خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طی سه دهه گذشته با بسیاری از گروهک های تروریستی داخلی و خارجی درگیر بوده است؛ نظامیان صرب در جریان حمله به بوسنی، طالبان افغانستان، پژاک، کومله، جندالله، سازمان مجاهدین خلق، جیش العدل و داعش از جمله این سازمانها هستند.
مبارزه سپاه با برخی سازمانها در خارج از مرزهای ایران خصوصا پس از تصرف بخشهای عظیمی از خاک عراق توسط داعش مورد اذعان و تایید دول غربی قرار گرفت. وزیر دفاع استرالیا دیوید جانسون ۵ آبان ۱۳۹۳ اعلام کرد که نیروهای نظامی استرالیا میتوانند با نیروی قدس سپاه پاسداران در عراق همکاری کنند. سپاه پاسداران چندین عملیات در خاک عراق بر علیه داعش انجام داده و شهرهای مختلف عراق را آزاد کرد. گفته شده است در صورتیکه حضور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه نبود داعش بغداد را نیز تصرف کرده بود.
بر اساس گزارشی که خبرگزاری اسوشیتد پرس منتشر کرده است سردار قاسم سلیمانی و نیروی قدس سپاه پاسداران در خط مقدم مقابله با داعش قرار دارد و جلوگیری از سقوط بغداد و سامرا نقش اساسی داشته است.
بنابراین گزارش، ۱۵ آبان ۱۳۹۳ روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که اوباما در نامهای که متحدان منطقهای آمریکا از جمله اسرائیل و عربستان از آن بی خبر بودهاند، خطاب به رهبر ایران ضمن اذعان به نقش مهم ایران در مقابله داعش خواستار همکاری ایران با آمریکا شده است. ایران عضویت در بین متحدان آمریکا علیه داعش را نپذیرفته بود. در هنگام حمله آمریکا به افغانستان بر علیه القاعده و طالبان دولت آمریکا پس از استفاده از کمکهای ایران، طی سخنرانی جرج بوش ایران را محور شرارت نامید.
مجموعه تلاش های ایران در عرصه مبارزه با تروریست امروز بیش از هر زمان دیگری به چشم کشورهای مختلف آمده است و به گونه ای که در بحث مبارزه با داعش؛ کشورهای غرب از ایران به عنوان یک عنصر کلیدی در مسیر مبارزه یاد می کنند که توانایی و قابلیت این اقدام را دارد و لذا انها نیز درصدد همکاری و تعامل بیشتر با ایران در این زمینه هستند.
این گزارش می افزاید: فارس در خبری به نقل از اسپوتنیک آورده است: "فرانسوا فیلون، نخستوزیر اسبق فرانسه، بر ضرورت همکاری با روسیه، ایران و سوریه برای مقابله با گروه تروریستی داعش تأکید کرد. وی گفت: برای ماهها من گفتهام همکاری با روسیه، ایران و حکومت بشار اسد برای مبارزه با داعش ضروری است. زمان زیادی از دست دادهایم. فرانسه برای مبارزه با گروه تروریستی داعش، راهبرد نظامی مشخصی ندارد، اشتباه اصلی پاریس را اکراه از ائتلاف با مسکو در نبرد با این گروه تروریستی عنوان کرده بود. مبارزه با «داعش»، با توجه به حملات تروریستی بامداد شنبه این گروه در پاریس اهمیت ویژهای پیدا کرده است. در این روز تیراندازی، گروگانگیری و حمله انتحاری به کشته شدن 129 نفر منحر شود."
نظر شما