تفسیر مثنوی مولانا در«دز هوش ربا»

خبرگزاری شبستان:کتاب «دز هوش ربا»، داستانی خواندنی از مثنوی معنوی به قلم  استاد «جلال‌الدین همایی» را انتشارات سخن منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، مثنوی، مشهور به مثنوی معنوی، کتاب شعری از مولانا جلال‌الدین محمد بلخی شاعر و صوفی ایران است.این کتاب از۲۶هزار  بیت و  ۶دفتر تشکیل شده و یکی از برترین کتاب‌های ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت پارسی پس از اسلام است. کتاب پیش رو تفسیری از آخرین داستان پایان دفتر ششم مثنوی مولاناست که از سوی «استاد همایی» تفسیر شده است.

استاد همایی در شرح کتاب حاضر می گوید: از مجموع شش دفتر مثنوی ، آخرین داستان دفتر ششم را که عنوانش « ذات الصور یا دز هوش ربا » است و متضمن عمده اسرار و دقایق مسلک عرفانی و دعوت نامه مولوی و اصحاب خاص اوست انتخاب کرده ام. گفتنی است که در کتاب حاضر در تفسیر ابیات و شرح مسائل عرفانی از آوردن کلمات نامأنوس پرهیز شده و استاد همایی مطالب کتاب را در کمال سادگی و اختصار بیان کرده است به گونه ای که هرکس بتواند به قدر استعداد خود از این کتاب استفاده کرده و از ان سود ببرد.

و اما داستان«دز هوش ربا» به شرح زیر است:

«شاهی سه پسر برومند و با تدبیرداشت. ایشان را برای آشنایی بیشتر با گوشه و کنار ملک به سیر و سیاحت تشویق کرد و گفت: هرجامی توانید بروید مگردر فلان قلعه که نامش را «هوش ربا» یا «ذات الصور» نهاده‌اند. بر پایهٔ این قصه، بر یکی از دیوارهای این دژ، چهره ی دختر خاقان چین قرار دارد که هوش از سر هر بازدیدکننده‌ای می‌رباید. سه برادر شاهزاده به نام« هژبر»، «اورنگ» و برادر کوچکتر علارغم ممانعت پدرشان تصمیم می گیرند برای دیدن رخسار دختر به این وادی پای گذارند.

هژبر و اورنگ به همراه برادر کوچکتر خود که بر قدرت، عقل و زیبایی خود غره بوده اند. عهد می بندند که در این سفر پرمخاطره برای یافتن دختر چینی پشتیبان هم باشند. آنها پس از عبور از 10 وادی (5 وادی در خشکی و 5 وادی درورای خشکی) سرانجام دختر زیبا را با همان شمایل می یابند. برادران به سرزمین خود بازنگشته و به ترتیب به خدمت پادشاه چین درآمده و هرکدام به طریقی در راه عشق خود جان می بازند...

کتاب حاضر را نشر سخن در قطع وزیری و با قیمت 33 هزار تومان منتشر کرده است.

 

کد خبر 505506

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha