به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 1 اذر و در بررسی جزییات لایحه بیمه اجباری، مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث در ماده 25 این لایحه مصوب کردهاند.
در ماده 25 این لایحه مشخص کردهاند منابع مالی صندوق به شرح ذیل است:
الف- این ماده آمده است که هشت درصد از حق بیمه اجباری موضوع این قانون بر مبنای نرخنامه مذکور در تبصره 3 ماده 19 این قانون
ب- میگوید که مبلغی معادل حداکثر یک سال حق بیمه اجباری که از دارندگان وسیله نقلیهای که از انجام بیمه موضوع این قانون خودداری نمایند وصول میشود.
میزان مبلغ مذکور، نحوه وصول، تخفیف، تقسیط و بخشودگی آن به پیشنهاد بیمه مرکزی به تصویب مجموع عمومی صندوق میرسد.
پ- نیز آمده است که مبالغ بازیافتی از مسببان حوادث، دارندگان وسائل نقلیه، بیمهگران و سایر اشخاصی که صندوق پس از جبران خسارت زیان دیدگان مطابق مقررات این قانون حسب مورد دریافت میکند.
ت- که درآمد حاصل از سرمایهگذاری وجوه صندوق با رعایت ماده 28 این قانون
بند ث نیز میگوید که بیست درصد از جرائم وصولی راهنمایی و رانندگی در کل کشور
در بند ج آمده است که بیست درصد از کل هزینه های دادرسی و جزای نقدی وصولی توسط قوه قضائیه و تعزیزات حکومتی
چ- جریمههای موضوع بند پ ماده 4، ماده 45 و بند ت ماده 59 این قانون
ح-کمکهای اعطائی از سوی اشخاص حقیقی یا حقوقی
در تبصره 1 این ماده آمده است که مدیر صندوق و هیات نظارت مکلفند هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد بند پ را به اعضای مجمع عمومی صندوق اعلام نمایند.
همچنین نمایندگان در تبصره 2 نیز مصوب کردهاند که کلیه درآمدهای منابع موضوع بندهای ث و ج به محض تحقق به حساب درآمدهای اختصاصی صندوق نزد خزانهداری کل کشور واریز میگردد و صد در صد آن به صندوق اختصاص مییابد.
وکلای ملت در تبصره 3 مقرر کردهاند در صورت کمبود منابع مالی صندوق، دولت موظف است در بودجه سنواتی سال بعد کسری منابع صندوق را تامین نماید.
وکلای ملت در تبصره 5 مصوب کردهاند صندوق میتواند با تصویب مجمع عمومی مربوط، حداکثر تا دو درصد از منابع مالی خود را جهت تعمیم امر بیمه، گسترش فرهنگ بیمه، ترغیب رانندگان فاقد بیمهنامه شخص ثالث به اخذ بیمه نامه و پیشگیری از زیانهای ناشی از حوادث رانندگی از طریق عقد قرارداد با وزارتخانهها و دستگاههای اجرائی ذی ربط از قبیل سازمان صدا و سیما، وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان اختصاص دهد.
نماینده در تبصره 6 مقرر کردهاند که در آرای غیابی برای بازیافت خسارات موضوع بند پ این ماده، صندوق میتواند بدون سپردن تامین یا تضمین موضوع تبصره 2 ماده 306 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) مصوب 21/1/1379 نسبت به تقاضای اجرای احکام غیابی اقدام نماید.
وکلای ملت در تبصره 7 این ماده مقرر کردهاند که دولت میتواند در بودجههای سنواتی بخشی از درآمدهای ناشی از فروش حاملهای انرژی را به صندوق اختصاص دهد. در صورت تصویب به تناسب سهم صندوق از محل فروش بیمهنامه موضوع بند الف این ماده کاهش پیدا میکند.
همچنین نمایندگان در ماده 26 این لایحه صندوق را مکلف کردهاند بدون اخذ تضمین از زیاندیده یا مسبب زیان،خسارت زیاندیده را پرداخت نموده و پس از آن مکلف است به شرح زیر به قائممقامی زیاندیده از طریق مراجع قانونی وجوه پرداخت شده را بازیافت نماید.
الف- در صورتی که پرداخت خسارت به سبب فقدان، انقضا یا بطلان بیمهنامه باشد به مسبب حادثه رجوع میکند.
ب- در صورتی که پرداخت خسارت به سبب تعلیق یا لغو پروانه یا توقف یا ورشکستگی بیمهگر موضوع ماده 23 این قانون باشد، به بیمهگر و مدیران آن رجوع میکند.
پ- در صورتی که پرداخت خسارت به سبب شناخته نشدن وسیله نقلیه مسبب حادثه باشد، پس از شناخته شدن آن حسب مورد به مسبب حادثه یا بیمهگر وی رجوع میکند.
ت- در صورتی که پرداخت خسارت به سبب خارج از ظرفیت بودن سرنشینان داخل وسیله نقلیه مسبب حادثه باشد به مسبب حادثه رجوع میکند.
در تبصره یک این ماده آمده است که در موارد زیر صندوق نمیتواند برای بازیافت به مسبب حادثه رجوع کند:
1-در موارد جبران کسری پوشش بیمهنامه ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه (پرداخت خسارت به استناد ماده 14 این قانون)
2- تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه یا صدور حکم توقف یا ورشکستگی بیمهگر موضوع ماده 23 این قانون
3- در مواردی که زیاندیدگان خارج از وسیله نقلیه بیش از سقف تعهدات بیمهگر موضوع تبصره ماده 12 این قانون باشند.
4- در مواردی که صندوق به موجب قانون معادل دیه مرد مسلمان را به زیاندیده یا قائممقام قانونی وی پرداخت میکند برای بازپرداخت مابهالتفاوت دیه شرعی با دیه مرد مسلمان.
همچنین نمایندگان در تبصره 2 این لایحه مصوب کردهاند: نحوه و میزان بازیافت از مسبب حادثه با رعایت مقررات راجع به نحوه اجرای محکومیتهای مالی مطابق دستورالعملی است که بنا به پیشنهاد هیات نظارت صندوق به تصویب مجمع عمومی صندوق میرسد.
خبرگزاری شبستان: نمایندگان مردم در خانه ملت صندوق تامین خسارتهای بدنی را مکلف به پرداخت خسارتهای زیاندیده بدون اخذ تضمین کردند.
کد خبر 502893
نظر شما