خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: عصر یک روز پاییزی به قصد بازدید از کانونهای فرهنگی هنری امیرآباد به این روستا می رویم، روستایی در پنج کیلومتری مرکز استان خراسان جنوبی با جمعیت پنج هزار نفره؛ یک ساعتی بیشتر تا اذان مغرب مانده است که وارد روستای امیرآباد می شویم.
امیرآباد از نظر شکل ظاهری، بیشتر به شهر شبیه است و گویا تنها اسم روستا را یدک می کشد! مدير كانون فرهنگي هنري رئوف اميرآباد به استقبال ما آمده است تا ما را به محل كانون راهنمايي كند.
خنكاي باد پاييز روحم را نوازش مي دهد، در يك سمت جوي آب زلالي كه ديگر اين روزها كودكان شهرنشين شايد تنها تصوير آن را در قالب تلويزيون ديده باشند. جلوي درب ورودي مسجد آب پاشي شده است، بوي خاك و گل در فضا پيچيده است.
وارد مسجد مي شويم؛ كانون فرهنگي هنري رئوف در سمت چپ مسجد قرار دارد. دو نفر از دختران دانش آموز از كانون بيرون مي آيند. از آنها مي پرسم براي چه به كانون آمده اند؟ مي گويند براي تحقيق و مطالعه معمولا به كانون مي آييم.
وارد كانون فرهنگي هنري رئوف اميرآباد مي شوم، نظم حاكم بر كتابخانه كانون نظر مرا جلب مي كند. كتاب هاي « لشكر خوبان، تفسير بلاغ، مثنوي معنوي، كشف الاسرار و عدة ابرار، منتهي الامال، حيوة القلوب، كلمات الرسول الاعظم، ديوان سه جلدي بيدل، ترجمه الغدير، ترجمه و تفسير شريف صافي و ...» نظرم را جلب مي كند.
كتابخانه اي با كتب بسيار نفيس كه در برخي از كتابخانه هاي كانونهاي شهري نظير آن كتب را نديده بودم. يك دستگاه تلويزيون، يك ميز مطالعه و چند صندلي، يك ميز تنيس و يك دستگاه رايانه تمام دارايي هاي كانون رئوف اميرآباد است.
مديركانون فرهنگي هنري رئوف اميرآباد توضيحاتي مي دهد، كتابخانه كانون ۱۶۰۰ جلد كتاب دارد و به اين كانون نوجوانان و جوانان زيادي رفت و آمد مي كنند. ساعت كار كتابخانه قبل و بعد از نماز مغرب و عشاء است، يكي از درخواست هاي اعضاي كانون، كتب كمك درسي نظام جديد است.
اميرآبادي معتقد است كه كارهاي فرهنگي ديربازده است و شايد ۱۰سال بعد نتيجه آن را مشاهده كنيم.
وي با اشاره به اينكه با راه اندازي گروه سرود و آوردن يك ميز تنيس توانسته ايم تعداد زيادي از نوجوانان را جذب كانون كنيم، گفت: در حال حاضر اعضاي گروه سرود كانون در حال حفظ جزء ۳۰ قرآن كريم نيز هستند.
اميرآبادي معتقد است كه مي توان با تامين برخي شرايط، جوانان و نوجوانان را به مسجد جذب كرد، در ابتدا شايد كار سختي به نظر برسد اما اگر نيازهاي نوجوانان و جوانان را بدانيم و شرايط را براي تامين نيازهاي آنها فراهم كنيم، به راحتي مساجد مملو از جمعيت جوان مي شود.
حال ديگر مسئول مالي كانون هم به ما ملحق مي شود. حجت الاسلام سبزه كار مسئول دبيرخانه كانونهاي مساجد استان فاميلش را مي پرسد مي گويد «اميرآبادي». برايمان جالب مي شود اكثر افراد اين روستا فاميلي «اميرآبادي» دارند. اين موضوع در هنگامي كه حجت الاسلام سبزه كار اسامي اعضاي گروه سرود را از آنها مي پرسد موجب خنده ما نيز مي شود چرا كه ۴-۵ نفر اول كه خود را معرفي مي كنند، فاميلي همه را متوجه مي شويم.
صداي اذان از ماذنه مسجد پخش مي شود، صحبت ها را متوقف مي كنيم و به سوي صفوف نماز مغرب و عشاء حركت مي كنيم. پرده هاي سبز رنگ و ستون هاي آبي داخل مسجد آرامش خاصي به انسان مي بخشد.
اذان را يكي از نوجوانان خوش صداي كانون مي گويد و مكبر هم يكي ديگر از نوجوانان كانون است، كارهاي اجرايي مسجد و كانون در دست جوانان است. نماز مغرب و عشاء كه تمام مي شود فورا نوجوانان قرآن ها را بين نمازگزاران پخش مي كنند، طرح تلاوت نور هم در اين مسجد رونق دارد.
دوباره به كانون برمي گرديم و اعضاي گروه سرود در حال آماده كردن خود براي اجرا هستند. مدير كانون فرهنگي هنري رئوف به اقامه سه وعده نماز جماعت در اين مسجد اشاره مي كند كه دو نفر از اعضاي كانون با پذيرايي وارد مي شوند.
وي در پاسخ به اين سوال كه چه تعداد عضو اين كانون هستند، گفت: تمام مخاطبان مسجد را عضو كانون مي دانيم، چرا كه تمام برنامه هاي مسجد «فرهنگي، مذهبي و عمراني» به دست اعضاي كانون انجام مي شود ولي طبق برآورد حدود يكصد برادر و ۸۰ خواهر در برنامه هاي اين كانون دخيل هستند.
اميرآبادي ادامه داد: هم اكنون تمامي برنامه هاي عمراني مسجد به دست جوانان و نوجوانان عضو كانون و به صورت كاملا رايگان انجام مي شود.
وي با اشاره به اينكه در گذشته كتابخانه مسجد با نام «شهيد عليرضا اميرآبادي» دائر بود و بعد از تاسيس كانون، كتابخانه مسجد با كتابخانه كانون ادغام شد، ادامه داد: در حال حاضر يكي از مهمترين خواسته هاي اهالي مسجد و مردم، تغيير نام كانون از رئوف به نام شهيد عليرضا اميرآبادي است.
كم كم آماده ديدن اجراي گروه سرود كانون مي شويم، نوجوانان سياه پوش كه با كمترين امكانات سرودهاي بسيار موفق و تحسين برانگيزي را براي ما اجرا مي كنند. از سرودهاي محرمي گرفته تا ولايي و انقلابي.
مربی گروه آهنگ هاي هر سرود را به وسيله موبايل خود پخش مي كند، اينجا تحقق اقتصادي مقاومتي در دل يك كانون روستايي را با چشمان خود مشاهده مي كنيم، تصوري كه هميشه در اذهان خيلي از ما بود كه يك سرود موفق لازمه هزينه كرد پول زياد است، اينجا نقش برآب مي شود.
مدير كانون رئوف روستاي اميرآباد مي گويد ۶۰ درصد اعضاي گروه سرود اين كانون موفق به حفظ جزء سي قرآن كريم شده اند.
مسئول دبيرخانه كانونهاي مساجد خراسان جنوبي به تحسين تك تك اعضاي گروه مي پردازد و از مدير كانون و مربي گروه تقدير ويژه مي كند و به آنها قول مي دهد كه زمينه اجراي گروه سرود كانون را در مراسم هاي مركز استان فراهم كند.
فعاليت هاي كانون فرهنگي هنري رئوف روستاي اميرآباد محدود نيست، برگزاري محافل انس با قرآن، برگزاري جلسات هفتگي قرآن، جذب خيرين براي فعاليت هاي مختلف مسجد و كانون، برگزاري جلسات حفظ، تفسير و مفاهيم در شب هاي پنج شنبه از ديگر برنامه هاي اين كانون موفق روستايي است.
امیرآبادی يادآور مي شود: گروه نمايش مسجد با تعامل بين كانون و پايگاه بسيج نیز رونق خوبی دارد.
حجت الاسلام ابراهيم سبزه كار مسئول دبيرخانه كانونهاي فرهنگي هنري مساجد خراسان جنوبي نیز در این بازدید بر مستندسازي اقدامات و برنامه هاي اجرا شده در كانون تاكيد مي كند و ادامه مي دهد: اين اقدام در تخصيص اعتبار به كانونها موثر است.
وي بر ايجاد جاذبه براي جوانان و نوجوانان تاكيد كرد و گفت: كار فرهنگي هزينه بر است و متاسفانه امروز جاذبه هاي بيرون از مسجد بيشتر شده است.
حجت الاسلام سبزه كار با بيان اينكه بايد براي كارهاي فرهنگي وقت بگذاريم، افزود: در جنگ نرمي كه از سوي دشمنان نظام و انقلاب با هدف قرار دادن انديشه جوانان شروع شده و با شدت و تمام توان خود در حال ادامه آن هستند، جذب و نگه داشتن جوانان در مساجد از اهميت زيادي برخوردار است.
وي خواستار جذب نخبگان به كانون و مسجد مي شود و خاطرنشان مي كند: در كنار تمامي فعاليت ها، مباحث اقتصاد مقاومتي و ترويج سبك زندگي ايراني اسلامي نيز بايد در دستور كار كانونها قرار بگيرد.
گزارش: زینب رمضانی
عکس: سعید کاظمی
نظر شما