به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، اکبر اکسیر، شاعر طنز پرداز گیلانی شامگاه امشب(27 آبان) در حاشیه نمایشگاه کتاب گیلان در نشست با علاقهمندان شعر و شاعری و کتاب، اظهار کرد: نمایشگاه کتاب، در واقع جشن کتاب به عشق، عاطفه و هر چه بوی سربی کتاب های درسی ما را می دهد، است.
وی افزود: نمایشگاه های کتاب بوی شاعر، نویسنده، اصحاب عشق و معرفت را می دهد.
اکسیر با بیان اینکه همیشه از مراسم های جدی گریزان بودم، گفت: با حضور در این نمایشگاه احساس صمیمیت می کنم.
وی با اشاره به طنز پردازان بزرگی که گیلان دارد، تصریح کرد: طنز عنصر حقیقت یاب و طنز پرداز هنرمندی است که خرده شیشه دارد.
طنز نویس با پلیدی در جنگ نرم است
اکسیر، طنز نویس را کسی دانست که با پلیدی در جنگ نرم است و ادامه داد: طنز نویس از راه راست منحرف نمی شود و جزء به حق از شجاعت پنهان مانده انسان امروز عقب نمی نشیند.
وی با بیان اینکه، طنز پرداز حرفهای شما را که نتوانستید بگویید با یک نمک و شیرینی خاص به شما برمی گرداند، اظهار کرد: در واقع طنز پرداز موضوع را از مخاطب می گیرد و به مخاطب بر می گرداند.
اکسیر در ادامه با لبخند به اینکه آنقدر کتاب، نقد و معرفی کرده و سفارش خواندن کتاب را به اطرافیانم دادم که دیگر وقتی نشد خودم کتاب بخوانم، گفت: مدتی است به خاطر معضل کتاب سازی پیشنهاد می دهم که کتاب نخوانید چرا که از نظر من کتاب سازی همان کتاب سوزی است.
وی در ادامه با بیان اینکه طبق آمار گیلان 38 ناشر دارد که ناشران خوبی در حد کشوری در گیلان فعال هستند، بیان کرد: انتشاراتی الیا، سپید رود، کتاب سرا و... تقویم شگفتی فرهنگ گیلان هستند.
اکسیر در ادامه طنز را ضد تعریف دانست و افزود: شخصی مثل گل آقا، مرد بسیار نازنینی بود که بازنشستگی او را از پای در آورد.
وی با بیان اینکه یک طنز پرداز مثل بزرگان دین، هدایت و ارشاد را وظیفه خود می داند و اگر نتواند کاری از پیش ببرد لال می ماند و منتظر ظهور لبخند میشود، ادامه داد: این روزها با ورود گوشی های لمسی و تکنولوژیهای روز همگی بدون توجه به مطالب سریع از روی یک موضوع می گذرند، با این حال باید از فعل خواندن بگذریم و به فعل دیدن برسیم.
هرگز شعرهای فله ای نگفته ام
اکسیر با تاکید بر اینکه باید الهه شعر به سراغم بیاید تا بتوانم شعری برای انتشار آماده کنم، افزود: هرگز شعرهای فله ای نگفته ام.
وی بیان کرد: شعر باید در ذهن شاعر نقش ببندد و آماده شود و در خود حرفی برای گفتن داشته باشد.
اکسیر در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر در تدارک گزینه اشعارم هستیم که بتوانم گزیده شش کتابم را در یک کتاب داشته باشم.
وی با اشاره به اینکه وقتی شعر فرانو را که شعری ساده با ویژگیهایی از قبیل کوتاهی، ایجاز، طنز نهان و با استفاده از واژه های معمول است، معرفی کردم، گفت: شعر فرانو با سادگی و روانی از محیط زیست و میراث فرهنگی و مصائب انسان امروز می گوید.
اکسیر، خاطر نشان کرد: شعر فرانو با پرهیز از عاشقانه لوس می تواند با لحنی معصومانه و طنز آلود به معضلات اجتماعی بپردازد و در جذب مخاطب موفق باشد.
وی با بیان اینکه ما به دور از زمختی هم می توانیم از زیر پای خود سوژههای انسانی داشته باشیم، گفت: مردم ما درخت را بیشتر از کتاب دوست دارند پس محیط زیست میتواند همیشه بین نوشته ها و شعرهای ما باشد.
اکبر اکسیر با پیشنهاد شعر فرانو به جامعه ادبی دوره جدید شعری را آغاز کرد
امیر محمدپور، مدیر کل کتابخانه های عمومی گیلان نیز در این نشست با بیوگرافی کوتاهی از اکبر اکسیر، بیان کرد: اکبر اکسیر در چهارم اسفند 1332 در محله آبروان شهرستان مرزی آستارا متولد شد، دوران دبستان و دبیرستان را در آستارا و دوره کاردانی و کارشناسی ادبیات را در رشت به پایان رساند.
وی با اشاره به اینکه اکسیر، دبیر ادبیات دبیرستانهای آستارا شد و در سال 1357 با ملیحه نظمی ازدواج کرد که حاصل آن دو پسر به نام های عرفان و ایثار است، گفت: اکسیر بازنشسته آموزش و پرورش آستارا است و در حال حاضر همراه با طراحی آرم و گرافیک به شعر و نقد شعر مشغول است.
محمدپور اظهار کرد: این شاعر توانمند طنز پرداز شعر را از سال 1347 شروع کرد و در انواع قالب ها شعر را ادامه داده است.
وی تصریح کرد: در سال 1372 تا سال 1381 از شعر کناره گرفته و بعد از ده سال با پیشنهاد شعر فرانو به جامعه ادبی دوره جدید شعری خود را آغاز کرد و طنز به مفهوم مطلق را با شعرهای جدیدش عرضه کرده است.
گفتنی است، در سوگ سپیداران، بفرمائید بنشینید صندلی عزیز!، زنبورهای عسل دیابت گرفته اند، پسته لال سکوت دندان شکن است و... از آثار اکبر اکسیر شاعر طنز پرداز کشوری است.
نظر شما