اسلام پرچمدار فرهنگ مطالعه/ احیای فرهنگ کتابخوانی نیازمند عزم ملی است

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خراسان جنوبی گفت: اسلام، پرچمدار فرهنگ مطالعه است و قرآن و پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) تاکیدات فراوانی بر روی اهمیت مطالعه دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام ابراهیم سبزه کار عصر دیروز (27 آبان) در همایش آسیب شناسی کاهش سرانه مطالعه کشور در آمفی تئاتر پیام نور بیرجند، ضمن تسلیت ایام اسارت خاندان اهل بیت(علیهم السلام) به محضر امام زمان(عج) و شیفتگان مکتب اهل بیت(علیهم السلام)، اظهار داشت: مطالعه و کتابخوانی در اسلام از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است و این مهم است که می تواند بقای یک جامعه را در پی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه مطالعه و تحقیق باعث می‌شود که انسان بهتر مشکلات را حل کند و بهتر می تواند درک کند که چگونه با این مشکلات کنار بیایید، افزود: مطالعه می‌تواند حتی شیوه زندگی کردن افراد را تغییر و تعیین کند که چگونه بهتر زندگی کنیم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی با بیان اینکه نقطه آغازین دعوت به اسلام مطالعه کتاب وحی بوده است، گفت: معجزه پیامبر رحمت(صلی الله علیه وآله وسلم) کتاب قرآن است که این جایگاه مطالعه در اسلام را میرساند که چقدر مهم است.

 

حجت الاسلام سبزه کار با بیان اینکه اولین دستور خدا به پیامبرش دستور خواندن است، اظهارداشت: نقطه آغازین دعوت به اسلام مطالعه کتاب وحی است که اولین دستور آن نیز امر به خواندن می‌باشد.

 

وی با اشاره به آیه 9 سوره زمر که خداوند در آن می‌فرماید «هَلْ یسْتَوی الذینَ یعْلَمُونَ والذینَ لَا یعْلَمُونَ» گفت: توصیه های خداوند، پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم)، ائمه اطهار(علیه السلام) و بزرگان دین به کتاب و کتابخوانی نشان از اهمیت و جایگاه مطالعه در اسلام دارد.

 

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های مساجد خراسان جنوبی با تاکید بر افزایش فرهنگ مطالعه در جامعه به وسیله فرهنگ سازی مناسب، گفت: چطور ما برای خوردن غذای جسم خوب هزینه می‌کنیم اما برای تغذیه غذای روح خیلی هزینه نمی‌کنیم؟

 

حجت الاسلام سبزه کار گفت: اسلام، پرچمدار فرهنگ مطالعه است و قرآن و پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) تاکیدات فراوانی بر روی اهمیت مطالعه دارند.

 

وی با بیان اینکه برای بالابردن میزان مطالعه در استان و کشور باید فرهنگ سازی شود، افزود: در این حوزه نباید منتظر سیاست گذاری ها باشیم، بلکه باید خود و خانواده خویش شروع کنیم.

 

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های مساجد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه آسیب های حوزه کتابخوانی با شناسایی و رفع شود، گفت: کتاب هایی که در کشور تولید می شود باید متناسب با نیاز مردم منطقه و کشور باشد.

 

حجت الاسلام سبزه کار نامانوس بودن با کتاب، همخوان نبودن با نیازجامعه و متناسب نیازهای جامعه بودن را از مشکلات حوزه کتاب عنوان کرد که باید رفع شود.

 

وی با اشاره به اینکه برای افزایش مطالعه، باید احساس نیاز کنیم، گفت: برای بالا بردن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و مطالعه در جامعه باید فرهنگ سازی صورت گیرد اما متاسفانه فرهنگ راحت طلبی و شفاهی یکی از مشکلات حوزه کتابخوانی است.

 

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های مساجد خراسان جنوبی با بیان اینکه امروز خیلی‌ها حاضر نیستند برای مطالعه مانند گذشتگان به خود زحمت دهند و مطالعه کنند، گفت: اطلاعاتی که کتاب به ما می دهد شبکه های مجازی و انتقال های شفاهی به ما نمی دهد لذا بهتر است به جای شبکه های مجازی، بیشتر به مطالعه بپردازیم.

 

حجت الاسلام سبزه کار با بیان اینکه در هر خبایان چندین بانک وجود دارد اما کتابخانه ها تعداد آن کم است، گفت: احیای فرهنگ کتابخوانی نیازمند عزم ملی است.

 

وی گفت: برای احیای فرهنگ کتابخوانی تنها به هفته کتاب نباید اکتفا کرد بلکه باید در تمام طول سال به مطالعه بپردازیم.

 

 

 

کد خبر 502281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha