حسین نورانی، نویسنده و پژوهشگر ساروی منتخب مسابقه کتابخوانی بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات امروز(14آذر) درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری پیرامون برگزیده شدن در مسابقه کتابخوانی با عنوان معرفی آخرین کتابی که خوانده اید، اظهار داشت: این مسابقه به همت پایگاه خبری کتابداری و اطلاع رسانی ایران«لیزنا» ، نهاد کتابخانه های عمومی کشور و اداره کل کتابخانه های عمومی تهران برگزار شده است.
وی با بیان اینکه با معرفی کتاب «بیشعوری خاویر کرمنت» که اخیرا آنرا مورد مطالعه قرار داده در این مسابقه شرکت نموده و موفق به کسب رتبه برتر شده، گفت: ارزش خواندن در این است که انسانها آگاه تر شوند و بتوانند از این آگاهی در زندگانی خویش بهره گیرند.
نورانی با اشاره به اینکه بین آگاهی، دانایی و فرزانگی تفاوت هایی وجود دارد، تصریح کرد: آگاهی شروع فرزانگی است بطوریکه آگاهان می دانند اما گاهی عمل نمی کنند.
وی با بیان اینکه دانایان هم می دانند و هم در بیشتر مواقع عامل هستند، افزود: همچنین فرزانگان هم می دانند و هم در همه مواقع عمل می کنند.
نورانی با بیان اینکه مسابقه کتابخوانی سرآغاز آشنایی با شرح احوال، اندیشه ها، آدم ها، قصه ها و رویدادهای مختلف است، گفت: کتابخوان با مطالعه کتاب می آموزد خویش را در موقعیت داستان کتاب قرار دهد.
وی بیان داشت: یک کتابخوان حرفه ای کسی است که هرچه کتاب می خواند باید براین باور باشد که از موضوع کتاب دور نیست بدین طریق که اگر کتابی در مورد فاجعه زلزله می خوانید باید با شخیصت های کتاب و رفتارهایشان در مواجه با زلزله همزاد پنداری نمایید و اینکه خودتان در این موقعیت چه خواهید کرد؟!
نورانی با بیان اینکه همزاد پنداری با اثر، به شناخت بیشتر آدم به ناشناخته های درون خویش کمک می کند، افزود: شناخت خویش زمینه صبوری و سعه صدر را در افراد فراهم می نماید بطوريكه در كل جامعه انسان هايي صبور، آرام و همدل خواهيم داشت.
وی با بیان اینکه خاویر کرمنت در کتاب بیشعوری به این اشاره دارد بعد از چهل سال طبابت که فکر می کرده موفق و باهوش بوده درمي يابد كه به بیماری بیشعوری مبتلا است، گفت: بایستی تلاش شود با ترویج کتابخوانی و تبیین ویژگی های همزاد پنداری در بین اقشار مختلف، زمینه شناخت بیش از پیش آدم ها نسبت به خویش و اطرافیانشان در كل جهان هستي مهیا گردد تا شاهد دانايان و فرزانگان در جامعه باشیم.
نظر شما