به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گردهمایی بزرگداشت روز جهانی معلولان ضمن تبریک این روز به همه معلولان اظهار کرد: ما همگی عضو یک خانواده بزرگ هستیم که باید بتوانیم در کنار هم همه مشکلات را برطرف کنیم.
وی در ادامه ضمن عذرخواهی از همه معلولان گفت: به خاطر کارهایی که نتوانسته ام انجام دهم خالصانه از همه معلولان پوزش می طلبم اما این اطمینان را به شما می دهم که اگر اقدامی به موقع انجام نشده به خاطر کوتاهی نبوده بلکه مسایلی دیگر همانند موانع ساختاری و یا کمبود منابع در این امر دخیل بوده اما مطمئن باشید که در طول دوران مدیریتم تمام تلاش خود را خواهم کرد تا موانع برطرف و از مشکلات جامعه معلولان بکاهم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولان در دولت یازدهم تصریح کرد: در سال 93 و با تأکید رئیس جمهور این لایحه تصویب و در نهایت به مجلس شورای اسلامی جهت تصویب نهایی ارسال شده است.
ربیعی با اشاره به سرفصلهای مختلف لایحه حمایت از حقوق معلولان گفت: این لایحه تکالیف و وظایفی را برای دستگاهها و سازمانهای دولتی مشخص کرده که البته در کنار این لایحه، هیأت وزیران مصوبهای را برای ارائه خدمات به معلولان تصویب کرده است.
وی افزود: در بخش مسکن معلولان اقدامات خوبی صورت گرفته و برای 11 هزار مسکن جهت گیری شده و 780 مسکن در شهر و 273 مسکن در روستا تحویل داده شده است و امیدوارم که در ابتدای سال 96 خانواده های دارای 2 معلول به بالا فاقد مسکن نباشند و برای بقیه معلولان نیز 45 هزار مسکن را با پیگیری جایابی خواهیم کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به اشتغال معلولان اشاره و خاطرنشان کرد: اشتغال مشکل عمومی و کلی کشور است اما سازمان فنی – حرفه ای مکلف شده که برنامه ریزی های آموزشی و استاندارد سازی لازم را در این خصوص انجام دهد.
دکتر ربیعی با بیان اینکه در سال 93 حدود 24 هزار شغل مستقیم ایجاد شده است، افزود: هم اکنون بالغ بر 16 هزار و 100 فرصت شغلی برای معلولان ایجاد شده است که امیدواریم در سال آینده تعداد فرصتهای شغلی برای آنان افزایش یابد.
وی ادامه داد: سهم اشتغال کم توانان را بیشتر در نظر گرفته ایم و در نظر داریم از منابع صندوق توسعه ملی و بانکی این سهم را افزایش دهیم.
دکتر ربیعی با اشاره به تعامل وزیر راه و شهرسازی و علاقهمندی وی جهت استانداردسازی ساختمانها و اماکن جهت تردد معلولان گفت: در این زمینه مذاکرات خوبی صورت گرفته است و در آینده اتفاقات خوبی صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به عنایت شخص رئیس جمهور به سازمان بهزیستی و به ویژه معلولان گفت: دکتر روحانی بیشترین اوقات خود را در کنار معلولان میگذراند و خوشبختانه هم اکنون در دولت ذهنیت مناسبی برای ارائه خدمات به معلولان ایجاد شده است که امیدواریم این ذهنیت را در بین جامعه گسترش دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به فعالیت شورای عالی رفاه، گفت: ذیل این شورا گروهی را برای پیگیری وظایف و تکالیف دستگاهها در بحث ارائه خدمات به معلولان مشخص کردهایم.
ربیعی خاطر نشان کرد: یکی از شعارهای اصلی سازمان بهزیستی بردن خدمات به منزل است که در این زمینه برنامه و طرحهای خوبی در دست اجرا است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اعلام اینکه در هفته جاری خبرهای خوبی برای معلولان خواهیم داشت، گفت: رئیس جمهور دستور داده تا برای رفع نیاز معلولان از وسایل توانبخشی در حوزه پیشگیری و غربالگری، برآوردهای لازم انجام شود.
وی به بیان اقدامات انجام شده و برنامههای آتی برای ارتقای زندگی معلولان پرداخت و گفت: همین هفته خبرهای خوبی برای معلولان خواهیم داشت.
دکتر ربیعی تصریح کرد: رئیس جمهور دستوری صادر کردند که بر اساس آن برآوردهای لازم انجام شود تا در مقوله پیشگیری و غربالگری هیچ معلول و کم توانی از وسایل توانبخشی محروم نباشد. حتما در این زمینه در هفته جاری خبرهای خوبی خواهیم داشت. از رئیس سازمان بهزیستی درخواست کردم تا هفت استان محروم کشور را در چند سال اخیر با بودجه موجود در پوشش این طرح ببرد.
معلولان تحت پوشش بهزیستی کارت جهانی معلولیت می گیرند
دکتر انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در گردهمایی بزرگداشت روز جهانی معلولان، اظهار داشت: سازمان بهزیستی کشور در رابطه با مسائلی که به عنوان تکلیف و تعهد برعهده آن قرارداده شده سه استراتژی را دنبال میکند.
وی ادامه داد: استراتژی نخست پیگیری مبتنی بر رویکردهای علمی و تخصصی است تا از بروز معلولیتها جلوگیری شود. عوامل معلولیت شامل بیماریها انواع حوادث و اختلالات ژنتیکی است که میتوان با فراهم کردن شرایط واستفاده از اصول پزشکی افزایش معلولیت را به حداقل رساند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: امروز سازمان بهزیستی تلاش کرده است برنامه غربالگری شنوایی را از پوشش 63 درصدی درسال 93 به پوشش 94 درصدی درسال 94 برساند. همچنین با بکارگیری ظرفیت 220 مرکز مشاوره ژنتیک و تشخیص و مشاوره به هنگام از اختلالهای ژنتیک جلوگیری شود.
محسنی بندپی افزود: استراتژی دوم استاندارد کردن خدمات است که با توجه به روشها و نوآوریهای جدید باید شرایطی فراهم شود که خدمت گیرندگان بتوانند استعدادهای خود را شکوفا کنند و نسبت به جامعه منزوی نشوند. استراتژی سوم نیز ورود مردم به عرصههای اجتماعی است. چنانچه دو هزار و 14 مرکز غیردولتی توانبخشی در حال حاضر همکاری میکنند و این ورود دسته جمعی به ما انگیزه میدهد که از ظرفیت درون جامعه به نام خیر جمعی حداکثر استفاده را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه آمارهای جهانی حاکی از وجود 650 میلیون فرد دارای معلولیت در جهان است، افزود: 10 درصد مردم جهان دارای یکی از انواع معلولیتها هستند و روزانه 23 هزار و 200 نفر به جمعیت معلول دنیا اضافه میشود که بیشتر آنها مربوط به کشورهای در حال توسعه است و تا سال 2025 نیز 430 میلیون جمعیت معلول در کشورهای در حال توسعه خواهند بود که یک سوم این جمعیت کودکان هستند. این در حالی است که میتوان با انجام چند مشاوره ژنتیک از تولد نوزاد دارای معلولیت جلوگیری کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه شعار امسال ما توانمندی و دسترسی همه افراد با هر نوع ناتوانی به خدمات است، گفت: در حال حاضر یک میلیون و 255 هزار و 980 فرد معلول در سامانه ما ثبت شدهاند اما اینها همه جمعیت معلول نیستند بنابراین برقراری سامانهای که بتوانیم جمعیت دقیق آنها و نیازمندیهایشان تشخیص دهیم اولویت ماست.
محسنی بندپی خاطرنشان کرد: از رقم مذکور 40 درصد معلولان جسمی حرکتی، 26 درصد معلولان ذهنی، 14 درصد معلولان کم شنوا و ناشنوا، 10 درصد معلولان کم بینا و نابینا، و 7 درصد بیماران مزمن روانی هستند و یکی از اقدامات ما در طول برنامه ششم این است که سالانه 50 هزار نفر فرد معلول در سامانه بهزیستی ثبت بشوند.
وی با اشاره به لایحه جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، گفت: در تعامل با وزیر اقتصاد قول مساعد برای تأمین بار مالی ناشی از اجرای این قانون داده شده است. همچنین تا پایان سال 94 معلولان 7 استان کم برخوردار کشور از لحاظ نیاز به وسایل توانبخشی تأمین خواهند شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین از تلاش برای فراگیری بیمه تکمیلی معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی خبر داد و گفت: صدور کارت جهانی معلولیت نیز در حال پیگیری است و تلاش میکنیم تا پایان سال 95 یک میلیون و 250 هزار فرد معلول تحت پوشش بهزیستی از این کارت بین المللی برخوردار شوند.
نظر شما