به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدرضا دوستی امروز (27 آبان) در نشست بررسی زمینههای همکاری دو جانبه با کشور پاکستان با محوریت محصولات دانش بنیان اظهار کرد: پارک علم و فناوری خراسان جنوبی 5 سال از افتتاح آن می گذرد.
وی بیان کرد: این پارک از سال 90 فعالیت خود را آغاز کرده است و در زمینههای مختلفی فعالیت می کند و عمده فعالیتهای آن در زمینهی آی تی، گیاهان دارویی، معدن، انرژی نو و تجدیدپذیر و اکترونیکی است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال 91 از کشور پاکستان و پارک علم و فناوری آن بازدید داشته است، گفت: ایران و پاکستان می توانند در کنار هم قطب صادرکننده از جهت فناوری و اقتصادی باشند.
دوستی به قرابت و نزدیکی دو کشور در زمینههای مختلف اشاره کرد و تصریح کرد: کشور پاکستان و ایران قرابت و نزدیکی از نظر فرهنگی و اقوام به هم دارند و از این طریق آیندهی خوبی می توان برای دو کشور تصور کرد.
وی در ادامه افزود: باید زمینههای همکاری تجار و فناوران دو کشور روشن شود تا تعامل اقتصادی بین دو کشور افزایش یابد و به ویژه در حوزههای آی تی و گیاهان دارویی پتانسیل قوی که دو کشور دارند می توان ایجاد صنایع مرتبط را تصور کرد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه با کمک دیپلماتهای پاکستانی تعاملات مرزی افزایش خواهد یافت، بیان داشت: ایران آمادگی همکاری با پاکستان را دارد و یکی از راههای مهم تعامل و ارتباط با کشور پاکستان تقویت نمایشگاه پارک علم و فناوری در دو کشور است و ایران آمادگی برای ایجاد اولین نمایشگاه محصولات فناورانه در کشور پاکستان را دارد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی به هدف از ایجاد پارک علم وفناوری اشاره کرد و بیان داشت: این پارک برای کمک به افزایش ثروت در جامعه و افزایش قدرت رقابت و رشد شرکت های متکی بر دانش و کمک به جذب دانش فنی و سرمایه های بین المللی و داخلی به وجود آمده است.
وی به وظایف پارک علم و فناوری اشاره کرد و افزود: یکی از وظایف پارک علم و فناوری کمک به ارتقاء دانش فنی واحدهای فناوری به منظور رقابت در عرصه جهانی است و دیگر وظیفهی این پارک سازماندهی برای ارائه خدمات موثر و مورد نیاز به واحدهای فناوری به منظور کمک به رشد آنها است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی به توانمندی های پارک علم و فناوری خراسان جنوبی اشاره کرد و تصریح کرد: این پارک به عنوان پارک منتخب درگاه صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان به کشورهای افغانستان و پاکستان از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و بیش از 170 شرکت دانش بنیان و هسته فناور در زمینه های مختلف در این پارک وجود دارد.
دوستی بر زمینههای همکاری با کشور پاکستان تاکید کرد و گفت: زمینههای مختلفی برای همکاری با کشور پاکستان وجود دارد و یکی از این زمینهها اقتصادی و تجاری و زمینه دیگر فناوری و آموزشی است.
وی در ادامه به اقدامات پارک علم و فناوری خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: یکی از اقدامات انجام شده توسط پارک علم و فناوری ایجاد دفتر نمایندگی پارک در شهرهای ایمن پاکستان و حمایت از فناوران پاکستانی تحت ضوابط آن کشور است و دیگر اقدامی که انجام شد اختصاص فضای ساختمانی جهت حضور تجار و سرمایه گذاران پاکستان جهت تعامل با شرکت های دانش بنیان است.
نظر شما