استاد علی اکبر حنیفی، داور پیشکسوت قرانی کشور در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مرحوم استاد علامی را به عنوان یکی از اساتید جامع در مسایل قرائت قرآن و مباحث حوزوی برشمرد و تصریح کرد: استاد علامی هرچند ملبس به لباس روحانیت نبودند اما از طلاب فاضلی بودند که تالیفات متعدد حوزوی و قرانی داشتند که آثاری در رابطه با « آواشناسی»، «تجوید»، «ترجمه کتب عربی در زمینه معارفی و قرائت» از جمله این تالیفات است.
وی افزود: مرحوم علامی از قراء ممتاز و در عین حال از داوران بین المللی کشور و از پیشکسوتان قرانی بودند که علاوه بر داشتن مدارج مهم و معتبر و خدمت در این عرصه، معلم قران نیز بودند و شاگردانی تربیت کرده و تجربیات خود را به دیگران انتقال دادند. عنصری با فضیلت و آگاه که معارف و مفاهیم را درک می کرد و از همه مهمتر عامل به این مفاهیم بود و آنچه را که به آن احاطه عملی پیدا می کرد در عمل هم بروز می داد.
استاد حنیفی خاطرنشان کرد: ویژگی های بسیاری در ایشان مجتمع شده بود و این رویداد جامعه قرانی را به شکل ناگهانی در سوگ و اندوه فرو برد. اگر چه مرگ به صورت ناگهانی و بدون اخبار قبلی بر هر کس وارد می شود و این مشیت الهی است. « انا لله و انا الیه راجعون» ما از خداییم و به سوی او باز می گردیم و در این سنت دیرینه و ابدی خداوندی که هیچ تغییری در آن نخواهد بود، تردیدی نداریم اما ما ناگهان با چنین خبری مواجه شدیم که ما را مغموم و داغدار کرد.
ما گویا برادری عزیز را از دست داده ایم و در سوگ او به درگاه خدا به زانو نشسته ایم و از درگاهش برای ایشان طلب مغفرت داریم.
وی در ادامه به برخی خصایص اخلاقی ایشان اشاره کرد و افزود: مرحوم استاد علامی شایستگی های فراوانی داشت و یکی از این شایستگی ها، تقید به اخلاق اسلامی بود. در هر جمعی که حضور داشت به هیچ وجه از ایشان هیچ نوع رفتار خلاف عرف و خلاف شریعت سر نمی زد. تمام رفتارها چه جنبه مزاح و چه جدی همه منبعث از اعتقادات دینی بود و اخلاق اسلامی و قرانی را هرگز ترک نمی کرد.
در مباحثات و مشاجرات در کمیته های فنی یا مسابقات یا بحث نظارت یا مباحث آیین نامه یا موضوعات فنی که در مسابقات و محافل و جلسات پیش می آمد هیچگاه افراط و تفریط یا جدل را در پیش نمی گرفت در عین این که خود صاحب نظر بود اما دیگر نظرات را نیز می شنید و ما هیچ رفتار غیر اخلاقی از ایشان ندیدیم.
نظر شما