تهاجم فرهنگی غرب آتش است

خبرگزاری شبستان: رئیس فرهنگستان هنر معتقد است كه شیوه مقابله فرهنگی هنری ما با غرب نباید مانند آنها ترساندن باشد، شیوه ما باید شیوه رحمت باشد چون پیامبر ما پیامبر رحمت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر درباره تهاجم فرهنگی و مواجهه فرهنگی هنری با غرب گفت: غربی‌ها این اواخر كارهای زیادی كرده‌اند و تكنیكی كه امروز بشر در اختیار دارد از زحمت‌های آنان است؛ اگر چه ایجاد و فراهم‌آوری این تكنیك در طول تاریخ برای خودشان جز نامردمی و آزار دیگران حاصلی نداشته است! اما ممكن است از همین تكنیك استفاده‌های خوب هم بشود. 

وی ادامه داد: مثلا همین تلویزیون و صنعت سینما كه امروز بچه‌های مسلمان كنترل آن را در دست می‌گیرند و در مقابله با آتشی كه غرب از صبح تا شب بوسیله برنامه‌های سینمایی و تلویزیونی و ماهواره‌ای‌ بر ما می‌ریزد و ذهن جوانان و مردم ما را تغییر می‌دهد، می‌ایستند كار بسیار بزرگی است. این‌ها دارند از همین تكنیك استفاده خوبی می‌كنند.

این شاعر توانمند معاصر اظهار كرد: ای كاش این آتشی كه غرب بر سر مردم ما می‌ریزد با هواپیما و مانند بمب بر سر ما می‌آمد، چون در این صورت تنها عده‌ای از ما كشته می‌شدند، ولی الان همه ما كشته می‌شویم و شما باید از بزرگان خواهش كنید كه راه مقابله با آن‌ها را باز كنند. آنها هرچه می‌خواستند با برنامه‌هایشان بر سر ما ریختند و دیگر چیزی نمانده است، ما هم باید در مقابل از بزرگان بخواهیم كه اجازه دهند راه باز شود تا ما از این طرف، در مقابل آتش آنها آب بفرستیم، تا آتش‌شان خاموش شود. این آب، آبی است كه آب رحمت باشد و آتش دشمنان را خاموش می‌كند.

معلم دامغانی گفت: شاید این كار، خیلی دشوار باشد اما اگر خودش را متجلی كند، هم درك آن به مراتب آسان‌تر است و هم تاثیرگذاری آن عمیق‌تر خواهد بود. شیوه ما نباید مانند آنها ترسانیدن باشد، شیوه ما باید شیوه رحمت باشد، چون پیامبر ما پیامبر رحمت است! به همین خاطر ما با سلاح آب می‌جنگیم تا آتش را خاموش كنیم.

به گفته رئیس فرهنگستان هنر ما باید بتوانیم از طریق هنر و آثار هنری كه قابلیت بیانی و انتقالی زیادی دارند، بتوانیم این وجه رحمانی را بیان كنیم و انتقال بدهیم تا نقشه غرب نقش بر آب شود.

وی با بیان اینكه نمی‌توان همه آنچه منسوب به غرب است را نادیده گرفت و رها كرد، گفت: من نمی‌گویم در عالم فرهنگ و هنر هر چیزی را كه از سمت غرب آمده پاك كنیم و خودمان از صفر شروع كنیم، این كار اصلا شدنی هم نیست، بلكه می‌گویم در عین حفظ برخی از ابزارها، نوعی از پاكسازی ضرورت دارد و ما باید به آن پاكی و پیراستگی دست پیدا كنیم. 

این چهره شاخص هنر در ایران تصریح كرد: دو نوع پاك كردن داریم: گاهی می‌گویند سرت را بزن! منظور این نیست كه سر را از گردن بزن، منظور این است كه موهایت را اصلاح كن! من هم نمی‌گویم سر را از گردن بزنیم، بلكه می‌گویم موها را بتراشیم، چون اگر گردن را بزنیم دیگر سری برای اصلاح كردن باقی نمی‌ماند.

وی افزود: حتی همین وجود مانند لوح یا كاغذی است كه از روزی كه به دنیا آمدیم افراد مختلف رویش چیزهایی نوشته‌اند و الان وجود ما مانند صفحه‌ای چرك‌آلود شده است؛ گاهی می‌خواهیم با یك پاك‌كن پاكش كنیم كه به طور كامل سفید و روشن نخواهد شد، اما اگر كسی توانست به نوعی این صفحه را از اساس پاك و سفید، مانند روز نخست كند، خیلی كار بزرگی كرده و می‌تواند به راحتی انسان بزرگی شود، اما این كار از همه ساخته نیست؛ بنابراین باید زحمت بكشیم و شروع به پاك كردن تدریجی صفحه بكنیم و به مطلوب خود برسیم.

کد خبر 505399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha