به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، رحمت الله رجایی، مدیر دانشنامه گلستان در حاشیه نهمین نمایشگاه بزرگ کتاب گلستان در گفتگوی خبری با بیان اینکه برپایی نمایشگاه اقدام خوبی بود که صورت گرفت و جای تقدیر از مسئولان دارد، گفت: در این نمایشگاه ناشرین به نام و مشهور ایران حضور یافتند که نیاز من را پاسخ داده است.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که نمایشگاه اینجا و مردم ما دارند این است که مردم ما کتاب نمی خوانند و اهل کتاب و مطالعه نیستند.
این روزنامه نگار با سابقه گلستانی تصریح کرد: خودم متعلق به قشری هستم که تحصیلکرده است و نیاز به مطالعه دارد ولی متاسفانه در حال حاضر دانشگاهیان و غیره کتاب نمی خوانند.
مردم برای فرهنگ هزینه نمی کنند
وی با اشاره به خلوت بودن نمایشگاه، گفت: این خلوت بودن نمایشگاه بر می گردد به اینکه مطالعه در بین مردم ما صورت نمی گیرد. با توجه به اینکه وضع آحاد مردم خوب نیست ولی برخی از آحاد قابل توجه ما حاضرند هر نوع هزینه را انجام دهند ولی برای فرهنگ هزینه ای نکنند.
این محقق و نویسنده گلستانی خاطرنشان کرد: مردم شهر گرگان کباب می خورند ولی کتاب نمی خوانند. گوشی با قیمت بالا خریداری می کنند و وقت خود را در فضای مجازی می گذرانند اما برای مطالعه هیچ وقتی صرف نمی کنند.
وی با اشاره به وجود کتابفروشی جنگل در پاساژ شیرنگی گرگان، اظهارداشت: در کنار این کتابفروشی چندین ساندویچی و کبابی وجود دارد که این مکان ها از کتابفروشی شلوغ تر است.
رجایی با بیان اینکه جامعه ای که می خواهد پیشرفت کند باید کتاب بخواند، گفت: خلوتی نمایشگاه نشان دهنده درد و رنج جامعه ایران است. قشر جوان و تحصیلکرده که باید کتاب بخوانند، کتاب نمی خوانند و تعداد اعضای کتابخانه های ما نیز بسیار کم است و تناسبی با مردم ما ندارد.
مردم کم حوصله شده اند
وی با اشاره به حضور فعال جامعه در فضای مجازی، افزود: در فضای مجازی همه نوع کار صورت می گیرد به جز کتابخوانی، مطالعه باید در کتاب صورت گیرد. بسیاری از مردم کم حوصله شده اند و رمان و داستان بلند و زندگی مشاهیر و بزرگان را نمی خوانند.
رجایی با انتقاد از اینکه برخی ار مدیران جمهوری اسلامی نیز کتاب نمی خوانند، گفت: بسیاری از مسئولان و به خصوص مدیران مراکز علمی و پژوهشی اهل کتاب نیستند و مطالعه نمی کنند. بسیاری از اساتید کتاب نمی خوانند مهندسان و معلمان کتاب نمی خوانند و به تناسب آن نیز عناصر زیر دست هم کتاب نمی خوانند.
گسترش کتابخوانی فقط به مسئولیت ارشاد نیست
این فعال رسانه ای تاکید کرد: گسترش کتابخوانی فقط به مسئولیت ارشاد نیست بلکه نهادهای متعدد نیز در آن نقش دارند.
وی با بیان اینکه نخستین چیزی که باید نیاز شود، احساس نیاز به علم و دانش است، اضافه کرد: افراد فکر می کنند چیزی جز ضرر عاید آنها نخواهد شد. حتی این باور به وجود آمده است که دانستن موجب مشکلاتی برای من خواهد شد که تجربیات علمی و عینی این مسائل را تائید می کند.
رجایی ادامه داد: نهادهایی که باید در امر کتابخوانی فعال باشند همچون آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و عالی در این زمینه فعال نیست.
نظر شما