به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام علی اسماعیلی شب گذشته (1 آذر) در کارگاه طلایهداران معروف ویژه خبرنگاران و فعالان فضای مجازی استان، اظهار کرد: امروزه فضای مجازی به سرعت در خانواده ها نفوذ می کند و شبکههای مجازی به یکی از وسایل ضروری در بین خانواده ها تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه برخورد با شبکههای اجتماعی مبتنی بر دو تفکر است، افزود: برخی در مسیر فنی با این شبکهها برخورد میکنند که بُعد اطلاع رسانی و آگاهی بخشی آن بسیار است اما در مقابل برخی این فضا را آسیبزا می دانند و ضرورتی برای استفاده آن نمیبینند.
عضو معاونت فضای مجازی کانون نخبگان تبلیغ تهران با اشاره به اینکه این دو دیدگاه به عنوان پدیده به شبکه های اجتماعی نگاه نمی کنند، گفت: باید در ابتدا این شبکهها را پدیده بدانیم و سپس در حوزههای مختلف آن را تطبیق دهیم.
حجت الاسلام اسماعیلی ادامه داد: در سال 1998 میلادی یک میلیون نفر در دنیا جزو کاربران فضای مجازی بودند اما هم اکنون هر کدام از شبکه های مجازی چند ده هزار کاربر دارند به گونهای که تلگرام اعلام میکند این نرم افزار در ایران به شدت مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه رسانهها به این نتیجه رسیدهاند که سایت های خبری چندان کاربرد ندارد، تصریح کرد: امروز یک کانال خبری در تلگرام بیشتر میتواند جذب مخاطب داشته باشد بنابراین شبکههای اجتماعی با هم در رقابتند تا هر چه بیشتر کاربران را به سمت خود جذب کنند.
کارشناس فضای مجازی با طرح این سوال که سهم رسانههای انقلاب اسلامی در شبکههای اجتماعی چیست، گفت: شبکه اجتماعی فيس بوک تقريباً در اغلب کشورهاى جهان بالاترين تعداد کاربران را در ميان شبکه هاى اجتماعى دارد و لایحهای را به سازمان ملل داده تا به عنوان نخستین کشور مجازی در جهان مطرح شود و این به معنای هویتبخشی به فضای مجازی است.
وی با اشاره به اینکه شبکههای اجتماعی بهترین بستر برای تعامل با مخاطب بین المللی است، افزود: در این فضا حجم تبادل اطلاعات به قدری بالا است که بهترین بستر برای تعامل با دنیا است و انتشارنامه مقام معظم رهبری به زبان انگلیسی در شبکههای اجتماعی حرکت بسیار ارزشمند بود.
حجت الاسلام اسماعیلی بیان کرد: شبکههای اجتماعی در کنار راحتی و آسانی که دارد بخاطر وسعت تنوع و تعدد، تبادل اطلاعات و نظرات، تشکیل اجتماع مجازی و ایجاد ارتباطات گسترده جمعی و میان فردی بستری ایجاد میکند که هر نوجوان و بزرگسالی را جذب میکند.
وی با اشاره به اینکه شبکههای مجازی را به معنای حاکمیت غرب گرفتن اشتباه است، عنوان کرد: شکست و ضرر اصلی را به رسانههای انقلاب اسلامی کسانی انجام میدهند که حاکمیت غرب را هم طراز با شبکههای اجتماعی می دانند.
کارشناس فضای مجازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ادامه داد: شبکههای اجتماعی یک قطعه از پازل جنگ نرم است و نمیتوان بر اساس این خورده پازل، تحلیلی بر نفوذ داشته باشیم.
حجت الاسلام اسماعیلی تاکید کرد: اگر نگاه جامع و درست به شبکه های اجتماعی نداشته باشیم، نمی توانیم از آن برای حرکت در مسیر انقلاب اسلامی بهره بگیریم.
وی با تاکید بر اینکه امروز در عرصه رسانه نیازمند حضور حداکثری نخبگان انقلاب اسلامی در شبکههای اجتماعی هستیم، گفت: باید از شبکههای اجتماعی به عنوان ابزاری کارآمد در مسیر انقلاب اسلامی استفاده کنند و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند.
حجت الاسلام اسماعیلی با اشاره به آسیبهای فضای مجازی، تصریح کرد: میل به تفرد و تنهایی، سرد شدن عواطف و روابط انسانی، کمعمق و سطحی شدن علم و آگاهی، نامنظم و افسارگسیخته شدن آموزههای ذهنی، سطحی شدن تحیلیها و نظریهپردازیها به دلیل حضور بیش از حد عوام در جایگاه تحیل گر و تنزل اعتبار و ارزش گفتارها از جمله این آسیبها است.
این کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه به مرور زمان افزایش آمار طلاق به دلیل اعتیاد به موادمخدر جای خود را به اعتیاد به فضای مجازی میدهد، گفت: باید برای کاهش آسیبهای شبکههای اجتماعی تلاش کنیم به زندگی دوم و رسانه اول ما تبدیل نشود و اراده جدی برای برنامهریزی مطالعاتی درسی و غیر درسی دور از شبکه های اجتماعی داشته باشیم.
وی در پایان تاکید کرد: باید همه در شبکه های مجازی به جای مصرف کننده بودن به عنوان تولید کننده علم و ایده ایفای نقش کنیم.
نظر شما