به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ همایش گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار، امروز(29 آبان ماه) در محل فرهنگسرای شهروند مرکز استان و با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و نیز جامعه کارگری و بازنشستگان مرکز استان برگزار شد.
بر اساس این گزارش، فرهاد هدایتی، دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی در این همایش با اشاره به تصویب قانون کار در آبان ماه سال 1369، گفت: این قانون به لحاظ اهمیتی که داشت، امام(ره) خود شخصا وارد عرصه شد و جزو اولین قوانینی بود که در تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید.
وی اذعان داشت: اکنون بعد از گذشت 25 سال، عده ای به دنبال سنگ اندازی در اجرای این قانون هستند و برای اصلاح قانون به نفع اغنیاء تلاش می کنند.
وی با تاکید بر اینکه اگر قرار است قانونی اصلاح شود، باید قشر پایین دست مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: اما متاسفانه همواره اقداماتی صورت می گیرد که مورد انتقاد جامعه کارگری است.
دبیراجرایی خانه کارگر خراسان شمالی با اذعان بر اینکه بعد از گذشت 25 سال، هنوز قانون کار به درستی اجرا نمی شود، اظهار داشت: امنیت شغلی و کار دائم دو مقوله مهمی است که جامعه کارگری استان را نگران می کند.
وی تصریح کرد: قراردادهای چند روزه و چندماهه هنوز گریبان گیر جامعه کارگری استان است و حقوق کارگرها امروز با یک عقب افتادگی قابل توجهی روبرو است.
وی مهمترین دغدغه کارگران را مسائل بیمه ای و بحث درمان دانست و خاطر نشان کرد: امروزه درمان یکی از مهمترین مسائلی است که در معیشت کارگران تاثیر بسزایی دارد.
هدایتی تاکید کرد: قانون کار، پس از قانون اساسی، مهمترین قانون کشور است، چرا که بیشترین جمعیت را در پوشش خود دارد، بنابراین باید به ماده 41 قانون کار که در خصوص دستمزدهاست توجه شود.
وی اظهار داشت: در دولت های گذشته این دستمزد با توجه به تورم با یک عقب افتادگی روبرو شد که باید با اجرای درست این قانون و جبران عقب افتادگی حقوق، قدرت خرید جامعه کارگری به حد مطلوب برسد.
سید احمد سیدی، سرپرست سازمان تامین اجتماعی خراسان شمالی نیز در این همایش گفت: یکی از بسترهایی که جامعه را به توسعه می رساند، برنامه ریزی های دولت در بحث بیمه های اجتماعی است.
وی اذعان داشت: در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی 18 نوع خدمات را ارائه می کند که از این نظر جزو پیشرفته ترین سازمان های تامین اجتماعی در جهان است.
وی برآورده نشدن خواسته ها و انتظارات گروهی از اقشار جامعه به خصوص تشکل های کارگری و بازنشستگان از سازمان تامین اجتماعی را ناشی از نگاه حمایتی به این سازمان دانست.
وی تصریح کرد: قانونی که در 12آذرماه سال 83 در خصوص نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی مصوب شد، بحث حمایتی بودن وظایف و مسئولیت های تامین اجتماعی را نفی کرده است.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی استان افزود: سازمان تامین اجتماعی در سه بخش بیمه ای، حمایتی و درمانی و امدادی، در حال ارائه خدمات است.
وی خاطر نشان کرد: بخش بیمه ای مربوط به کسانی است که توانایی کار و کسب درآمد را دارند و کسانی که توانایی فعالیت به دلایل مشکلاتی را ندارند، در بخش حمایتی و درمانی سازمان قرار می گیرند.
سیدی با اذعان بر اینکه در عمل به این موضوع توجه نمی شود، گفت: بازهم قوانینی مصوب می شود که نگاه و نگرشی حمایتی برای سازمان ایجاب می کند.
وی با بیان اینکه مهمترین دستاورد سازمان تامین اجتماعی ایجاد آرامش و امنیت اجتماعی است، عنوان کرد: مناقشات کارگری و کارفرمایی، اجازه توسعه، تولید و پیشرفت اقتصادی را نمی دهد.
سیدی تاکید کرد: باید قوانینی تصویب و اجرا شود که با نگاه بیمه ای باشد و برای کسانی تسهیلات فراهم شود که در تامین منابع مالی سازمان، مشارکت پایدار داشته باشند.
وی با انتقاد از تصویب قانون بیمه کارگران ساختمانی، گفت: با در نظر نگرفتن شرایط سنی در این قانون، به کسانی که در تامین منابع مالی مشارکت پایدار دارند، بزرگترین ظلم صورت می گیرد.
وی افزود: این قانون کاملا مغایر با ساز و کار سازمان تامین اجتماعی است، چرا که کسانی که با شرایط سنی بالا در صندوق تامین اجتماعی عضو می شوند، بار مالی تفاوت حق بیمه سالیان خود، بر گردن این سازمان تحمیل می شود.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی استان در ادامه افزود: هزینه هایی که با این قوانین به سازمان تحمیل می شود، باید از جیب کسانی پرداخت شود که در تامین منابع تامین اجتماعی مشارکت داشتند و در واقع سهامدار هستند که این موضوع ضرورت پیگیری قوانین و مقررات را برای حل این مشکلات، آشکار می کند.
وی مهمترین چالش و مشکلات پیش روی سازمان تامین اجتماعی را پیشی گرفتن مصارف سازمان بر منابع نام برد و اذعان داشت: در گذشته از هر 15 نفر بیمه شده، یک مستمری بگیر وجود داشت که این تعداد امروز به ضریب 5 به یک رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه تامین کننده منابع سازمان، فقط از طریق حق بیمه هایی است که جذب می شود، پیشی گرفتن مصارف از منابع در این سازمان را خطرناک توصیف کرد.
سیدی ابراز امیدواری کرد: راهکارهای پیگیری مشکلات جامعه کارگری تبیین خواهد شد و با یک تعامل مثبت و اثر بخش با دیگر سازمان ها، دغدغه کاگران نیز برطرف شود.
وی از مطرح شدن ادغام بخش درمان تامین اجتماعی با وزارت بهداشت، ابراز نگرانی کرد و گفت: منابع این سازمان به شهروندان و نسل آینده اختصاص دارد و ادغام منابع آن، از لحاظ عرفی، شرعی و قانونی، مغایرت دارد.
وی از وجود 104 هزار بیمه شده اصلی و 11 هزار مستمری بگیر در استان خبر داد و اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی در سال، 120 میلیارد تومان در استان خراسان شمالی، مستمری پرداخت می کند.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی استان با بیان اینکه این سازمان در کشور، ماهیانه 3هزار و 700 میلیارد تومان به مستمری بگیران و بازنشستگان حقوق پرداخت می کند، این رقم را با هزینه ای که دولت در ماه برای یارانه پرداخت می کند، مقایسه و عنوان کرد: دولت با در اختیار داشتن منابع متعدد، اما همواره پرداخت 3هزار میلیارد تومان یارانه را به سختی و مشقت انجام می دهد.
وی تصریح کرد: بنابراین سازمان تامین اجتماعی فقط با دریافت حق بیمه که آن را نیز قانون به صورت ناقص برای سازمان تصویب کرده است، در تلاش است تا در انجام وظایف خود به خوبی عمل کند.
سیدی گفت: سازمان تامین اجتماعی در حال حاضر بیش از 120 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد.
جمشید گریوانی، عضو شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در این همایش با بیان اینکه توجه به حقوق کارگران امروز مغفول مانده است، گفت: عمل نکردن به فصول و بندهای قانون حقوق و بیمه اجتماعی کارگران، امروز این قشر مظلوم و محروم را با مشکلاتی روبرو کرده است.
وی قشر کارگران را در چرخه صنعتی و اقتصادی کشور موثر توصیف کرد و افزود: باید با شناسایی آسیب ها و چالش ها و با برنامه ریزی و هم اندیشی، حقوق از دست رفته کارگران را احیاء کنیم.
نظر شما