به گزارش خبرگزاري شبستان، روزنامه حريت در گزارشي نوشت: در کمتر از یک هفته، ترکیه شاهد سه حادثه بزرگ و نگران کننده بود که یکی پس از دیگری رخ داد. در 24 نوامبر ما خبر دار شديم که ترکیه یک جت جنگنده روسیه را در مرز سوریه سرنگون کرده است. این یک روز سياه بود، زيرا ما نمی دانستیم که آیا ما در آستانه یک جنگ هستيم و در عين حال تعجب کرديم که چه اتفاقي افتاده است. موضوع نگران کننده تر این بود که در ابتدا، رئيس جمهور و حزب حاکم از اين اقدام خرسند شدند که رسانه هاي طرفدار دولت نيز سرنگوني جنگنده روسي را نشانه قدرت ترکيه دانستند. با این وجود، حتی رئيس جمهور نيز از تشویق حضار شگفت زده و مجبور شد به آنها اطلاع دهد دليلي براي جشن گرفتن وجود ندارد. پس از آن، او و حزب اش تلاش کردند اوضاع را آرام کنند، اما ديگر فایده ای نداشت. در نهایت، ترکیه با یک بحران نوظهور با روسيه مواجه شد.
دو روز بعد اوضاع بدتر شد زماني که دو روزنامه نگار برجسته روزنامه جمهوریت به اتهام جاسوسی بازداشت شدند.
این دو روزنامه نگار به جرم افشای اسرار دولت به قصد جاسوسی سیاسی و نظامی بازداشت شده اند.
به دنبال افشای خبرارسال سلاح و مهمات به معارضان سوری در کامیونهای متعلق به سازمان اطلاعات ترکیه در روزنامه جمهوریت، رجب طیب اردوغان نخست وزیر وقت ترکیه، به شدت وجود سلاح در کمک های ارسالی ترکیه به معارضان سوریه را رد کرده و علیه جان دوندار رئیس هیات تحریریه این روزنامه در نزد مراجع قضایی ترکیه اعلام جرم کرده بود.
وکلای اردوغان مدعی شده بودند آنچه روزنامه جمهوریت در ماه ژانویه 2014 تصویر آن را به چاپ رسانده گویای واقعیت نیست و تصاویر را دست اندرکاران جماعت گولن در اختیار روزنامه جمهوریت گذاشته اند. آنها تاکید کرده اند.
در آن زمان، دولت ادعا کرد که در کامیون محموله کمک های انسانی بوده است و کسانی که آنها را متوقف کرده بودند، به عنوان توطئه گران عليه اسرار دولتی معرفي شدند.
این آخرین ضربه به آزادی مطبوعات و آخرین تهدید جدی برای مخالفان بود.
اما اين کابوس به همین جا ختم نشد. تاریک ترین روز دو روز بعد در 28 نوامبر بود. در آن روز، «طاهر ايلچي» یک وکیل برجسته حقوق بشر کردستان و رئیس کانون وکلای دیاربکر پس از شرکت در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقابل یک مسجد تاریخی در دیاربکر تحت شرایط نامشخصی ترور شد.
آنچه به اصطلاح «روند صلح» با کردها ناميده مي شود، قبل از انتخابات ماه ژوئن متوقف شده بود. اين اقدام براي همه ما نگران کننده بود چرا که همه نگران هستند با پايان صلح، مشکل کردها به روزهاي تاريک دهه 1990 بازگردد.
به نظر می رسد که ترکيه اکنون در بدترین شرايط خود قرار داشته باشد. کسي نمی داند بعد از اين چه اتفاقی خواهد افتاد.
نظر شما