سیده فرانک موسوی، سرپرست اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، در خصوص فعالیت کانون های فرهنگی اجتماعی بانوان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: در حال حاضر 23 کانون فرهنگی اجتماعی فعال در استان فعالیت می کنند و هدف ما در این کانون ها انجام کارهای فرهنگی، آموزشی و حرفه آموزی به زنان سرپرست خانوار است.
وی با بیان اینکه ما با ایجاد این کانون ها به دنبال اجرای طرح توانمند سازی زنان سرپرست خانوار هستیم، افزود: قصد داریم زمینه ای فراهم کنیم که زنان خودسرپرست بتوانند با آموزش حرفه ای و اخذ مدارکی که از فنی و حرفه ای، وام خوداشتغالی دریافت و زمینه ای جهت اشتغال زنان بی سرپرست و بدسرپرست ایجاد کنند.
سرپرست اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، با اشاره به اینکه به دنبال این هستیم که زنان بدسرپرست و بی سرپرست آبادان و خرمشهر را در سامانه ثبت کنیم، ادامه داد: جهت شناسایی این قشر از بانوان از دستگاه های متولی مثل بهزیستی، کمیته امداد، فنی و حرفه ای و خیریه ها کمک گرفته ایم.
وی با بیان اینکه این بانوان پس از ثبت در سامانه، بر اساس مشکلاتشان دسته بندی می شوند، عنوان کرد: با اینجا هم افزایی و هماهنگی بین دستگاه های متولی می توانیم بخشی از مشکلات آنها را از جمله ایجاد اشتغال را حل کنیم و اگر طرح موفقی بود آن را در سراسر استان گسترش می دهیم.
موسوی، از توسعه صندوق های خرد در استان خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر 75 صندوق خرد را توسعه دادیم که مبلغی آورده می آورند، همچنین صندوق مهر امید هم مبلغی را به این صندوق ها تزریق می کند که می توانیم از طریق آنها به زنان سرپرست خانوار وام خوداشتغالی بدهیم.
وی ابراز کرد: همچنین داریم به سمتی می رویم که وام ها را به شکلی هدایت کنیم که هر خانم بتواند سرپرست یک تیم دیگر از بانوان بدسرپرست و خودسرپرست شود و بتوانیم زمینه اشتغال همه را فراهم کنیم، این کار در شهرستان های مختلف استان انجام می شود ولی نیاز است بیشتر از این به این امر بپردازیم.
وی در خصوص بحث ازدواج و ترغیب دختران و پسران به زندگی مشترک، اظهار کرد: بحث ازدواج در واقع مسائل مختلفی به دنبال دارد و مقدماتی باید فراهم شود، امروزه شاهدیم دختران ما تحصیلات بالا دارند ولی جذب کار نمی شوند یا اینکه جذب کار می شوند ولی سطح توقع ها بالا رفته است، بنابراین باعث می شود نتوانند به راحتی ازدواج آسانی داشته باشند.
مشاور استاندار خوزستان، بیان کرد: ما معتقدیم باید در این زمینه ها کار فرهنگی بیشتری انجام شود، نسل جوان ما باید به این نتیجه برسد که اگر از تشریفات صرف نظر کنند ازدواج آنها به راحتی محقق خواهد شد به این معنی که اگر دخترانمان سطح توقع خود را پایین بیاورند می توانند به راحتی مقدمات ازدواج را فراهم کنند.
وی خاطر نشان کرد: بحث دیگر در این خصوص مسئله شغل و مسکن آنهاست، دستگاه های متولی باید برنامه برای این قضیه داشته باشند، هم زمینه اشتغال فراهم شود و هم مسکن و بستر فرهنگی را طوری فراهم کنیم که آنها احساس کنند می توانند به راحتی ازدواج کنند.
موسوی، یاد آور شد: در دانشگاه ها باید بحث های فرهنگی دنبال شود و روی نگرش و بینش دانشجویان نسبت به ازدواج کار کنیم که یک سنت حسنه است و صرف نظر از مسائل تشریفاتی ازدواج کنند و چشم و هم چشمی دوری کنند چرا که این امر مانع ازدواج جوانان می شود.
وی بر حضور زنان و دختران در عرصه های مختلف تاکید کرد و اذعان داشت: زنان و دختران ما باید در عرصه های اجتماعی، سیاسی، مدیریت و فرهنگی حضور یابند و حضورشان پررنگ تر باشد، ما به دنبال تربیت زنان نخبه بیشتر، تشکیل انجمن های مختلف، توانمندسازی زنان در عرصه های مختلف و ایجاد زمینه برای حضور فعال بانوان در بخش های گوناگون هستیم.
وی با اشاره به اینکه تحقق این امر نیازمند این است که کار شود و همه دستگاه ها کمک کنند، چون نیمی از پیکره جامعه را بانوان تشکیل می دهند، گفت: امروزه در دانشگاه ها دختران به خوبی وارد شدند و خود را در عرصه های علمی به خوبی نشان دادند از این رو در هر زمینه ای باید شرایط فراهم شود.
سرپرست اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، تصریح کرد: برنامه هایی در این زمینه داریم و امیدواریم بتواینم در سال های آتی بیشتر کار کنیم و شاهد حضور بیشتر و فعال تر زنان در عرصه های اجتماعی، وزرشی، سیاسی، مدیریتی و رده های بالای استانی باشیم.
وی به ساماندهی مد و لباس اشاره کرد و افزود: در این رابطه ما اولین نماشگاه مد و لباس را برپا کردیم که طراحانی وارد شدند و لباسی با سبک و سیاق ایرانی اسلامی طراحی کردند و مدهای خوبی ارائه شد که مورد استقبال بسیار زیاد بانوان قرار گرفت.
وی ادامه داد: باید لباس هایی طراحی کنیم که تولیدکنندگان بتوانند آنها را با تیراژ بالا و متناسب با شان و منزلت اسلامی تولید کنند از این رو بلافاصله بعد از نمایشگاه جلساتی با تولید کنندگان برگزارو هماهنگی هایی جهت دوخت و توزیع آنها در بازار صورت گرفت.
مشاور استاندار خوزستان در امور بانوان، با بیان اینکه اگر نمایشگاه مد فقط به عنوان نمایشگاه باقی بماند و در جامعه نمود آن را نبینیم، فایده ای ندارد، عنوان کرد: در نظر داریم این نمایشگاه را سالیانه برپا و مدهای جدید با تعاریف جدید و متناسب با شان و منزلت دینی ارائه دهیم.
وی ابراز کرد: در این نمایشگاه 30 طراح به طراحی پرداختند، تولیدکنندگان زیادی بازدید کردند و قراردادهای خوبی منعقد شد و امیدواریم شاهد باشیم لباس با تعریفی که می خواهیم و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد و خصوصیتی داشته باشد که مردم جامعه ما بتوانند از آن استفاده کنند.
نظر شما