به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سید نعمتالله حقیقی امروز (30 آبان) در مراسمی به مناسبت روز ملی صادرات اظهار کرد: نگاه به توسعهی اقتصادی کشور باید نگاهی بسیجی باشد.
وی بیان کرد: باید از تجار ایرانی به دلیل صادر کردن کالاهای ایرانی به خارج از کشور در این شرایط تقدیر کرد و مشکلات متعددی در بحث تجارت وجود دارد و تجارت جهانی حدود 24 تریلیون دلار است که از این مقدار 66 درصد مربوط به کشورهای توسعه یافته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی به میزان صادرات ایران در 7 ماه نخست سال جاری اشاره کرد و گفت: ایران حدود 24 میلیارد دلار صادرات داشته است و بیشترین صادرات مربوط به کشورهای چین و امارات و هند و افغانستان بوده است.
حقیقی با بیان ایکه صادرات کشور از نظر ارزشی 15 درصد کاهش داشته است، تصریح کرد: بلا تکلیف بودن کشور در سال جاری به دلیل تحریمها اثر بسیار ویژه ای در کهش صادرات کشور داشته است و صادرات کشور در حال پیشی گرفتن از واردات است.
وی در ادامه افزود: در خراسان جنوبی با 400 میلیون دلار صادرات از مرز استان حدود 3 درصد از نظر ارزشی و 33 درصد از نظر وزنی رشد داشته است و 30 درصد در خروج کالا رشد داشته است و رشد مثبتی در استان است و نشان دهندهی وجود زیر ساختهای مناسب برای صادرات کالا است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 75 درصد از صادرات کالای کشور از زیر ساختهای خراسان جنوبی استفاده می کنند، گفت: وجود خطای ترانزیتی بسیار جالب نیست و در کشور باید نقش آمایشی برای استان و منطقه در نظر گرفته شود.
حقیقی با بیان اینکه بیش از هزار کیلومتر از خط ساحلی کشور بدون استفاده است، اظهار داشت:سازمان توسعه و تجارت باید در این موضوع تدبیر کند و کشور افغانستان 10 درصد از مبادلات صادرات ایران را دارد و باید به زیر ساختهایی که در مرز مشترک با افغانستان وجود دارد بیشتر توجه شود.
وی در ادامه افزود: در دوران پساتحریم باید خراسان جنوبی در اولویت برنامههای سازمان توسعه و تجارت باشد و هزار میلیارد تومان برای تامین اعتبار واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است و خراسان جنوبی به دلیل دور بودن از مرکز کشور اعتبارات کافی جذب نمی کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی به محدود بودن ارتباط تجار خراسان جنوبی با مرکز و موسسات تسهیلات دهنده اشاره کرد و گفت: یکی از پتانسیلهای خراسان جنوبی تولید پنبه است و باید به آن بسیار توجه کرد و هم چنین تجار افغانستان باید به یک نقطهی عطف برای ورود کالاهای کشاورزی برسند.
نظر شما