خوشگلی سیری چند؟!! پوست تان را فدای لوازم آرایش نکنید

رژ لب، لاک، سایه، پنکک، ریمل و انواع کرم ها و مدادها را می توانید تست کنید، برخی زنان و دختران جوان با آرایش های تند و زننده در حال خرید و فروش و چانه زدن بر سر قیمت هستند...

زینب صناعی: رژ لب، لاک، سایه، پنکک، ریمل و انواع کرم ها و مدادها را می توانید تست کنید، برخی زنان و دختران جوان با آرایش های تند و زننده در حال خرید و فروش و چانه زدن بر سر قیمت هستند؛ گاهی هم فروشنده های مرد برخی مواد را روی پوستشان تست می کنند، اینجا کوچه مروی یکی از قدیمی ترین و اصلی ترین مراکز تهیه لوازم آرایش است.
کوچه مروی در خیابان ناصرخسرو در نزدیکی بازار تهران است، آنجا تا چشم کار می کند انواع و اقسام لوازم آرایشی و بهداشتی را می بینید، مهمترین مشخصه محصولات آرایشی و بهداشتی در این محله قیمت آن است که نسبت به خیابان های اصلی تهران به میزان چشمگیری ارزان تر است و شاید به همین دلیل است که هر روزه پذیرای جمع کثیری از زنان و دختران جوان و یا حتی میانسال و پیر است!
محمد یکی از فروشندگان لوازم آرایش در خصوص وضعیت کیفی لوازم آرایش می گوید: در اینجا هم لوازم آرایشی اصل و هم تقلبی وجود دارد که البته تشخیص آن ها از یکدیگر کار راحتی نیست.
وی می افزاید: تشخیص دادن آنها خیلی سخت است، گاهی اوقات از روی بارکد شیشه، گاهی از روی جعبه و بعضی اوقات هم اصلا نمی‌شود تشخیص داد، البته عطرها به راحتی قابل تشخیص هستند.
تقلبی یا اصل، مسئله این است!
او ادامه می دهد: کرم‌های تقلبی نیز جذب پوست نمی‌شوند، شفافیت ندارند و پس از مدتی استفاده باعث سیاهی و تیرگی پوست می‌شوند و به همین دلیل است که این لوازم تقلبی بیشتر توسط فروشندگان دوره گرد به فروش می رسد.
مهدی یکی دیگر از فروشندگان وارد بحث ما می شود، به عقیده او، با کمی دوده و کرم و مقداری عطر می‌توانی ریمل درست کنی؛ اگرچه سود سرشاری دارد، ولی خیلی خطرناک است و اگر بتوانی وجدانت را زیر پا بگذاری یک‌شبه میلیاردر می‌شوی.
وی می افزاید: برخی افراد سودجو در کارگاه های زیرپله ای با تولید اجناس تقلبی و جعلی با برندهای معتبر، اجناس بنجل تولیدی خود را روانه بازار کرده و در برخی موارد به بهای اجناس اصل به فروش می رسانند.
همین طور که سرکی به مغازه ها می کشم، متوجه می شوم اکثر فروشندگان حاضر به صحبت درباره اصل یا تقلبی بودن محصولات نیستند؛ اما بالاخره همه هم نمی توانند به راحتی از قید وجدانشان بگذرند؛ مصطفی 35 ساله که چند سالی در کار خرید و فروش لوازم آرایش است می گوید: اکثر لوازم آرایش تقلبی از مرز پاکستان و دبی وارد کشور می شود.
80 درصد لوازم آرایش موجود در بازار تقلبی است
وی ادامه می دهد: سودجویان آن قدر ماهرانه تقلب می‌کنند که گاهی ما نیز اشتباه می‌کنیم و به حدی مشتری وجود دارد که این افراد را هر روز بیشتر از گذشته به تقلب وادار می کند.
این واردکننده لوازم آرایش بر این باور است که اگر یک دستگاه تیوپزن داشته باشی، می‌توانی انواع و اقسام کرم‌ها را در همین شهر درست کنی و به نظر من 80 درصد لوازم آرایشی که به فروش می رسد تقلبی است؛ به عنوان نمونه محصولات چینی اکثرا تقلبی هستند و اصلا نمی شود روی مرغوبیت آن ها حساب باز کرد.
وارد برخی فروشگاه ها که می شوید، بوی عطر، شامپو و مواد آرایشی آنچنان فضا را پرکرده است که نمی توانید نفس بکشید اما مشتریان پروپاقرص این مواد کاری به این حرفا ندارند و تنها در پی دویدن به سوی قله زیبایی هستند.
حمیدی یکی از مغازه داران که در حال فروش عطر به مشتریان است، می گوید: در حال حاضر انواع عطر نیز در کشور به صورت تقلبی تهیه و در بازار عرضه می‌شود و بسیاری از متقاضیان قدرت تشخیص آنها را از اصل ندارند.
به گفته وی، افراد سودجو انواع و اقسام شیشه‌های گران‌قیمت عطر را از دبی وارد کشور می‌کنند و با یک مقدار عطر، آب و الکل عطر درست می کنند و در کار بسته‌بندی و اتیکت چسباندن هم که استاد هستند؛ مهم‌ترین علامت شناسایی لوازم آرایشی تقلبی، طرز بسته‌بندی و کیفیت آن است زیرا هر چه بسته‌بندی محصولات تقلبی با مهارت انجام شود، چون می‌خواهند تولید چنین محصولاتی کم هزینه باشد قوطی های بسته‌بندی آن از کیفیت بسیار پایین برخوردار است و روی بسته بندی مواردی نوشته شده که حتی در کاتالوگ داخلی آن نوشته نشده است.
اورئال و کریستین برتون در صدر برترین برندها
او بر این باور است که اکثر لوازم آرایشی و بهداشتی از کشورهای چین، ژاپن، کره، انگلستان، سوریه و ترکیه به ایران وارد می شود.
این فروشنده معروف ترین و پرطرفدارترین مارک های موجود در بازار را اورئال، گلدن روز، لویمتل ایوروشه، کریستین برتون، روالا، بورژوا، لاتکوم و نیوا دانست.
در سال های اخیر استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی در میان بانوان ایرانی از رشد قابل توجهی برخوردار بوده به طوری که این روزها شاید کمتر کسی را بتوان پیدا کرد که در جریان زندگی روزمره خود یکی از این محصولات را مصرف نکرده باشد. سال‌‌‌هاست که میلیاردها ریال صرف مبارزه با قاچاق کالا می‌شود و هر چند ماه یک‌بار وزارت بهداشت از وجود لوازم آرایش تقلبی و قاچاق آنها به کشور خبر می دهد تا مردم را از مصرف آنها منصرف کند اما واقعیت این است که قفسه‌ها و انبارهای بسیاری از مغازه‌‌‌ها پر از لوازم و اجناس تقلبی است.
کارشناسان بر این باورند که رواج گسترده استفاده از لوازم آرایش در جامعه و آثار و عواقب آن، نگرانی‌هایی را در پی دارد؛ زیرا در کنار لوازم آرایشی معتبر داخلی و خارجی، حجم گسترده‌ای از لوازم آرایشی تقلبی وارداتی یا تولید شده در برخی کارگاه‌های غیرمجاز داخلی، سلامتی مردم را در معرض خطر قرار داده‌اند.
این در حالی ست که اقدامات مسئولان برای جلوگیری از تولید، واردات و فروش محصولات تقلبی آرایشی، بیشتر شده است اما همچنان مردم باید بیشترین دقت‌نظر را داشته باشند و از مصرف این‌گونه محصولات اجتناب کنند.
ایرانیان رکورددار مصرف لوازم آرایش
در حال حاضر ایران یکی از رکوردداران مصرف لوازم آرایشی در جهان و دومین مرکز تجاری بزرگ محصولات آرایشی در خاورمیانه است که بخش عمده‌ای از لوازم آرایشی و بهداشتی مورد استفاده در کشور، مواد تقلبی و غیراستاندارد هستند.
بازار فروش لوازم آرایشی در منطقه کشورهای خلیج فارس از رونق بسیار خوبی برخوردار است در حالی که هیچ کارخانه مهم تولید کننده این لوازم درمنطقه مذکور وجود ندارد و این لوازم از خارج وارد این منطقه می‌ شود. طبق بررسی های انجام شده، ایرانیان سالانه حدود دو میلیارد دلار صرف لوازم آرایشی می کنند و برآورد می شود که حدود 700 تا 750میلیون دلار از این محصولات به طور غیر قانونی وارد ایران می شود.
اگزمای پوستی نتیجه مصرف مواد آرایشی غیراستاندارد
دکتر مجتبی امیری، متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگار شبستان می گوید: استفاده از مواد آرایشی غیراستاندارد موجب بروز اگزماهای پوستی می‌شود.
به گفته وی، مواد آرایشی که افراد برای پوست خود استفاده می‌کنند عمدتاً برای رنگ ظاهری پوست یا پوشاندن نواقص ظاهری پوست است اما یکی از عوارضی که مواد آرایشی بر روی پوست ایجاد می‌کند، آن است که شانس بروز آکنه را افزایش می‌دهد هر چقدر که از مواد آرایشی غیر استاندار استفاده شود، احتمال بروز آکنه افزایش پیدا می‌کند.
این متخصص پوست و مو معتقد است؛ بسیاری از کسانی که از لوازم آرایش استفاده می‌کنند، از کرم‌های ضد آفتاب استفاده نمی‌کنند و به همین علت بروز لکه‌های پوستی در آنها افزایش پیدا می‌کند و بر اثر استفاده از مواد آرایشی غیراستاندارد دچار ناراحتی ها و مشکلات پوستی مختلفی می شوند.
امیری بر این باور است که مشکل دیگری که وجود دارد آن است که برای پاک کردن این مواد آرایشی از پاک کننده‌ها استفاده می‌شود و به دلیل اینکه پاک کننده‌ها از الکل ساخته شده است، خشکی پوست را افزایش می‌دهد که موجب از بین رفتن طراوت و لطافت پوست می‌شود.
لوازم آرایش تان را فقط تا یک سال مصرف کنید
به عقیده متخصصان پوست، بیشتر از 90 درصد عوارض ناشی از فرآورده‌های آرایشی، می‌تواند به دلیل استفاده از محصولات آرایشی چرب باشد زیرا اگر افراد از محصولات آرایشی چرب استفاده کنند و پوست هم چرب باشد، احتمال بروز آکنه و عوارض ناشی از آن را افزایش دهد.
آنان می گویند، کسانی که منافذ پوستشان بسته‌ است و از لوازم آرایش چرب استفاده کنند، موجب بسته شدن کامل منافذ پوستی می‌‌شوند و احتمال بروز جوش‌های سر سیاه و همچنین آکنه در آنان بیشتر می‌‌شود اما اگر افراد پوست چرب دارند، باید از فرآورده‌های آرایشی بدون چربی استفاده کنند تا خطر بروز آکنه کمتر شود.
متخصصان عمر مفید لوازم آرایشی را به طول معمول بین 6 تا 12 ماه می دانند و توصیه می کنند که لوازم آرایشی کهنه دور ریخته شود و برس های مختلف که کاربردهای خاص خود را دارند، زود به زود شسته شوند.
دکتر مجید ابهری، رفتارشناس اجتماعی به خبرنگار شبستان می گوید: در حال حاضر 75 درصد از لوازم آرایش موجود در بازار تقلبی هستند و بسیاری از بیماری‌های زنان ریشه در مصرف لوازم آرایش دارد.
به گفته وی، متاسفانه بسیاری از بانوان به دلیل مارک و برند این محصولات، پول خود را برای خرید اقلام تقلبی و غیربهداشتی دور می‌ریزند که بهتر است در صورت نیاز به اینگونه اقلام آنها را از مراکز مجاز و شناخته‌شده تهیه کنند زیرا بسیاری از اقلام به ظاهر خارجی که در ماهواره‌ها تبلیغ می‌شوند جز یک شماره تلفن هیچ نشان دیگری ندارند و معلوم نیست اگر جان و سلامتی خریدار به خطر بیفتد سراغ چه کسی باید برود و از چه شرکتی شکایت کند.
سالانه چقدر رژ لب می خورید!
او می افزاید: با توجه به افزایش چشمگیر مصرف لوازم آرایش در کشور و قرارگرفتن جامعه ما در مقام اول در آسیا بسیاری از افراد سودجو و فرصت‌طلب با جعل مارک‌های لوازم آرایش معروف اقدام به توزیع و ورود لوازم آرایش تقلبی به کشور کرده‌اند.
ابهری ادامه می دهد: نتایج پژوهش های انجام شده در گروه اجتماعی مرکز مطالعات استراتژیک آریا نشان می دهد اگر یک خانم هر روز آرایش کند به طور متوسط سالانه دو کیلو و 500 گرم انواع مواد شیمیایی وارد بدن خود می‌کند چرا که هر یک از لوام آرایشی از 20 تا 40 ماده شیمیایی تشکیل شده است.
این متخصص علوم رفتاری و آُسیب شناسی اجتماعی عنوان می کند: رژلب دارای فلز سرب است که به دلیل لطیف‌بودن مخاط لب به سادگی وارد بدن و خون می‌شود و نیز بسیاری از پنکک‌ها و پودرهای صورت دارای فاکتورهای سرطان‌زا هستند.
وی اضافه می کند: ریمل‌ها و سایه‌های چشم نیز دارای اکسید آهن هستند که ریزش مژه‌ها و ناراحتی‌های چشمی را به دنبال دارند.
زیبایی به چه قیمتی؟
ابهری افزایش سرطان سینه، سقط جنین، تولد نوزادان نارس و دارای مشکلات فیزیکی، ریزش مو، ناراحتی‌های پوستی، افسردگی، پرخاشگری و کم‌خونی را از عوارض لوازم آرایشی تقلبی ذکر می کند.
این روانشناس معتقد است، اینگونه لوازم آرایش در کشورهای همسایه و در محل‌های بسیار آلوده و غیربهداشتی تولید می‌شوند و به بازار ایران سرازیر می‌گردند که بسیاری از شامپوها و عطرها دارای فلوژن و کمودوژن هستند و ناراحتی‌های پوستی و ریزش مو را به دنبال دارند.
وی می گوید: به دلیل کنترل نشدن و عدم نظارت بر کیفیت و ترکیب این گونه مواد در این کشورها برخی از تولیدکنندگان از جنین انسان مرده و خوک در ترکیب بعضی از محصولات استفاده می کنند که بسیاری از ناراحتی های جسمی و روحی ناشی از استفاده این گونه مواد است.
به گفته مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس، تبلیغات گسترده ماهواره‌ها تنها برای تولید بازار مصرف است و آنها هیچ نگران سلامتی و بهداشت هموطنان ما نیستند بنابراین نه تبلیغ در ماهواره دلیل کیفیت مناسب محصول است و نه مارک و نام فریبنده، تنها هوشیاری و دقت باید سرلوحه کار بانوان قرار گیرد.
پایان پیام/
 

کد خبر 50473

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha