بحث اشتغال دغدغه اصلی دولت و مردم است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه وبویراحمد، به بحث تسهیلات مشاغل خانگی و صندوق توسعه ملی اشاره و افزود: بحث اشتغال از دغدغه های اصلی دولت و مردم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، نشست کارگروه اشتغال استان کهگیلویه و بویراحمد صبح امروز(15 آذر) با حضور دستگاه های عضو در استانداری این استان برگزار شد.

 

صابر مظاهری، مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه وبویراحمد، در این نشست با بیان این که دستور اشتغال مشاغل خانگی برای بانک ها ارسال شده، اظهار داشت: پیگیری و راه اندازی بازارچه محل فروش محصولات مشاغل خانگی و خرد در استان از جمله دستورکارهایی است که باید با جدیت دنبال شود.

 

وی تشریح دستورالعمل طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و اظهار داشت: بررسی درخواست بانک توسعه تعاون مبنی بر اعمال بدهی بخش کشاورزی آنها که تحت تاثیر حوادث غیرمترقبه و خشکسالی پی در پی هستند از دیگر دستور کارهای این نشست است.

 

این مسئول اشتغال در استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه، به بحث تسهیلات مشاغل خانگی و صندوق توسعه ملی اشاره و ادامه داد: بحث اشتغال از دغدغه های اصلی دولت و مردم است.

 

وی، با بیان این که همه ما به نوعی با افراد تحصیل کرده بیکار در محیط کار به عنوان ارباب رجوع و در خانه با آنها سر و کار داریم، یادآور شد: هیچ خانه ای نیست که امروز یک فرد بیکار و تحصیل کرده در آن وجود نداشته باشد.

 

مظاهری، حمایت دستگاه های اجرایی از اداره کل کار، رفاه اجتماعی را در مسیر به حداقل رساندن بیکاران ضروری خواند و اذعان کرد: اشتغال بحث عمومی و چند وجهی است زیرا ارتباط موضوعی به یک دستگاه خاص ندارد و باید همه به این سمت جهت رفع بیکاری در جامعه حرکت کنیم.

 

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه وبویراحمد، خواستار تغییر نگاه قدیمی به بحث اشتغال شد و خاطرنشان کرد: نگاه ما در بحث اشتغال استان باید عوض شده و نگاه قدیمی که افراد در بخش خصوصی و دولتی حقوق بگیر باشند، باید عوض شود.

 

وی، افزود: نگاه دولت به این است که بخش خصوصی با توجه به وضعیتی که دارد، بیشتر در زمینه مشاغل خرد و خوداشتغالی حرکت کرده تا بتوان تا حدودی درد بیکاری را کاهش داد.

 

مظاهری، با بیان این که در زمینه تقویت روستاها و توانمندی آنها دولت برنامه هایی دارد، تصریح کرد: دولت در زمینه اعطای تسهیلات به روستاها برنامه هایی دارد که بانک های عامل می توانند در این زمینه نقش مفیدی داشته باشند.

 

وی، با بیان این که نقش بانک ها را نمی توان در زمینه اشتغال نادیده گرفت، یادآور شد: اساسی ترین نقش را در بحث اشتغال بانک ها دارند.

 

این مسئول یادآور شد: بانک ها با توجه به تسهیلات خردی که برای استان ما در نظر می گیرند با همین تسهیلات اندک می توان کارهای خوبی را انجام و افرادی را دارای شغل کرد.

 

وی، عنوان کرد: با توجه به تجربه ای که کشورهای در حال توسعه مثل برزیل، هند و دیگر کشورها در بحث مشاغل خانگی دارند می توان در این زمینه اقدامات و فعالیت خوبی در زمینه رونق مشاغل خانگی در کشور و به تبع در استان انجام داد.

 

مظاهری، با بیان این که در قالب شرکت های تعاونی و یا بخش خوداشتغالی می توان به این کار اقدام کرد، گفت: نیاز است که این مشاغل خانگی را به هم پیوند داد و به نوعی بازاریابی در این زمینه ایجاد کرد.

 

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه وبویراحمد ابراز داشت: یکی از دستور کارها راه اندازی بازارچه های مشاغل خانگی است که در همه شهرداری های استان چندین نوبت در دستور کار قرار گرفته است.

 

وی، با بیان این که تاکنون در این زمینه هیچ گونه اقدامی صورت نگرفته است، خاطرنشان کرد: ضرورت دارد در مکان هایی که مردم بتوانند مراجعه کنند این بازچه ها راه اندازی شود.

 

مظاهری، با اشاره به این که دهیاران و بخشداران می توانند بهترین نقش را در این حوزه داشته باشند، عنوان کرد: جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی و گردشگری و امور عشایر نیز می توانند در این زمینه نقش خوبی ایفا کنند.

 

این مسئول اشتغال در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این که صندوق توسعه ملی در حوزه تسهیلات صنعت، معدن و تجارت در سال جاری 24 طرح با میزان اشتغال یک هزار و 64 نفر به بانک های عامل معرفی کرد، افزود: مبلغ تسهیلاتی که به بانک های عامل معرفی شده 845 میلیارد ریال بوده؛ ولی طرح های مصوب ما در بانک های عامل یک مورد با 55 نفر اشتغال زایی پیش بینی شده که پنج میلیارد و 400 میلیون ریال تصویب ولی هیچ گونه تسهیلاتی از ناحیه بانک ها صورت نگرفته است.

 

وی، عنوان کرد: جهاد کشاورزی 282 طرح به بانک های عامل با 367 نفر اشتغال زایی معرفی کرد که به مبلغ 132 میلیارد و 440 میلیون ریال تسهیلاتی بود که از صندوق توسعه ملی در این بخش معرفی شده است.

 

مظاهری، گفت: طرح های مصوب جهاد کشاورزی 250 طرح با اشتغال زایی 263 نفر بود که 31 میلیارد و 830 میلیون ریال از این تسهیلات مصوب شده و از این تعداد، همه آنها انعقاد قرارداد شده و بانک یا بانک های عامل همه مبلغ را پرداخت کرده اند که جای تقدیر دارد.

 

کد خبر 505598

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha