مردی که برای توسعه آموزه ها و مفاهیم قرآنی زندگی می کرد

خبرگزاری شبستان: دوستان قرآنی به خصوص جوانان و نوجوانان قرآنی استاد علامی را الگوی کار خود در حوزه قرآن قرار دهند. اساتیدی که به ظاهر و معنای قرآن توام با هم توجه دارند و اخلاق، برخورد و منش قرآنی را رعایت می کنند.

استاد کریم دولتی، از اساتید عرصه قرآنی کشور در بیان ویژگی های شخصیتی و معرفی بیشتر مرحوم استاد علامی به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: مرحوم استاد علامی، جزء اساتید پیشکسوت و جزء اساتیدی بودند که پیش تر در زمینه قرائت قرآن نیز فعالیت داشتند و به همین دلیل شاید کمتر کسی در عرصه قرآنی باشد که ایشان را نشناسد.

 

من با توجه به آشنایی نزدیک و نسبتا تنگاتنگ در 20 سال اخیر با ایشان عرض می کنم که ایشان جزء اساتید قرآنی بودند که تمام همت و تلاش شان این بود که بتوانند آنچه را که قرآن کریم از یک مبلغ قرآنی طلب می کند و اقتضای یک مبلغ قرآنی معرفی می کند در خود ایجاد کنند.

 

وی تصریح کرد: توجه به ظاهر قرآن و اهمیت به ظاهر قرآن در عین اهتمام و توجه به معانی،‌ مفاهیم و تفسیر قرآن کریم یکی از ویژگی های برجسته استاد علامی بود. در این سال هایی که ارتباط تنگاتنگ با ایشان داشتم یکی از ویژگی های ایشان را این دیدم که هیچ گاه از اعتدال در اخلاق و برخورد خارج نمی شدند. همیشه بسیار مودب و خوش برخورد بودند.

 

استاد دولتی افزود: حتی در جایی که چیزی را قبول نداشتند با حسن خلق این قبول نداشتن را اعلام می کردند به گونه ای که اگر کسی چیزی به ایشان می گفت یا در مسئله ای اختلاف نظر یا اختلاف سلیقه با ایشان داشت هیچ گاه از نوع برخورد ایشان آزرده خاطر نمی شد. این یکی از مهمترین ویژگی های مرحوم علامی بود. از دیگر خصایص استاد علامی که استاد دولتی به آن اشاره کردند این بود اهتمام ویژه نسبت به معارف قرآنی بود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون قران یادآور شد: شاید بسیاری از عزیزان قرآنی بدانند که ایشان تا سال های سال داوری مسابقات را در سطوح مختلف در رشته تجوید انجام می دادند اما این اواخر حدود 7-8 سال اخیر (با توجه به حضور بنده در کمیته فنی ستاد عالی مسابقات) به من فرمودند که من توانایی حضور و داوری در هر دو رشته تجوید و وقف و ابتدا را دارم اما احساس می کنم پرداختن به حوزه وقف و ابتدا و حضور در داوری وقف و ابتدا هم برای خودم مفید است و هم می توانم از این راه بیشتر به نشر معارف قرآنی اهتمام داشته باشم.

 

 به همین دلیل هم در چند سال اخیر تقریبا هیچ گاه در حوزه تجوید که صرفا درباره الفاظ قرآن کریم است، قضاوت نکردند. شاید استثنائاتی در جاهایی بوده است اما به طور کلی مشیء شان این بود که به داوری در حوزه وقف و ابتدا و تفسیر بپردازند.

 

وی پشتکار و تلاش فوق العاده را از دیگر خصوصیات مرحوم علامی برشمرد و افزود: ایشان سال ها رزمنده بودند و مسئولیت های قابل توجه و مهمی را در سپاه بر عهده داشتند و به خاطر همین مسئولیت ها و فشارها دچار مشکلات جسمی و قلبی بودند اما با این حال هیچ کس طی این سال ها ندید که به خاطر این مشکلات جسمی در کارهای قرآنی و حضور در تبلیغ، ترویج و نشر معارف قرآنی کوتاهی کنند.

انصافا ایشان به لحاظ پشت کار بی نظیر بود. مرحوم علامی ناراحتی قلبی شدید داشتند و در طول شبانه روز می بایست چند سری از داروهای متفاوت را که تجویز پزشک بود استفاده می کردند تا بتوانند روند عادی زندگی را ادامه دهند اما با این حال اهتمام ایشان در کلاس رفتن، در برگزاری دوره های آموزشی، شرکت در داوری ها و سایر موارد واقعا مثال زدنی بود.

 

استاد دولتی خاطرنشان کرد: استاد علامی پذیرفته بودند که امسال هم در مسابقات سراسری قرآن اوقاف در کرمانشاه حضور داشته باشند اما متاسفانه اجل مهلت نداد و ما توفیق استفاده و بهره مندی بیشتر از ایشان را نداشتیم. من استدعایی که از دوستان قرآنی به خصوص جوانان و نوجوانان قرآنی دارم این است که چنین اساتیدی را الگوی کار خود در حوزه قرآن قرار بدهند. اساتیدی که توجه شان به ظاهر و معنای قران توام با هم است و اخلاق، برخورد و منش قرآنی و سایر مواردی را که قران از یک فرد مسلمان انتظار دارد رعایت می کنند.

 

 

کد خبر 506276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha