اروپا مبارزه همه جانبه با موادمخدر را در ميدان عمل ثابت كند

خبرگزاری شبستان: مديركل دفترروابط بين‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدرگفت: اروپا همكاري دردو بخش تبادل اطلاعات و تجهيز ايران به دستگاه‌ها و ابزارکنترل دقيق و آسان كشف موادمخدرو مواد پيش‌ساز مانند دستگاه‌هاي دروازه‌اي x ray را بايد در ميدان عمل ثابت کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر، محمود بيات در ديدار با فرانس مايكل ميلبن نماينده ويژه و سفير اتحاديه اروپا در افغانستان كه در محل ستاد انجام شد با اشاره به وضعيت كشت و توليد موادمخدر در افغانستان گفت: بايد به سويي برويم كه پروژه كشت جايگزين در افغانستان اجرايي شود و بحث توقف توليد موادمخدر را در سرمنشا آن بايد مديريت كنيم تا ايران ، اتحاديه اروپا و ديگر نقاط جهان گرفتار آسيب‌هاي ناشي از ورود آن به كشورشان نباشند.

 

وي با بيان اينكه موادمخدر زماني كه از افغانستان به اروپا برسد قيمت بالايي پيدا مي‌كند و اين انگيزه كافي براي قاچاقچي موادمخدر ايجاد مي‌كند گفت: مسير بالكان كوتاه‌ترين مسير براي رسيدن به دروازه‌هاي اروپا است و قاچاقچي جهت متنفع شدن خود خطر مي‌كند ولي جمهوري اسلامي ايران سدي مستحكم براي جلوگيري از اين تجارت شوم است و به گواه سازمان‌هاي بين‌المللي مرتبط با تمام توان خود به مبارزه ادامه مي‌دهد و شهيدان و جانبازان فراواني را در اين راه تقديم صيانت و حفاظت از مردم ايران و جهان در برابر آسيب جدي موادمخدر كرده است.

 

بيات با اشاره به اينكه زماني نفع قاچاقچي كامل مي‌باشد كه بتواند درآمد خود را در سيستم ‌هاي مالي اروپا و آمريكا ذخيره كند گفت: بهترين روش براي ضربه زدن به قاچاقچي ايجاد ساز وكاري است كه او نتواند درآمد نامشروع حاصل از اين تجارت كثيف را در سيستم‌هاي مالي نگهداري و آن را تطهير كند، در آن صورت انگيزه قاچاقچي از دست مي‌رود و مي‌توان گفت كه بحث عرضه موادمخدر متوقف يا كم مي‌شود.

 

مديركل روابط بين‌الملل ستاد با اشاره به اينكه ايران مشتاق ترين كشور براي همكاري در جهت توقف كشت و توليد موادمخدر در افغانستان است و از هر اقدامي كه منجر به توقف كشت و توليد موادمخدر شود حمايت مي‌كند افزود: ارتقا كيفيت زندگي كشاورزان افغاني با پروژه كشت جايگزين، تامين امنيت كشاورز افغاني براي كشت محصول جايگزين و همچنين تضمين خريد محصولات اين كشت توسط اروپا محقق مي‌شود و ايران آمادگي همكاري در اين زمينه را دارد.

 

وي ادامه داد: اروپا همكاري در دو بخش تبادل اطلاعات و تجهيز ايران به دستگاه‌ها و ابزار كنترل دقيق و آسان كشف موادمخدر و مواد پيش‌ساز مانند دستگاه‌هاي دروازه‌اي x ray را بايد در ميدان عمل ثابت نمايد تا ايران به نحو بهتري با اين تجارت شوم براي حفاظت دنيا از آسيب‌هاي ناشي از ورود موادمخدر مبارزه كند.

 

بيات گفت: با توجه به اعتقاد جمهوري اسلامي ايران به اين مبارزه و اينكه مواد مخدر را تهديدي عليه بشريت مي‌داند، بالاترين رقم كشفيات موادمخدر و پيش‌سازها در ايران اتفاق مي‌افتد.

 

همچنين در اين ديدار آقاي فرانس مايكل ميلبن، نماينده ويژه و سفير اتحاديه اروپا در افغانستان گفت: با مقايسه الان نسبت به قبل شاهد تغييرات در وضعيت كشت و توليد موادمخدر در افغانستان هستيم.

 

وي با اشاره اينكه ما در افغانستان بيش از يك دهه موفقيت چنداني نداشتيم گفت: فرايند تغيير كيفيت زندگي كشاورز افغاني زمان و هزينه زيادي را مي‌برد.

 

نماينده ويژه و سفير اتحاديه اروپا در افغانستان نقش ايران را در اين مبارزه حائز اهميت خواند و خواستار همكاري بيشتر ايران در بحث مبارزه با كشت و قاچاق موادمخدر شد.

 

ملبين ادامه داد: تا قبل از سال 2007 اروپا و آمريكا در افغانستان فعاليتي در خصوص مبارزه با موادمخدر نداشتند ليكن از اين سال به بعد ISAF (نيروهاي بين‌المللي كمك به امنيت در افغانستان وابسته به ناتو) به اين نتيجه رسيد كه مبارزه با موادمخدر در افغانستان را به صورت جدي دنبال كند.

 

وي افزود: قرار شد كه نيروهاي غربي در افغانستان كاهش يابند ولي براي ايجاد ثبات به نيروهاي امنيتي افغان كمك كنند.

 

ملبين در انتها پيشنهاد داد فهرستي از اقدامات همكاري‌هاي مشترك تهيه شده تا ظرف دو هفته آينده بتوان پاسخ ها آنها را ارائه و در اجلاس وين پيگيري نماييم.

 

کد خبر 502696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha