به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد دوستی امروز(15 آذر) در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وضعیت استان خراسان جنوبی به لحاظ علمی بسیار مطلوب است و شمار زیادی از فارغ التحصیلان در دانشگاهها هر روز وضعیت علمی استان را ارتقا میدهند.
وی با بیان اینکه اما از جهت فناوری اگر چه اقداماتی انجام شده اما تا وضعیت مطلوب بسیار فاصله داریم، افزود: فناوری پایه و اساس رشد صنعتی و اقتصادی در یک منطقه است و برای شکوفایی آن باید حوزه فناوری را توسعه و فناوران را حمایت کنیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند اقتصاد مقاومتی از طریق تاسیس و ارتقای شرکتهای دانش بنیان امکانپذیر است، گفت: یکی از پایه های اساسی اقتصاد مقاومتی شرکتهای دانش بنیان هستند که بایستی از دانشگاهها شروع و به بازارهای بین المللی گسترش پیدا کنند.
دوستی ادامه داد: وظیفه ما در هفته پژوهش این است که زمینه آشنایی عموم مردم و بویژه فارغ التحصیلان و دانشگاهیان را به این مهم جلب کنیم و چگونگی این کار بسیار اهمیت دارد که با چه روشی به این عرصه وارد شویم تا دانشگاهیان را به فناوری توجه دهیم.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری در استان سابقه نسبتاً طولانی دارد اما متاسفانه تاکنون بهرهبرداری کافی و مناسبی از این اقدام تاکنون انجام نشده، تصریح کرد: نمایشگاهها تاکنون برگزاری مراسمی بودند که طی آن محصولات و مطالعات دانشگاهی عرضه و افرادی بازدید کردند و هیچ اتفاقی رخ نداده چرا که تفکر برگزارکنندگان تنها یک مراسم بود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی تاکید کرد: باید هفته پژوهش به عنوان رویداد اساسی جهت توسعه فناوری و پژوهشهای کاربردی در استان شناخته شود که امسال با برگزاری متفاوت این نمایشگاه محقق خواهد شد.
دوستی بیان داشت: امسال در این نمایشگاه قصد داریم بخش صنعت و دانشگاه و مطالعه فناوری به هم نزدیک شوند و به عبارتی دیگر کارخانجات و پارک علم فناوری و شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها در یک مسیر قرار گیرند و هر کسی نقش خود را پیدا کند.
به گفته وی اگر موفق شوند افرادی را که در حوزه دانشبنیان متقاضی هستند را به پای میز مذاکره و خرید محصولات در نمایشگاه بیاورند، توانستهاند شرکتهای دانش بنیان را به مرحله صدور و تجاری سازی نزدیک کنند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم خواستهها و نیازهای بخش صنعت را به دانشگاهها جهت رفع مشکل عرضه کنیم و قراردادهای پژوهشی و کاربردی را بین صنعت و دانشگاه منعقد شود، می توانیم امیدواریم باشیم که مسیر توسعه صنعت به لحاظ علمی را هموار کردهایم.
وی با بیان اینکه اگر این نمایشگاهها رابطه صنعت و دانشگاه و شرکتهای دانش بنیان و بازار را تامین کند تا حد زیادی به اهداف خود رسیده است، افزود: برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش با همکاری استانداری، دستگاههای اجرایی و پارک علم و فناوری است و هدف ما این بوده که طرحهای که نیازهای اساسی بخش صنعتی استان محسوب میشود را در نمایشگاه عنوان کنیم.
دوستی با اشاره به اینکه دستگاههای اجرایی بودجه پژوهشی دارند که نمی دانند در کجا هزینه کنند که بیشترین منفعت را برای آنان داشته باشد، بیان کرد: امسال بودجه پژوهشی هر دستگاهی بین یک تا 3 درصد هزینه جاری آن است.
وی ادامه داد: امیدواریم امسال با همگاری استانداری و دستگاههای اجرایی به محققانی که در این حوزه کار میکنند، داده شود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با بیان اینکه همان گونه که مقام معظم رهبری و مسئولان کشور تاکید میکنند مشکل مملکت در پسا برجام مشخص میشود، گفت: باید تمام هوشیاری خود را برای شرایط پسابرجام نگه داریم چرا که تمام کشورهای دنیا برای انعقاد قرارداد به ایران می آیند.
دوستی با اشاره به اینکه باید طرح های پژوهشی آماده داشته باشیم که برای مشارکت و سرمایهگذاری به سایر کشورها ارائه کنیم، تصریح کرد: باید به گونهای قراردادها بسته شود که نتوانند در آینده کشور را تحریم کنند.
وی با بیان اینکه در آینده نزدیک با افغانستان وارد مذاکر خواهیم شد، عنوان کرد: اگر در افغانستان کشت گیاهان دارویی توسعه یابد ما می توانیم در استان مرحله صنعتی و تولید ارزش افزوده را انجام دهیم و به عنوان صادرکننده محصول داروهای گیاهی در منطقه مطرح شویم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در پایان اظهار کرد: در حال حاضر 23 شرکت دانش بنیان در استان ثبت شده است که تا پایان امسال به 40 شرکت خواهد رسید.
نظر شما