به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از "رأی الیوم"؛ به نظر می رسد عملیات ویرانگرانه ای که گروه تروریستی «داعش» و دیگر گروههای مسلح علیه تأسیسات، بناها و اموال عمومی و خصوصی در پیش گرفته اند، به همراه عملیات های نظامی ارتش ها و نیروهای ائتلاف بین المللی، در مقایسه با آنچه رسانه ها از روند عملیات های نظامی و طرح ها و کنفرانس ها برای حل سیاسی بحران ارائه می دهند تصویری ثانونی به شمار می رود.
حرکت سرمایه ها در قالب تجهیزات جنگی که به میدان های جنگ سرازیر می گردد، آغاز می شود. این سرمایه ها از منابع مختلفی هستند که حرکت آنها منجر به تخلیه انبار کشورهای سازنده سلاح و شروع چرخش عملیات تولید جدید در مجتمع های نظامی- صنعتی می شوند.
این حرکت سرمایه ها موجب شتاب در جریان حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی و نیز تسریع فعالیت در معاملات و کمیسیون های قانونی و غیر قانونی، رواج پدیده پولشویی ناشی از معاملات مشکوک و سری، صرف میلیاردها دلار از صندوق بودجه کشورهای تامین کننده مالی طرفهای درگیر و به دنبال آن افزایش تولید مواد خام و اولیه مانند نفت و گاز در کشورهای تحت حمایت مالی برای پوشش معاملات و کمیسیون های اسلحه و اثر تمام این امر بر قیمت های جهانی این مواد و تاثیرات آنها بر اقتصاد بین المللی می شود.
در سایه مبارزه با تروریسم، «جنگ سالارانی» فعالیت می کنند و افزایش می یابند که به طرفهای متخاصم، کمک ها و مواد غذایی، دارویی و خدماتی ارائه می دهند . منطقه ای که تحت سیطره گروه تروریستی «داعش» قرار دارد، نیازمند تامین مایحتاج اساسی جهت ادامه زندگی روزمره و تجهیز جنگجویان خود به سلاح، لباس، غذا و دارو است.
تمام این امور از جانب کشورهای همسایه به ویژه «ترکیه»، که بیشترین سهم را از تجارت درون منطقه ای با «داعش» می برد و نیز از جانب دلالان نفتی که بازار فرآورده های نفتی مناطق تحت کنترل "داعش" را در دست دارند تأمین می شود؛ دلالانی که میلیاردها دلار به خزانه داری این گروه تروریستی و خزانه کشورها و گروههای شریک آن در تجارت درون منطقه ای باز می گرداند.
پس از جنگ علیه تروریسم و گاهی همزمان با آن، عملیات بازسازی مناطق ویران شده شروع می شود که در این قسمت، نقش شرکت های بین المللی بین قاره ای در ایجاد زیرساخت های مناطق ویران شده مانند جاده ها، پل ها، شبکه ارتباطات، فرودگاه ها، نیروگاه های تولید برق و لوله کشی آب، و ساخت و ساز ساختمان ها و تاسیسات رفاهی خصوصی و عمومی برای دولت آشکار می شود. غالبا، میزان مشارکت هر دولتی در عملیات بازسازی به مقدار مشارکت آن در دایره جنگ و موضع گیری نظامی و سیاسی آن در قبال این طرف و یا آن طرف مشخص می شود.
نقش مجتمعهای نظامی- صنعتی و شرکتهای چند ملیتی در هدایت سیاستهای عمده در هر مکانی از صحنه جنگ با تروریسم و نقش مراکز مطالعاتی و پژوهشی وابسته به آنها در اختراع و شعله ور کردن آتش جنگ در سراسر جهان و نیز کنترل مسیر مذاکرات برای طولانی شدن زمان جنگ پنهان نمی ماند. در این زمینه، گروههای تروریستی نقش محرکهای بسیار اثر گذار در تحقق برنامه ها و اهداف مجتمع های صنعتی و شرکت های چند ملیتی و مراکز پژوهشی و مطالعاتی وابسته به آنها را بازی می کنند.
حملات نظامی روسیه به ناوگان حمل نفت یکی از مناطق تحت سیطره داعش به «ترکیه»، با هدف محروم کردن این گروه از در آمدهای نفتی است و در همین حین، خسارتهای سنگینی را به طرفهای خریدار این نفت وارد کرده است؛ گروههایی که از هر راهی در پی حفاظت از خطوط حمل و نقل جهت تضمین جریان نفت و درآمدهای آن هستند. همان گونه که انفجار هواپیمای روسی بر فراز «شرم الشیخ» منجر به محرومیت «مصر» از درآمدهای مالی گردشگری شد. این در حالی است که «ترکیه» از سرازیر شدن گردشگران روسی و غربی به این کشور به جای «مصر» تا قبل از حمله به هواپیمای «روسیه» بهره می برد.
بدون حمایت مالی یک گروه سرمایه گذار، جنگ با تروریسم وجود ندارد و «داعش» بدون تامین منابع مالی، امکان تداوم ندارد، اما طنز غم انگیز اینجاست که این عرب ها هستند که تروریسم را تامین مالی می کنند و نیز آنها هستند که از مبارزه با تروریسم حمایت مالی می کنند، زیرا میلیونها دلاری که امت عربی در این زمینه پرداخت می کنند، می تواند خود برای ایجاد توسعه همه جانبه عربی در کشورهای مختلف کفایت کند اما ملتهای عربی به رهبران خود که آنها را از حد اقل زندگی با کرامت و انسانیت محروم می کند، چشم دوخته اند. آنها هستند که بهای این عمل را با هزاران کشته، زخمی، معلول، تخریب گسترده منابع، داراییها و ذخایر استراتژیک آن پرداخت می کنند. امت عربی، رهبران خود را ابزار مطیع در دست دشمنان خود می بیند که برای دستیابی به منافع استراتژیک خود و حفاظت از رژیم غاصب صهیونیستی و گروه تروریستی «داعش» به سرزمین های ما یورش برده اند. این یک سرمایه گذاری مصیبت بار برای امت عربی و یک پروژه سودآور برای دشمنان است.
نظر شما