بازنگری در انتخاب هیئت امناء مساجد

خبرگزاری شبستان: یکی از آفت هایی که می تواند به مساجد ضربه وارد کند، موروثی بودن هیئت امناء و یا عضویت افراد با سن بالا (عدم کارایی) در بعضی از مساجد است.

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

شاید هنگامی که از مسجد سخن به عمل می آید بعضی ها فقط آن را محلی برای عبادت و یا مراسمات فوتی می دانند درصورتی که مسجد خانه و مركز اشاعه دين، مظهر قرآن كريم،  عظيم ترين پايگاه فرهنگي و مهمترين سنگر انقلاب بوده و هست.

 

پيامبر گرامي اسلام(ص) حركت بي بديل و جهاني خويش را با پي نهادن مسجد آغاز نمود و نطفه انقلاب اسلامي ايران نيز از مساجد شروع شد و در آن تكامل يافت و پيروز شد و بدان نیز ادامه خواهد داشت.

 

مسجدبه عنوان جایگاه تجمع امت اسلامی باید بتواند نقش مرکز تعلیم و تربیت جوانان و محل پرورش استعدادها و پناهگاهی امن و محکم در برابر تهاجمات فرهنگی، عقیدتی، سیاسی دشمنان اسلام باشد.

 

مساجد نمی توانند نسبت به شئونات مختلف زندگی مادی مردم بی تفاوت باشند بلکه باید متناسب با شرایط و نیاز جامعه به عرصه های دیگر زندگی مردم نیز ورود داشته باشند.

 

 

مسجد اصلی ترین پایگاه رشد فکری و تعالی و همچنین پاسخ به نیازهای مردم و شبهات جوانان است که باید تمام امورات به این مکان پاک سوق داده شود.

 

هیئت امناء مساجد نیز یکی از ارکان همبستگی و پیوستگی بین اقشار مختلف مردم و محله ها هستند.

 

امکان وقت گذاری امام جماعت و هیئت امناء در مساجد می تواند در روند آموزش های دینی ،اعتقادی و فکری به کمک آنهایی بیاید که بیشترین اوقات زندگی خود را صرف ماهواره و اینترنت (فرهنگ زیر پوستی) می کنند؛ هرچند ماهواره و اینترنت همیشه دشمن مردم نیست بلکه بهره گیری بهینه و به موقع از آن و همچنین فرهنگ رفتاری و چگونگی استفاده از آن را باید فرا بگیریم.

 

 

یکی از آفت هایی که می تواند به مساجد ضربه وارد کند، موروثی بودن هیئت امناء و یا عضویت افراد با سن بالا (عدم کارایی) در بعضی از مساجد است.

 

لزوم بهره گیری از خواهران مؤمنه و باسواد در هیئت امناء مساجد می تواند در شکل گیری منسجم و هماهنگ در برنامه ها و مناسبت ها ، کمک مؤثری داشته باشد که در این رابطه حجت الاسلام قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور این موضوع را مورد تاکید قرار داده است و می گوید «در هیئت امناء مساجد باید از خانم فرهیخته، جوان و یک استاد دانشگاه استفاده شود.»

 

دراینجا باید گفت ما در مساجد خود چه برنامه ای برای جذب بهتر جوانان داشتیم؛ یا بهتر بگویم چه رفتاری با آنها داشته ایم تا بتوانیم آنها را در فعالیت های مختلف مسجد بکار گیری نماییم. استفاده از نفرات زبده، تاثیر گذار، مؤمن، معتقد به نظام و ولایت فقیه در هیئت امناء مساجد و عدم به کارگیری افراد فتنه گر و دارای گرایش حزبی خاص و همچنین تفکرات ضد شعائر اسلامی، می تواند نقش سازنده ای در برنامه ریزی ها با دیگر مجموعه ها مانند کانون های فرهنگی، بسیج خواهران و برادران، هیئت های مذهبی، خیریه ها و... داشته باشد لذا هم اندیشی و جلسات مستمر بین این ارکان باعث رشد و بالندگی  اهالی آن محله یا شهر خواهد بود.

 

لازم به یادآوری است، متذکر شوم که مسؤل هیئت امناء مساجد در شهر ها و روستاها، نسبت به شناخت و به کار گیری افراد در جمع هیئت امناء مساجد تلاش بیشتری نمایند تا از نفوذ افراد دارای عدم صلاحیت و رخنه آنها در بین آحاد مردم جلوگیری  شود.

 

یادداشت: ناصر بهروان؛ روزنامه نگار و مسئول کانون های فرهنگی و هنری منطقه مرکزی شهرستان اصفهان

 

 

کد خبر 505451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha