به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، شب گذشته(30 آبان) در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره کتابخانه های خانگی از سری برنامه های اهواز پایتخت کتاب ایران که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، گفت: امیدواریم این برنامه سرآغازی برای ترویج و توسعه فضای کتاب و کتابخوانی باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه کتابخوانی آمارهای خوبی نداریم و خانواده هایی که در این جشنواره شرکت کردند می توانند تشکل و اتحادی برای ترویج حوزه کتاب و کتابخوانی در اهواز بوجود آورد، افزود: این استعداد و توان و روحیه وجود دارد و ما هم به عنوان یک نهاد دولتی علاقه مندیم که کمک کنیم و این اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه کتابخوانی توصیخ مؤکد بزرگان و عالمان دینی است و مقام معظم رهبری نیز بارها بر توجه به امر کتاب و کتابخوانی سفارش کرده اند، ادامه داد: علاوه بر جشنواره کتابخانه های خانگی تا پایان سال چند برنامه دیگر از جمله جشنواره قصه گویی، معرفی کتاب سال خوزستان برگزار می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، اضافه کرد: امیدواریم سال آینده بتوانیم کاستی ها و ضعف های اولین جشنواره را رفع و دومین جشنواره کتابخانه های خانگی را به صورت ملی برگزار کنیم و این اقدام هم باعث معرفی اهواز و هم معرفی فرهنگ و هنر و اندیشه ما می شود.
وی با بیان اینکه از زمانی که اهواز پایتخت کتاب ایران شده برنامه های متعددی در حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شد، تصریح کرد: در این راستا سه نهاد کتابفروشی مهام، نهاد مردمی نخلک و مؤسسه کاشت به عنوان مروجان کتاب از اهواز انتخاب شدند.
قنواتی، با تاکید بر اینکه هر چقدر به کتاب، کتابخوانی و ترویج و توسعه مطالعه توجه کنیم مطمئنا آسیب های اجتماعی کمتری به ما وارد خواهد شد، ابراز کرد: شاید در مطالعه کتاب آمار قابل توجهی نداشته باشیم ولی در آمار مطالعه غیرکتاب در سطح خوبی هستیم،
وی اظهار کرد: ما در عصر تکنولوژی، فناوری و دیجیتال هستیم از این رو بحث امروز سیاست گذاران جامعه این نیست که چگونه اطلاعات و اخبار را به اطلاع مردم برسانیم بلکه باید به این نکته توجه شود که مردم به سطحی از آگاهی برسند که تشخیص دهند کدام خبر درست و کدام نادرست است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، عنوان کرد: ما جامعه ای هستیم که همه گروه های مردمی نیاز به کسب اطلاعات و آگاهی دارند و در این راستا باید از فضای سنتی فاصله گرفته و با متد و روش های امروزی فعالیت کنیم و سطح درآمد و زندگی خود را بالا ببریم.
وی بیان کرد: ما بدون مطالعه و آگاهی هیچ قدمی را در زندگی روزمره خود برنمی داریم و شهری که دارای فضاهای فرهنگی بیشتری باشد و شهروندان آن اهل مطالعه باشند با آسیب های اجتماعی کمتری روبرو خواهیم بود از این رو لازم است اطلاعات و آگاهی خود را تقویت و فضای بهتری را برای آینده کشور فراهم کنیم.
نظر شما