تلاش برای بسترسازی زمینه تحصیل دختران در رشته های حوزه صنعت 

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفترآموزش های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش از تلاش برای بسترسازی زمینه تحصیل دختران در رشته های حوزه صنعت خبر داد و گفت: حدود ۵۵ درصد فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای وارد بازار کار می شوند.

دکتر محسن حسینی مقدم، مدیرکل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد، تعداد هنرستان های سطح کشور را هفت هزار هنرستان برشمرد و گفت: از این تعداد چهار هزار و 200 هنرستان تیپ هنرستانی دارند.

 

وی افزود: دو هزار و 800 مورد نیز هنرستان های ضمیمه هستند که یک دبیرستان و یا مدرسه راهنمایی تبدیل به هنرستان شده و تیپ دبیرستانی دارند.

 

دکتر حسینی مقدم بابیان این که هنرستان ها باید از دو استاندارد کارگاهی و تجهیزاتی برخوردار باشند، خاطرنشان کرد: دبیرستان هایی که تبدیل به هنرستان شده اند از نظر تجهیزاتی مشکلی ندارند ولی از نظر استاندارد کارگاهی، با مشکل مواجه هستند.

 

وی متذکر شد: فضای کارگاهی این هنرستان ها براساس استانداردهای لازم نیست ولی تجهیزات مورد نیاز هر رشته وارد این هنرستان شده است.

 

مدیرکل دفتر آموزش های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش در رابطه با وضعیت فارغ التحصیلانی که وارد بازار کار شده اند، گفت: هم اکنون آمار رسمی از فارغ التحصیلان شاخه های مختلف که وارد بازار کار شده و در همان رشته مشغول به کار هستند، وجود ندارد.

 

وی با اشاره به جذب 120 هزار دانش آموز در دانشگاه فنی و حرفه ای طی سال جاری، گفت: این تعداد از فارغ التحصیلان هنرستان ها هستند که بخشی نیز می توانند در دانشگاه های علمی و کاربردی و غیر انتفاعی مشغول به تحصیل شوند.

 

دکتر حسینی مقدم خاطرنشان کرد: 200 هزار نفر نیز وارد مراکز دانشگاهی سطح کشور برای گرفتن مدارک فوق دیپلم و بالاتر شده اند که می توانند وارد بازار کار شوند.

 

وی تصریح کرد: با این وجود حدود 55 درصد فارغ التحصیلان فنی که دیپلم فنی و حرفه ای دارند، وارد بازار کار می شوند.

 

وی یاد آورشد: هم اکنون 700 هزار دانش آموز هنرستانی در سطح کشور داریم که نزدیک به 40 درصد دانش آموزان دوره دوم و سوم متوسطه را تشکیل می دهند.

 

دکتر حسینی مقدم میانگین کشوری دانش آموزان متوسطه در کشور را 40 درصد اعلام کرد و گفت: این میزان در خراسان شمالی رشد 38 درصدی را دارد.

 

وی متذکر شد: براساس برنامه شاخص های ارزشیابی شورای عالی آموزش و پرورش در پنج سال آینده تا پایان برنامه ششم توسعه این میزان باید به بیش از 48 درصد ارتقاء یابد.

 

مدیرکل دفترآموزش های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اولویت رشته ها باتوجه به نیاز بازار کار، اظهار داشت: هم اکنون 20 رشته صنعتی، 19 رشته خدمات و چهار رشته کشاورزی در شاخه فنی و حرفه ای تدریس می شود.

 

وی افزود: همچنین 264 رشته در شاخه کار و دانش وجود دارد که متناسب با هر منطقه است.

 

وی با بیان این که بسته به نیاز استان ها توسعه رشته ها انجام می گیرد، خاطرنشان کرد: هم اکنون بیشترین دانش آموز شاخه فنی و حرفه ای در زمینه خدمات در رشته های کامپیوتر، حسابداری، نقشه کشی و معماری مشغول به تحصیل هستند.

 

دکتر حسینی مقدم ادامه داد: براساس برنامه ریزی درصدد هستیم تا آموزش رشته های زمینه صنعت از قبیل الکترونیک، صنایع شیمیایی و... را برای دختران زمینه سازی کنیم تا در این زمینه بیشتر وارد شوند.

 

 

 

کد خبر 506015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha