به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سومین شب از مراسم سوگواری ایام شهادت حضرت رقیه خاتون(س) در شام شهادت مظلومانه ی آن طفل سه ساله حضرت اباعبدالله الحسین(ع) شامگاه گذشته(26 آبان) با سخنرانی حجت الاسلام حامد اهتمام و با حضور مداح و نغمه خوان حرم رضوی، محمد گلابگیر در مسجد امام حسن مجتبی(ع) خاتمه یافت.
حجت الاسلام اهتمام پیرامون اضطراب و پیامد آن بر زندگی انسان اظهار داشت: در زندگی مدرن امروزی گرفتاری ها و دغدغه هایی که بعضا گریبان گیر خانواده ها شده است،کانون خانواده را به یک محیط پرتنش و مضطربی تبدیل کرده که پیامد آن چیزی به جز کم رنگ و حتی متاسفانه بی رنگ شدن نقش دعا و عبادت در زندگی انسان و تحمل پایین اعضای خانواده در رویارویی با مشکلات نیست.
ایشان با بیان اینکه هر خانواده ای برای برقراری آرامش در زندگی مضطرب خویش راهکارهایی را دنبال می کند، افزود: عده ای از مردم برای کاهش اضطراب در زندگی خود،چشم و گوش خود را به غرب دوخته اند تا ببینند آنان برای برقراری آرامش و کاهش اضطراب در زندگی چه راهکارهایی را پیشنهاد می کنند تا آن را در زندگی خود پیاده کنند،عده ای دیگر نیز با افزایش امکانات و وسایل رفاهی به دنبال ایجاد آرامش در زندگی هستند.
وی پیرامون این موضوع ادامه داد: عده ای دیگر از افراد راهکارهای الهی را راهگشای کاهش فضای اضطرابی خانواده ی خویش و دستیابی به آرامش می دانند.
عدم رجوع به کتاب موجب عدم آرامش می شود
حجت الاسلام اهتمام، با بیان اینکه نبود آرامش در زندگی برخی از افراد در عدم رجوع به کتاب راهنمای زندگی است افزود: انسان هایی که به دنبال برقراری آرامش در زندگی هستند باید به کلید های راهگشای کتاب زندگی که خداوند برای استفاده ی بشر آن را به رشته ی تحریر درآورده است رجوع کنند تا عطر آرامش را از آن استشمام نمایند.
این محقق حوزوی به آیه ی 33 سوره ی احزاب اشاره کرد و با بررسی دیدگاه خداوند پیرامون برقراری آرامش گفت: خداوند آرامش را در کانون خانواده های پاک نهادینه کرده است، آنانی که از رجس به معنای ناپاکی و پلیدی دوری می کنند.
اهمیت همسر گزینی و انتخاب همسر شایسته
وی به نقش ازدواج در رسیدن به آرامش اشاره کرد و گفت: اولین گام در برقراری آرامش و خروج از فضای مضطربی که به خانواده ها تحمیل شده است، همسر گزینی و انتخاب همسر شایسته و هم کفو می باشد.
حجت الاسلام اهتمام اهمیت ازدواج از دیدگاه قرآن در رسیدن به فضایی مطبوع و خوشایند را درآیه 21 سوره ی روم بیان کرد و گفت: خداوند از گام های رسیدن به آرامش را در انتخاب همسر شایسته بیان می کنند و می فرمایند «از نشانه های خداوند این است که همسرانی برای شما آفرید تا بدانها آرام گیرید و میانتان دوستی و محبت نهاد.»
وی با بیان اینکه در انتخاب همسر باید به قوه ی عقل رجوع شود تا انتخاب ها، زندگی مسالمت آمیزی را برای انسان رقم بزند افزود: انسان در انتخاب والدین و دیگر اعضای خانواده ی خود هیچ نقشی ندارد ولی نقش آنها در انتخاب همسر بسیار پررنگ و سرنوشت ساز می باشد، بنابراین انتخاب از روی عقلانیت و نه از روی هوس های زودگذر و نافرجام توصیه شده است.
وی پیرامون جهل مدرنی که امروزه خانواده ها را درگیر خود کرده است گفت: امام حسین(ع) هدف از قیام خود را در احیای دینی بیان می کند که قصد دارد مردم را از فضای خفقان جهل و نادانی خارج کند.
ازدواج بر پایه ی پیش گویی، جهل مدرن است
وی همچنین ادامه داد: جهل مدرنی که امروزه خانواده ها به آن دامن زده اند، ازدواج بر پایه ی پیش گویی بی قید و اساسی است که به جای داشتن راهکار ایجاد آرامش، سبب سلب آن از زندگی بشر شده است.
حجت الاسلام اهتمام به سه رکن اساسی در انتخاب همسر جهت ایجاد آرامش اشاره داشت و افزود: انتخابی که با رجوع به عقل، قلب آن را انتخاب کند، والدین آن را بپذیرند و مشاوره های قبل از ازدواج به پیوند میان دو نفر اطمینان 95 درصدی را حاصل کند، منجر به ایجاد روابط پایدار و آرامش در زندگی می شود.
وی ثبات آرامش در زندگی پس از ازدواج را بر اساس آیه 121 سوره ی انعام تفسیر کرد و گفت: پرهیز از جدل و بحث های بی مورد، راهگشای قرآن جهت ثبات آرامش است که در این آیه به آن تاکید شده است.
حجت الاسلام اهتمام در پایان به حدیثی از امام حسین(ع) پیرامون پیامد جدال در خروج زندگی از مسیر صلح اشاره ای داشت و افزود: امام حسین(ع) می فرمایند « از جدال دوری کنید چرا که جدال باعث مردگی دل می شود.»
نظر شما