شهرداری تهران ۱۰۰ میلیارد تومان برای احداث مساجد هزینه کرده است

خبرگزاری شبستان:رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران خبر داد شهرداری تهران در ۱۰ سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت و احداث مساجد هزینه کرده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، لایحه برنامه راهبردی توسعه، مقاوم سازی، تعمیر، تجهیز و احداث مساجد مبتنی بر معماری اسلامی ایرانی در دویست و هشتمین جلسه شورای شهر تهران بررسی شد.

 

محمد سالاری، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در خصوص این لایحه گفت: اهداف، راهبردها، شورای ساماندهی توسعه و گسترش مساجد همراه با تبصره های مختلف و کمیته تخصصی ساماندهی معماری مساجد و نمادهای مذهبی تهران در این لایحه پیش بینی شده است.

 

وی افزود: ترویج و گسترش فرهنگ متعالی اسلام با ایجاد مساجد به عنوان پایگاه های توحیدی، نمادسازی مساجد به منظور بازنمودن هویت دینی در کالبد پایتخت جمهوری اسلامی ایران برای شهرهای کشور و کشورهای اسلامی، ارایه مبانی طراحی و اجرایی معماری مساجد مبتنی بر هویت اسلامی ایرانی و تقویت هویت محلی در محلات شهر تهران با محوریت احداث و توسعه مساجد از جمله اهداف این لایحه است.

 

سالاری با اشاره به شورای ساماندهی توسعه و گسترش مساجد خاطرنشان کرد: شهرداری تهران به عنوان رییس، معاون شهرداری و معماری، معاون امور اجتماعی و فرهنگی، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه تهران، مشاور شهردار در امور مساجد و یکی از اعضای شورای شهر تهران اعضای این شورا تشکیل می دهند.

 

وی ادامه داد: سیاستگذاری و راهبری تمام امور مرتبط با طراحی برای احداث، تعمیر، بازسازی، توسعه و فعالیت های برنامه ای و تجهیز مساجد، شناسایی و معرفی مساجد نیازمند تعمیر، مقاوم سازی و اولویت بندی آنها، تدوین برنامه اجرایی برای احداث و توسعه مساجد و جذب و ساماندهی مساعدت ها و حمایت های مالی و غیرمالی از طرف نهادها از جمله وظایف شورای ساماندهی، توسعه و گسترش مساجد است.

 

بعد از تشریح لایحه توسط رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران برخی از اعضا نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص این لایحه مطرح کردند.

 

اسماعیل دوستی به عنوان مخالف این لایحه گفت: با این سبک از مردمی بودن مساجد فاصله می گیریم. همچنین تشکیلاتی که در شهرداری تهران برای توسعه امور مساجد پیش بینی شده کمرنگ می شود.

 

چمران، رییس شورای شهر تهران در پاسخ به مخالفت دوستی گفت: در این لایحه طراحی برای احداث، توسعه و تجهیز مساجد است و شهرداری تهران هیچ برنامه ای برای تولی گری مساجد ندارد.

 

مجتبی شاکری، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر هم با اشاره به اینکه سازمان اوقاف و امور مساجد متولی مساجد محسوب می شوند، گفت: ما با این روش که پیش می رویم بار زیادی را بر دوش مدیریت شهری واگذار می کنیم و ایراد اصلی این لایحه نیز همین است.

 

حجت الاسلام ناصحی با بیان اینکه ما در گذشته برای احداث مساجد مصوباتی داشتیم، تصریح کرد: شهرداری تهران در طول 10 سال گذشته 100 میلیارد تومان برای ساخت و احداث مساجد هزینه کرده است و سازمان هایی مثل اوقاف و امور مساجد نه تنها اعتراض نداشتند بلکه از این اقدامات شهرداری قدردانی کرده اند.

 

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری نمی خواهد تولی گری مساجد را به عهده بگیرد، یادآور شد: در ابتدای شورای چهارم مصوبه ای تصویب کردیم که در آن شهرداری ملزم به احداث، بازسازی و نوسازی 400 مسجد در شهر تهران شده است.

 

وی با بیان اینکه هرگز به دنبال دولتی نکردن مساجد نبوده ایم، تاکید کرد: اعتقاد داریم مساجد باید بر اساس تفکر دینی و مردمی شکل بگیرد و این در حالی است که شهرداری تهران در هیچ کدام از مساجد دخالت ندارد و مساجد توسط ائمه جماعت و هیئت امنا اداره می شود.

 

حجت الاسلام ناصحی یادآور شد: شهرداری تهران تا امروز 100 باب مسجد در شهر احداث کرده و تصویب این لایحه می تواند ما را در امر طراحی مساجد کمک کند.

 

تندگویان، عضو کمیسیون معماری و شهرسازی هم اظهار داشت: برای ساخت مساجد می توانیم از تکنولوژی و فناوری های به روز در سازه های سبک استفاده کنیم.

 

وی تصریح کرد: متاسفانه در بهره برداری مساجد از پتانسیل بسیج استفاده نمی کنیم و این در حالی است که پایگاه بسیج را در نظر بگیریم و بر همین اساس ما می توانیم در شورای سیاستگذاری بخشی از کمک های ساخت مساجد را به عهده سازمان بسیج بگذاریم.

 

علیرضا دبیر و عبدالحسین مختاباد نیز از دیگر مخالفان این لایحه بودند که نظرات خود را مطرح کردند.

 

در ادامه، حجت الاسلام میثم امرودی، معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به این لایحه و نظرات اعضای شورای شهر گفت: شهرداری تهران برای توسعه مساجد در شهر تهران تلاش های زیادی انجام داده است.

 

وی با بیان اینکه ستادی با عنوان ستاد توسعه مساجد در شهرداری تهران تشکیل شده است، افزود: هر اتفاقی که برای توسعه و گسترش مساجد در شهر رخ داده بر اساس مصوبات بودجه سنواتی شهرداری بوده است.

 

حجت الاسلام امرودی یادآور شد: قبل از اجرای مصوبه توسعه مساجد، 1786 مسجد در تهران داشته ایم که اکنون این تعداد به 1999 مسجد رسیده است.

 

در ادامه، لایحه برنامه راهبردی توسعه، مقاوم سازی، تعمیر، تجهیز و احداث مساجد مبتنی بر معماری اسلامی ایرانی برای بررسی بیشتر به کمیسیون معماری و شهرسازی و همچنین فرهنگی و اجتماعی ارجاع شد.

 

رسیدگی به اعتراض فرمانداری تهران به مصوبه آیین نامه اجرایی شهر دوستدار کودک در دستور کار اعضا قرار گرفت.

 

همچنین در ادامه جلسه یک فوریت طرح سیاست های اجرایی و الزامات تدوین لایحه بودجه سال 95 شهرداری تهران بررسی شد و پس از اظهارنظر و پیشنهاد اعضای شورا یک فوریت طرح به تصویب رسید.

 

 

کد خبر 501881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha