به گزارش خبرگزاري شبستان از بيرجند و به نقل از روابط عمومي استانداي خراسان جنوبي، استاندار خراسان جنوبي ظهر امروز (۱۶ آذر) در مراسم تجليل از پژوهشگران برتر استان گفت: تحقيق و پژوهش بايد منجر به ايجاد ثروت و خلق موقعيت هاي جديدي شده و در نهايت به اشتغال و رونق اقتصادي ختم شود تا داراي بازخورد لازم باشد.
وجه اله خدمتگزار، به اهميت علم و فناوري در نگاه رهبر معظم انقلاب اشاره كرد و ادامه داد: از ديدگاه ايشان و نيز بر اساس اسناد بالادستي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران، كليد قطعي پيشرفت و توسعه كشور در تمامي ابعاد و زمينه ها در گرو انجام كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي است.
وي ادامه داد: بر اساس ديدگاه رئيس جمهوري اسلامي ايران، پژوهش اساسي ترين كاري است كه بايد در كشور صورت گيرد تا بتوان به اهدافي كه در سند چشم انداز، براي كشور تعريف و ترسيم شده است دست يافت.
وي رتبه ايران در دنيا در توليد علم و فناوري را رتبه اي خوب و مطلوب ارزيابي كرد و ادامه داد: خراسان جنوبي ممكن است در برخي شاخص هاي توسعه دچار عقب افتادگي هايي باشد اما در زمينه علم و دانش و فناوري به عنوان يك استان دانشگاهي جزو استان هاي اول و برتر كشور محسوب مي شود.
وي به نقش و جايگاه علم و پژوهش در امور مديريتي و تصميم گيري اشاره كرد و ادامه داد: قطعاً علم و پژوهش مي تواند براي تصميم گيران و تصميم سازان موثر بوده و آنها را در اخذ تصميمات مطلوب تر كه منجربه ارائه خدمات بهتر به مردم مي شود ياري نمايد.
مقام عالي دولت در استان، در بخش ديگري از سخنان خود به توسعه كشور در زمينه علوم هسته اي و غني سازي اشاره كرد و ادامه داد: زمانيكه در سال ۱۳۶۷ اولين گام ها براي دستيابي ايران به فناوري هسته اي در كشور برداشته مي شد از داشتن يك سانتريفيوژ محروم بوديم، اما امروزه به بركت حمايت رهبر معظم انقلاب، تدابير دولت يازدهم و نيز صبوري ملت عزيز ايران و تلاش شبانه روزي دانشمندان هسته اي و اقدامات فراواني كه در اين زمينه به انجام رسيد، امروز ايران جزو يكي از كشورهاي داراي فناوري هسته اي است و تمام قدرت هاي بزرگ دنيا اين امر را پذيرفته اند.
خدمتگزار به واكنش ساير قدرت هاي بزرگ جهاني به پيشرفت هاي هسته اي ايران اشاره كرد و ادامه داد: امروز رئيس جمهوري ايالات متحده آمريكا در اعلام نظري رسمي اعلام مي كند كه دانش هسته اي در ايران بومي شده و گرفتن اين دانش از ايران غير ممكن است.
وي ادامه داد: امروزه دانايي و دانش و توليد علم به عنوان يك عنصر بسيار مهم در ارزيابي كشورها مورد توجه قرار دارد و كشورهاي دنيا بر اساس دانايي و علمي كه در بخش هاي مختلف توليد مي كنند سنجيده و ارزيابي مي شوند.
خدمتگزار با بيان اينكه يافته هاي علمي و پژوهشي بايد كاربردي بوده و گرهي از مشكلات جامعه باز كند، گفت: اين تحقيقات بايد بر اساس نياز جامعه انجام شده و يافته هاي پژوهشي در يك فرايند علمي و مبتني بر اقتضائات جامعه در اختيار گروه هاي مختلف جامعه قرار گيرد.
وي توسعه علمي، فني، اجتماعي و صنعتي را موتور محركه كشور دانست و تصريح كرد: رسيدن به توسعه در بخش هاي مختلف بدون انجام كارهاي تحقيقاتي و پژوهشي امكان پذير نيست كه اين امر بيانگر نقش و اهميت پژوهش و فناوري در جامعه امروزي است.
وي انجام هزينه در بخش پژوهش و تحقيقات را نوعي سرمايه گذاري بلندمدت دانست و تصريح كرد:در واقع هزينه كرد در اين زمينه نوعي تلاش براي آينده نگري و ساختن آينده اي است كه مي تواند بسياري از آسيب ها در بخش هاي مختلف را پيش بيني كرده و يا اثرات آن را به حداقل كاهش دهد.
استاندار خراسان جنوبي، حمايت از پژوهشگران را مورد تاكيد ويژه قرارداد و افزود: استانداري با تمام توان آماده حمايت از پژوهشگران و محققيني است كه در بخش هاي مختلف در حال فعاليت هاي تحقيقاتي و پژوهشي هستند اين در حاليست كه همه مسئولين بايد از پژوهشگران و كساني كه در اين بخش فعاليت مي كنند حمايت كرده و آنها را ياري كنند.
خدمتگزار، با اشاره به اينكه تنها يك درصد از اعتبارات دستگاه هاي اجرايي به امر پژوهش اختصاص داده شده است، يادآورشد: با توجه به اهميت اين موضوع و نيازي كه در اين بخش احساس مي شود اختصاص اين مبلغ به موضوع پژوهش ناچيز است كه تصميم گيرندگان و مسئولين امر بايد در اين زمينه تجديد نظر كنند.
نظر شما