براي تشويق فرزندان به نماز نبايد آنها را سرزنش كرد

خبرگزاری شبستان: مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین گفت: براي تشويق فرزندان به امر نماز نبايد آنها را سرزنش كرد و در واقع بايد ابتدا آنها را نمازدان و سپس نمازخوان كرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمدحسینی پيش ظهر امروز (4 آذر) در سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی که در دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی قزوین برگزار شد، بیان کرد: براي اينكه كودكان و نوجوانان مشتاق به انجام اعمال ديني مانند نماز شوند، بايد اقداماتي صورت گيرد نخست اينكه بايد رفتارهاي مذهبي در خانه تقويت شود چراكه اين امر سبب مي شود تا تبليغات ديگران خنثي شود و اين كار در واقع نوعي تشويق است.

 

وي ادامه داد: در واقع بايد آن عمل ديني را براي كودكان جذاب كرد و يك توصيف رفتاري صورت گيرد و اين اقدام سبب مي شود تا فرد احساس كند كار بزرگ و ارزشمندي را انجام مي دهد.

 

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اضافه كرد: علاقه نشان دادن خود والدين به رفتارهاي مذهبي از ديگر مواردي است كه سبب مي شود تا فرزندان به امور ديني ترغيب شوند بنابراين والدين بايد در رفتار خود نشان دهند كه با عشق و علاقه نماز خوانده و اعمال ديني را انجام مي دهند.

 

وي اعلام كرد: محاوره و گفتگو سومين راهكار براي تشويق فرزندان به اعمال ديني است و اينگونه فرزندان انگيزه براي انجام آن كار پيدا مي كنند.

 

حجت الاسلام محمدحسيني تأكيد كرد: نشان دادن جلوه هاي زيبايي اعمال ديني مانند نماز سبب مي شود تا فرد با رغبت بيشتري تمايل به خواندن نماز داشته باشد.

 

وي توضيح داد: بايد توجه داشته باشيم كه علاقه به نماز اشتياق را ايجاد مي كند و براي اين ايجاد علاقه، بايد مطالعات خود را نسبت به نماز بيشتر كرد تا از اثرات و اسرار نماز آگاه شد و امروز شاهد هستيم كه كودكان و نوجوانان براي خواندن نماز به دنبال اثرات علمي آن هستند.

 

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین گفت: براي تشويق فرزندان به امر نماز نبايد آنها را سرزنش كرد و در واقع بايد ابتدا آنها را نمازدان و سپس نمازخوان كرد و براي اين منظور نيز كتبي در زمينه نماز وجود دارد كه مي شود براي فرزندان خريداري كرده تا آنها مطالعه كنند.

 

وي ادامه داد: والدين بايد از زيبايي هاي نماز براي فرزندان شان صحبت كنند و هرچه رفتار محبت آميزي در اين راستا صورت گيرد، اثر آن بيشتر مي شود.

 

حجت الاسلام محمدحسيني با اشاره به وي‍گي هاي دوره نوجواني اظهار كرد: خيلي از والدين شناختي از روحيات نوجوانان ندارند و با رفتار نابجا باعث آسيب هايي به آنها مي شوند بايد توجه داشت نوجوان بدون اينكه خود بخواهد دچار تلاطم و تغييراتي در جسم و روان است بنابراين اگر پدر و مادر تأثيرات نابجايي را گذارند زمينه سازي درگيري و آسيب هاي جدي در فرد مي شوند.

 

وي اضافه كرد: در دوران كودكي و طفوليت وابستگي به والدين زياد است ولي كم كم با بالارفتن سن به وي‍ژه از دوران نوجواني اين وابستگي كم مي شود چرا كه فرد احساس استقلال مي كند و مي خواهد خود تصميم بگيرد.

 

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین تصريح كرد: در واقع نوجواني دوره برزخ عمر است و از حساسيت بالايي برخوردار است چراكه فرد روحيه حساسي دارد و زماني كه در نوجوان رفتارهايي ديديد غيرطبيعي تلقي نكرده زيرا نوجوان با زبان بدن مي خواهد خود را ابراز كرده و بگويد كه مرا درك كنيد.

 

وي خاطر نشان كرد: نوجوان با چهار بحران مواجه است، يك بحران مهم هويتي است و در اين سن سوالات بسياري دارد كه اگر نتوانيم به اين سوالات پاسخ دهيم، بايد منتظر يك انحراف باشيم و اين سوالات در واقع براي هويت يابي است و به معناي طغيان نيست.

 

حجت الاسلام محمدحسيني يادآور شد: هويت دهي به نوجوان بسيار اهميت دارد و اگر صورت نگيرد بسيار مخرب است و بايد در اين سن به فرد هويت ديني، ملي، جنسي، خانوادگي و اقليمي داده شود.

کد خبر 503561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha