محمدعلی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی در سفر دو روزه خود به خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد توسعه کشت محصولات باغی در اراضی شیب دار را از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی دانست و بر اجرای این طرح به شکل علمی و همراه با دانش کشاورزی به منظور جلوگیری از واردآمدن خسارت به حوزه های طبیعی تاکید کرد.
وی افزود: هم اکنون شیوه نامه این طرح با سازمان جنگل ها و امور اراضی تدوین شده و در بیشتر استان ها اجرایی شده است.
طهماسبی به مشکلات باغات قدیمی و سنتی نیز اشاره کرد و از آنها به عنوان یکی از مشکلات موجود کشاورزان یاد کرد و اظهار داشت: بر همین اساس در برنامه ششم طرح اصلاح این باغات پیشنهاد شده تا در این باغات محصولات تجاری، یکدست و یکنواخت تولید شود.
وی همچنین از معرفی 22 هزار میلیارد ریال طرح کشاورزی در بخش های مختلف برای گرفتن تسهیلات به بانک های عامل خبر داد.
وی افزود: هم اکنون دولت طرح های خوبی در بخش کشاورزی اجرا و اعتبارات و تسهیلات مناسبی به فعالان در حوزه کشاورزی ارائه می شود که بیشتر کشاورزان صنعتی کار می توانند از این خدمات استفاده کنند.
طهماسبی با تاکید بر اعطای اعتبارات بسیار خوبی برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار به کشاورزان، خاطرنشان کرد: دولت برای اجرای طرح های آبیاری نوین تا 85 درصد هزینه ها را پرداخت می کند.
وی تصریح کرد: با توجه به کمبود آب در حوزه کشاورزی اجرای طرح های آبیاری نوین می تواند کمک بزرگی در راستای بهینه مصرف کردن از منابع آبی باشد.
معاون امور باغبانی وزرات جهاد کشاورزی اظهارداشت: بی شک هر استانی که کمتر از اعتبارات و تسهیلات در اجرای آبیاری نوین استفاده کند؛ ضرر خواهد کرد.
معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی در رابطه با اعتبارات گلخانه ای نیز تصریح کرد: هم اکنون با توجه به اهمیت این طرح محدودیتی برای ارائه تسهیلات به متقاضیان گلخانه وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: متقاضیان می توانند با توجه به اقلیم منطقه خود طرح لازم را ارائه دهند تا از این تسهیلات استفاده کنند.
وی ضمن یادآوری اینکه هم اکنون در بیشتر کشورها از گلخانه برای افزایش تولید در واحد سطح و صرفه جویی از منابع آبی استفاده می کنند، خاطرنشان کرد: طرح های گلخانه ای تاثیر بسیاری در ایجاد اشتغال و جذب کشاورزان و دانش آموختگان بخش کشاورزی دارد.
طهماسبی متذکر شد: هم اکنون استان خراسان شمالی با اقلیم مناسبی که دارد شرایط خوبی برای اجرای طرح های گلخانه ای دارد که در این زمینه باید اقدامات خوبی انجام شود.
وی یادآور شد: این استان همچنین همان گونه که رهبری تاکید کردند دارای پتانسیل های بالقوه ای در حوزه کشاورزی در سطح کشور است که باید به آن توجه بیشتری شود.
معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی، خرده مالکی را از مشکلات بخش کشاورزی در سطح کشور و خراسان شمالی برشمرد و گفت: داشتن کشاورزی اقتصادی در این استان نیازمند تجمیع خرده مالکان در قالب یک تشکل منسجم است.
وی متذکر شد: با اجرای این طرح می توان طرح های بزرگ را در راستای افزایش تولید و بالا بردن راندمان در واحد سطح افزایش داد.
طهماسبی در ادامه بیمه محصولات کشاورزی را مطمئن ترین پشتوانه برای کشاورزان خسارت دیده دانست و گفت: با توجه به احتمال وارد شدن خسارت ناگهانی و حوادث غیر مترقبه به منظور جلوگیری از واردآمدن خسارت به کشاورزان توصیه می شود حتما محصولات خود را بیمه کنند.
نظر شما