به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، محمد تسلیمی، معاون مرکز ماهر و مسئول مراکز تخصصی آپا کشور، امروز (4 آذر) در نشست خبری گفت: ترافیکی که برای دریافت اطلاعات از اینترنت داریم با آن ترافیکی که آپلود می کنیم بسیار متفاوت است به نحوی که می توان گفت ما بیشتر یک مصرف کننده بزرگ در حوزه اینترنت هستیم.
وی افزود: با رشد شبکه های اجتماعی و افزایش نمایی ترافیک اینترنت در دنیا، لزوم راه اندازی مرکز ملی پاسخگویی به رویدادهای اینترنتی به شدت احساس می شد.
تسلیمی خاطرنشان کرد: با توجه به حجم وسیع مخاطرات در فضای مجازی به طور قطع یک مرکز به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیازها باشد. به همین دلیل تلاش شد تا مراکز همکار در این زمینه از جمله آپا و گوهر( گروه واکنش هماهنگ رخداد) در کشور راه اندازی شود.
وی خاطرنشان کرد: مراکز آپا که امروز دهمین مرکز در دانشگاه گلستان راه اندازی شده، علاوه بر تحقیقات می توانند در سایر بخش ها نیز ورود کنند.
تسلیمی بیان کرد: تصمیم بر این شد تا زنجیره ای از این مراکز در کشور ایجاد شود که پروتکل هایی نیز تنظیم شود تا این مراکز با هم ارتباط داشته باشند.
وی تاکید کرد: خسارت های جنگ سایبری به دلیل عدم آگاهی و عدم تامین امنیت در زیرساخت ها بسیار سنگین و بعضا غیرقابل جبران است.
معاون مرکز ماهر کشور اظهار کرد: مراکز آپا نقش مهمی در زمینه آموزش و آگاهی رسانی و هشدار دارند. با توجه به آسیب هایی که اینترنت می تواند برای کودکان داشته باشد با همکاری پلیس فتا و آموزش و پرورش طرح صیانت از حقوق کودک و خانواده در فضای اینترنت را در دست اقدام داریم که کار در این باره شروع شده است.
وی یکی دیگر از برنامه های این مراکز را برگزاری دوره کدنویسی امن برشمرد و گفت: در مرحله بعدی و پس از راه اندازی مراکز آپا در تمامی استان ها، دوره کدنویسی امن را برگزار خواهیم کرد.
نظر شما