به گزارش خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان، مجید منعمی، مسئول کمیته فرهنگی ستاد دانشجویی اربعین، پیش از ظهر امروز در نشست تشریح فعالیت های این ستاد تصریح کرد: امسال برای نخستین بار کنگره ی شعری در رابطه با ادبیات و شعر اربعین در فضای دانشجویی و فضای کشور برگزار شد که فراخوان این کنگره شعر در قالب کلاسیک، سپید، نیمایی و ترانه بود.
وی افزود: تعداد آثار ارسال شده به دبیرخانه این کنگره 400 اثر بوده که با همکاری حوزه هنری و معاونت فرهنگی وزارت علوم کار داوری میان این آثار انجام و 40 اثر به عنوان اثر برگزیده انتخاب و آثار برگزیده در قالب کتاب چاپ شد.
آیین اختتامیه این کنگره فردا (چهارشنبه 27 آبان) در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار می شود که در این آیین از کتاب شعر اربعین (مجموعه اشعار برگزیده کنگره) رونمایی خواهد شد.
منعمی یادآور شد: این مراسم با سخنرانی حجت السلام پناهیان و با حضور شعرای آیینی کشور از جمله علیرضا قزوه، فاضل نظری و محمدمهدی سیار برگزار می شود.
بیشترین قالب های شعری که در این فراخوان حضور داشته اند در قالب کلاسیک (مثنوی، غزل، قصیده) بوده و ما از همه استان های کشور آثاری را دریافت کردیم و این نشان از فعال شدن شعر و شاعران در سایر استان ها دارد. همچنین در این مراسم در خدمت 20 تن از شاعران مطرح کشور خواهیم بود
وی هدف از برگزاری این کنگره را تشکیل کارگروه شعر و سامان دادن مسئله «اشعار ویژه هیئت» عنوان کرد.
در ادامه این نشست، حکیمی، مسئول کمیته مبلغین و سفیران اربعین تصریح کرد: ماهیت کار ما در اعزام مبلغین برای اربعین از اندیشه حضرت امام خمینی (ره) گرفته شد. حضرت امام در بیانات خود می فرمود: «هر جا تجمع مسلمین رخ می دهد باید بتوان از آن در جهت تشریک مساعی نفع برد » و تاکید ایشان بر مسئله حج بود.
وی خاطرنشان کرد: اربعین به دلیل حضور تعداد بیشتر زائران نسبت به حج فرصت مناسب تری است و شرکت کنندگان در راهپیمایی اربعین نیز اشتراکات بیشتری نسبت به زائران حج دارند لذا می بایست از اربعین به عنوان فرصتی عظیم برای جهان اسلام بهره برد.
حکیمی در بیان دلایل عملی نشدن این تشریک مساعی در ایام اربعین گفت: یکی از دلایل ایجاد نشدن این مسئله آن بوده است که ارتباطات میان زایران کشورهای مختلف در پیاده روی اربعین محدود بوده و شرکت کنندگان نتوانسته اند با هم تعامل عمیق داشته باشند.
ستاد دانشجویی اربعین به دنبال آن است که دانشجویان ایرانی در این پیاده روی با سایر دانشجویان از ملیت های مختلف ارتباط برقرار کرده و از این فرصت استفاده کنند.
وی افزود: گردان های ویژه ای از دانشجویان در قالب 50 هسته مرکزی آماده شده اند که این افراد به زبان های عربی و انگلیسی مسلط هستند و هر هسته مرکزی شامل 5 تا 10 نفر است که هر یک از این افراد با 5 نفر دیگر در پیاده روی ارتباط می گیرند و بعد از ایام اربعین نیز می بایست این ارتباط حفظ شود.
حکیمی تصریح کرد: طبق منویات مقام معظم رهبری که بر مسئله ارتباط جوانان ایران با جوانان سایر ملت ها تاکید داشتند حفظ این ارتباط ها از اهمیت خاصی برخوردار است و این نوع ارتباطات از ارتباطات سیاسی میان دولت ها تاثیرگذارتر هستند.
حکیمی یادآور شد: ارتباط جوانان ما با دانشجویان سایر کشورها در امت اسلامی باعث می شود که حتی رویکرد ما در استفاده از شبکه های مجازی و ارتباطات اینگونه تغییر یافته و مسیر جدیدی را در پیش بگیرد.
وی آموزش های ویژه هسته های مرکزی دانشجویی اعزامی به اربعین را در 4 محور خلاصه کرد و گفت: مکالمه زبان عربی با لهجه عراقی، وضع شناسی عراق از جمله وضعیت جغرافیایی، سیاسی و حتی مرجعیت عراق، وضع شناسی اوضاع منطقه و ابعاد جهانی گفتمان انقلاب اسلامی، 4 محوری هستند که این گروه ها در رابطه با آن آموزش های ویژه ای دیده اند.
نظر شما