به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، در عظمت و شرافت قرآن همین کافی است که خدای متعال به آن سوگند یاد می کند. «ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ»
در قرآن کریم و اسلام کتاب و کتابخوانی از جایگاه عظیمی برخوردار است و بررسی آماری محتوای کلام الله مجید نشان می دهد که واژه کتاب به اشکال مختلف 255 بار، واژه علم 582 بار در قرآن تکرار شده است و اولین سوره ای که بر پیامبر نازل شده سوره علق است که با کلمه اقرا آغاز می شود.
کتاب بهترین وسیله انتقال میراث ادبی از نسلی به نسل دیگر است و به انسان ها کمک می کند تا میراث فرهنگی و ارزش های دینی و تاریخی خود را بشناسند و به آن را ارج نهند.
مطالعه و کتابخوانی باید به عنوان یک نیاز در میان عموم مردم رایج باشد چرا که افرادی که با کتاب ارتباط بیشتری دارند باعث پیشرفت جامعه می شوند و تاثیرگذاری این فرهنگ اعتلای فرهنگ عمومی جامعه را به دنبال دارد.
در این میان کتابخانه های کانون های مساجد ظرفیت عظیمی هستند که توسط ستاد عالی کانون های مساجد در راستای پاسخگویی به نیاز مطالعه افراد جامعه در سطح شهرها و روستاها کشور تاسیس شده اند و نیاز مخاطبین به مطالعه را تامین می کنند.
370 هزار جلد کتاب در کانون های مساجد کردستان موجود است
مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر 450 کانون فرهنگی هنری در سطح مساجد این استان فعالیت می کنند، اظهار کرد: 282 کانون فرهنگی هنری در سطح روستاها و 168 کانون فرهنگی هنری نیز در مساجد شهری این استان تاسیس شده اند.
کامل گلباغی، به فضای کتابخانه کانون های مساجد اشاره کرد و افزود: به ازای هر کانون روستایی 70 متر و به ازای هر کانون شهری یکصدمتر مربع فضای کتابخانه ای اختصاص داده شده است که در مجموع بالغ بر 35 هزار متر مربع فضای کتابخوانی در کانون های فرهنگی هنری مساجد کردستان موجود است.
وی با اشاره به تعداد کتاب های موجود در کانون های مساجد استان بیان کرد: در هر کانون روستایی 700 عنوان کتاب و در هر کانون شهری هزار و 200 جلد کتاب موجود است که 370 هزار جلد کتاب را شامل می شود.
مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان همچنین گفت: در هر کانون روستایی 50 نفر و هر کانون شهری 150 نفر عضو کتابخانه های کانون های مساجد استان هستند که جمعیتی حدود 40 هزار نفر در برمی گیرد.
گلباغی با اشاره به اینکه فضای حاکم بر کتابخانه های مساجد باز است، خاطرنشان کرد: امید است، از طریق کانون های فرهنگی و هنری مساجد در روستاها فضای مطالعه و تحکیم پایه های انقلاب که همانا سنگرهای مساجد است، را ارتقاء دهیم.
وی با تاکید بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه، ادامه داد: افتتاح کتابخانه در فضای فرهنگی مساجد نقطه عطفی در راستای تجهیز این پایگاه های مردمی در مقابله با توطئه فرهنگی دشمنان است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی مساجد کردستان با بیان اینکه کانون های مساجد، ظرفیت های بالقوه ای در راستای تقویت و ترویج فرهنگ کتابخوانی دارند، بیان کرد: توجه و تجهیز کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد به ویژه در روستاها موجب افزایش فضای مطالعه و بالا بردن دانش افراد می شود.
برگزاری مراسم نکوداشت و تجلیل از کتابداران نمونه کانون های مساجد کردستان
کارشناس فرهنگی هنری دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های مساجد کردستان نیز با اشاره به برنامه های گرامیداشت هفته کتاب در استان عنوان کرد: تشکیل ستاد هفته کتاب در استان، تقدیر از کتابداران، اعضا برتر و فعال حوزه مسجد و کتابخانه های مساجد، تهیه و توزیع برشور مسابقه یار مهربان در بین کانون های مساجد استان از جمله برنامه های این دبیرخانه در هفته کتاب پیش بینی شده است.
رحمن غریبی از افتتاح ۱۰ کانون تازه تاسیس در سطح روستاهای استان خبر داد و افزود: توزیع کتاب در بین کانون های مساجد، برگزاری دوره آموزشی کتابداران ویژه اعضای کانون های مساجد استان، برگزاری مراسم نکوداشت و تجلیل از کتابداران نمونه کانون های مساجد استان، برگزاری مسابقات کتابخوانی و تجهیز کتابخانه های کانون های مساجد به تجهیزات کتابخانه از دیگر برنامه های این دبیرخانه در گرامیداشت هفته کتاب است.
فعالیت 37 کتابخانه مجوزدار در کانون های مساجد/ تاسیس 10 باب دیگر در سال 94
کارسناش ساماندهی و نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۷ کتابخانه کانون مساجد استان مجوز کتابخانه عمومی دارند گفت: تاسیس 10 باب کتابخانه مجوز دار دیگر در سال جاری در دستور کار است.
محمد پیرویسی با اشاره به نصب و استفاده این کانون ها از نرم افزار مهر مساجد 2 بیان کرد: تجهیز این کتابخانهها به تازههای نشر و آموزش کتابداران در راستای تقویت و توسعه فرهنگ کتابخوانی در مساجد مورد توجه است.
توزیع کتاب و تجهیزات کتابخانه ای در بین کانون های مساجد کردستان
معاون اداری مالی دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان، نیز از توزیع کتاب و تجهیزات کتابخانه ای در بین کانون های تازه تاسیس مساجد استان خبر داد.
آرمان جهان بین با بیان اینکه توجه به کتابخوانی فقط محدود به هفته کتاب نشود، بیان کرد: موضوع کتابخوانی در یک بازه زمانی کوتاه حل نمیشود و لازم است با تدبیر درست کتاب را در سبد خرید خانوارها گنجاند.
وی کتابخانه کانون های مساجد را ظرفیت بالقوه برای تقویت کتابخوانی در مناطق محروم و روستایی دانست و خاطر نشان کرد: در یک سال گذشته به ازای هر کانون تازه تاسیس دو قفسه، یک میز و 4 صندلی و دو کارتن کتاب به کانون های مساجد اهدا شده است.
نظر شما