مذاکرات گازی با آلمانی ها

خبرگزاری شبستان:پس از توافق هسته ای باب تعاملات ایران با آلمانی ها فراهم شد. تعاملات ایران با شرکای آلمانی در راستای آزادسازی کالا و تجهیزات توقیف شده گازی طرح ایران ال. ان. جی انجام می شود و وزیر نفت نیز درباره این جزئیات مطالبی را بیان کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: آلمان شریک نخست ایران در بخش صنایع پایین دستی نفت، تجهیزات، پتروشیمی، پالایشگاه و ساخت توربین است. پس از توافق هسته ای باب تعاملات گسترده ایران با آلمانی ها فراهم شد. اردیبهشت ماه سال جاری وزیر نفت سفری به آلمان داشت تا با شرکت های نفتی آلمانی مذاکراتی را در راستای آزادسازی کالا و تجهیزات توقیف شده گازی طرح ایران ال. ان. جی انجام دهد. در همین رابطه وزیر نفت گفتگویی با مهر داشته که در آن درباره جزئیات مذاکرات گازی ایران با شرکای آلمانی مطالبی را بیان کرده است.

 

بیژن زنگنه، وزیر نفت در گفتگویی با مهر به نکاتی درباره صنعت نفت، پتروشیمی و مبادلات تجاری ایران در این زمینه اشاره و تصریح کرده است: "مهمترین برنامه ایران به منظور صادرات گاز به کشورهای اروپایی، ساخت و راه اندازی کارخانه ایران ال. ان. جی است. هم اکنون ساخت این کارخانه تولید LNG از پیشرفتی حدود ۶۰ درصدی برخوردار است که با بهره برداری از آن امکان تولید سالانه ۱۰.۵ میلیون تن LNG فراهم می شود. تاکنون مذاکراتی برای تولید و عرضه LNG با کشورهای مختلف اروپایی از جمله اسپانیا انجام شده است اما هنوز نسبت انتخاب شریک خارجی در ساخت و راه اندازی کارخانه ایران ال. ان. جی تصمیم گیری نکرده ایم. مذاکرات با شرکت لینده آلمان انجام شده است و با لغو تحریم‌ها این شرکت باید تجهیزات کارخانه ایران ال. ان. جی را تحویل دهد. در کنار کارخانه ایران ال. ان. جی، ساخت و راه اندازی یک کارخانه شناور تولید «ال ان جی» (FLNG) در دستور کار قرار گرفته است از این رو با استفاده از گازهای مشعل سکوی نفتی فروزان یک واحد FLNG توسط شریک خارجی ایجاد و گاز آن صادر خواهد شد. قرار است تجهیزات و کشتی FLNG توسط شریک خارجی تامین شود و برنامه ای برای خرید و یا اجاره کشتی نداریم. ایران در مجموع در دوران پساتحریم برنامه تولید ۱۲.۵ تا ۱۳ میلیون تن LNG را دارد حتی با وجود کاهش قیمت نفت و گاز مشکلی برای بازاریابی و فروش LNG توسط ایران وجود ندارد."

 

این گزارش می افزاید: محمدرضا یوسفی پور، مدیر بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت ملی گاز چندی پیش در گفتگو با مهر درباره جزئیات امضای قرارداد جدید گازی با شرکت IBS آلمان گفته بود که: "در طول یک سال گذشته تاکنون مذاکرات متعددی با شرکت‌هایی از فرانسه، آلمان، استرالیا، انگلیس انجام گرفت. مهمترین محور این مذاکرات امضای قراردادی به منظور افزایش ایمنی در سطح تاسیسات صنعت گاز ایران بوده است. پس از ماه‌ها مذاکره در نهایت پیشنهاد ارائه شده از سوی شرکت آلمانی نسبت به سایر پیشنهادها از کیفیت بالاتری برخوردار بود و در نهایت تفاهم نامه ای با شرکت IBS آلمان امضا شد.

 

براساس توافق انجام شده با شرکت آلمانی باید در مدت زمان سه سال و با اجرای یک طرح سه مرحله‌ای طرح جامع بهداشت، ایمنی و محیط زیست در سطح صنعت گاز کشور اجرایی شود به عبارت دیگر، با اجرای کامل این قرارداد توسط شرکت آلمانی باید نرخ حوادث فیزیکی و جانی در صنعت گاز ایران به حداقل کاهش یابد. IBS آلمان تاکنون طرح‌های مشابهی را در کشورهای اروپایی همچون سوییس اجرایی کرده است. این شرکت اروپایی همچنین تاکنون در کشورهای خاورمیانه و خاور دور فعالیت‌های مشابهی داشته و با فرهنگ مردم شرق جهان آشنایی کامل دارد. هم اکنون نرخ حوادث در سطح صنعت گاز ایران در مقایسه با کشورهای گازخیز جهان استاندارد و قابل قبول است با این وجود هدف از مشارکت با این شرکت آلمانی ترویج و توسعه فرهنگ و رفتارهای ایمنی در صنعت گاز کشور است. براساس توافق انجام شده شرکت آلمانی تا یک ماه آینده باید پیشنهاد جامع فنی و قیمتی خود را ارائه کند. پیش بینی می شود تا پیش از پایان سال، قرارداد نهایی بین شرکت گاز ایران و شرکت IBS آلمان امضا شود. آلمانی‌ها پیش از بازدید از تاسیسات گاز کشور قیمت بالایی را ارائه کرده بود ولی پس از اینکه از تاسیسات داخل کشور بازدید کردند، تغییر نگرش جدی داشتند. پیش بینی می‌شود در مجموع برای مدت سه سال و ارائه آموزش حدود ۱۰۰ نفر از کارشناسان صنعت گاز کشور، قیمت قرارداد حدود چهار تا پنج میلیارد تومان برآورد می شود."

 

یادآور می شود: اردیبهشت ماه سال جاری وزیر نفت سفری به مونیخ و برلین داشت که در این سفر با 3 غول نفتی آلمان مذاکراتی را انجام دهد. آزادسازی کالا و تجهیزات توقیف شده گازی طرح ایران ال. ان. جی محور اصلی این گفتگوها بود. پس از آغاز مذاکرات نفتی و گازی ایران با کشورهای مختلف اروپایی همچون لهستان، بلغارستان، جمهوری آذربایجان و برخی از مشتریان سنتی نفت و گاز کشور همچون آفریقای جنوبی، دور جدید مذاکرات نفت و گاز ایران با شرکت‌های بزرگ آلمانی در این تاریخ شکل گرفته بود.

 

کد خبر 505476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha