به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دیدگاه ها و مباحث عمده ای درباره وضعیت کنونی، گذشته و آینده جهان اسلام در میان اندیشمندان و دانش پژوهان اسلامی و غیر اسلامی وجود دارد.
از بین عوامل گوناگونی که در بازآفرینی حرکت احیاگرانه اسلامی، دارای نقش و تاثیر بوده اند می توان به کمرنگ شدن سکولاریسم، شکست پروژه مدرنیته در کشورهای جهان سوم و نیز رونق گرفتن حرکت های احیا دینی به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران اشاره کرد.
جهان اسلام از مولفه های قدرت قابل توجهی در عرصه بین الملل برخوردار است و در صورت تحقق الگوهای نوین همکاری بین المللی، همچون همگرایی منطقه ای می تواند به عنوان یکی از عناصر تاثیرگذار در محیط نظام بین الملل، به شکل گیری و ایجاد فرهنگ صلح و توازن هرچه بیشتر قدرت در جهان معاصر کمک کند.
بی شک یکی از بزرگ ترین حرکت های اصلاح دینی سده اخیر، پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری و مرجعیت عالی قدر آن، حضرت امام خمینی (ره) است. ابتنا نظام اسلامی بر آراء و اندیشه های بنیانگذار آن، موجب شده است تا جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازیگری فعال در عرصه نظام بین الملل با گفتمان دینی و انقلابی شناخته شود.
همایش بین المللی گفتمان اسلامی سیاسی امام خمینی (ره) و جهان معاصر با هدف بازخوانی ابعاد سیاسی و اجتماعی اسلام و نحوه نقش آفرینی آن در نظام بین الملل، با تکیه بر آراء و اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) و تبیین تاثیرات این آراء بر شکل گیری نظام بین الملل معاصر است.
همایش بین المللی گفتمان اسلامی سیاسی امام خمینی (ره) و جهان معاصر با همکاری مرکز فرهنگی دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی ( جهاد دانشگاهی)، با همکاری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) و مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی (دانشگاه آزاد اسلامی) برگزار می شود.
در قالب این همایش نظرت محققان، اندیشمندان و اسلام پژوهان نیز در حوزه گفتمان اسلامی سیاسی امام خمینی (ره) و جهان معاصر گردآوری و تجمیع می شود.
پژوهشگران می توانند مقالات علمی خود را در یکی از محورهای اعلام شده از سوی دبیرخانه همایش تهیه کنند و تا 25 اسفند ماه سال جاری و با مراجعه به پایگاه WWW.SCCIR.IR ارسال کنند.
«اسلام سیاسی امام خمینی: چیستی، ارکان و ویژگی های اساسی»، «جایگاه اعتدال و عقلانیت در گفتمان سیاسی امام خمینی »، « نقش مردم در گفتمان اسلام سیاسی امام خمینی »،«جایگاه آزادی، کرامت انسانی و حقوق بشر در گفتمان اسلام سیاسی امام خمینی»،«صلح و همزیستی مسالمت آمیز در گفتمان اسلام سیاسی امام خمینی» و«مبانی اندیشه سیاسی امام خمینی از منظر عرفان، فلسفه و فقه» از جمله محورهای مقالات ارسالی است.
همچنین«جایگاه زمان، مکان و مصلحت در منظر فقهی امام خمینی »،«بررسی تطبیقی گفتمان اسلام سیاسی امام خیمین با گفتمان سیاسی اسلام گرایان معاصر»،«تاثیر اجتهاد سیاسی امام خمینی بر نظام بین الملل»،«جایگاه تحجر و تکفیر در اندیشه و گفتمان سیاسی امام خمینی »،«جایگاه وحدت در اندیشه سیاسی امام خمینی » و «نسبت اخلاق و سیاست در گفتمان سیاسی امام خمینی » از دیگر محورها و موضعات مقالات ارسالی به همایش می باشد.
آثار برگزیده برای درج در نشریات علمی-پژوهشی مورد تایید وزارت علوم ارسال می شود. علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند علاوه بر مراجعه به پایگاه با شماره تلفن های 16-66970614-021 نیز تماس بگیرند.
گفتنی است، همایش بین المللی گفتمان اسلامی سیاسی امام خمینی (ره) و جهان معاصر خرداد ماه سال 1395 برگزار می شود.
نظر شما