به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دومین شب مراسم سوگواری ایام شهادت حضرت رقیه خاتون(س) شامگاه دوشنبه(25 آبان) با حضور دکتر امیرحسین بانکی پور، رئیس خانه ولایت و انقلاب اسلامی اصفهان و نوای دلنشین مداح اهل بیت(ع) حاج مهدی منصوری در مسجد امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد.
دکتر بانکی با بیان اینکه در مکتب اهل بیت(ع) دستیابی به مقام کمال در گرو خضوع و فروتنی است، اظهار داشت: حضرت علی(ع) می فرمایند «اگر انسان در مسیر دستیابی به کمال و حکمت دچار غرور و تکبر شود، غرور او مانع از پیشرفت و توقف در مسیر کمال وی می گردد.»
وی به تعریف امام حسین(ع) پیرامون فرد با ادب اشاره ای داشت و گفت: از دیدگاه امام حسین(ع) با ادب ترین افراد، خاضع ترین آنان است.
بانکی، با بیان اینکه امام معصوم(ع) وقتی خود را در مقام امامت می یابد که در مقابل تمامی ذرات عالم خود را خاضع تر و با خشوع تر بیابد، افزود: امام هادی(ع) در پاسخ به یکی از اصحاب خویش مبنی بر اینکه چگونه از شهادت پدر بزرگوارتان باخبر شدید و خود را در مقام امامت بر مسلمین یافتید فرمودند «حالتی در من ایجاد شد، که در این حالت خود را از تمامی ذرات عالم کوچکتر و پایین تر یافتم و در همین حین متوجه مقام امامت خویش شدم و از آنجا که دو امام در یک عالم رهبری و هدایت مسلمانان را به عهده ندارد، شهادت پدرم به من الهام گشت.»
ایشان به چگونگی انتصاب حضرت موسی(ع) به مقام کلیم الله از جانب خداوند اشاره کرد و گفت:خداوند در بین بندگان خویش کسی را خاضع تر و با خشوع تر از حضرت موسی(ع) ندید، پس وی را به عنوان هم صحبتی با خود برگزید.
دکتر بانکی با بیان شیوه های تربیتی امام سجاد(ع) در قالب دعا و مناجات، راه های دستیابی به مدارج عالی کمال و رشد و پیشرفت را از جانب ایشان بررسی کرد و ادامه داد: امام سجاد(ع) در دعای مکارم الاخلاق که مملو از مضامین عرفانی و کسب حسن خلق می باشد از خداوند طلب می کند که به ازاء هر ذره ای که به کمال ایشان اضافه می کند به همان میزان ذلت یابد تا در مسیر رشد و پیشرفت، غرور باعث توقف در مسیر کمال نشود و وی را از رسیدن به کمال باز ندارد.
وی پیرامون این موضوع ادامه داد: گاهی انسان در دریای متلاطم زندگی، دچار شکست هایی می شود و با بحران هایی مواجه می گردد که از روی حکمت خداوند این حوادث برای انسان رقم می خورد تا وی را در حالت تعادل قرار دهد و شیطان از راه وسوسه کردن و با کبر و غرور مانع پیشرفت و ترقی وی نگردد.
این استاد دانشگاه بر اساس احادیث و روایات اهل علم را اهل خضوع و خشوع دانست و افزود: یکی از راه هایی که می توان به واسطه ی آن میزان علم و دانش فرد را محک زد، سنجش میزان تواضع و فروتنی اوست.
دکتر بانکی با معرفی حضرت علی(ع) به عنوان گنجینه ی علم و حکمت گفت: حضرت علی(ع) با وجود اینکه به سرچشمه ی علم و دانش متصل بود؛ ولی در مناجات های خویش با خداوند، خود را خالی از هر علم و حکمت و قدرت معرفی می کند و تمامی علم و قدرت را مختص ذات اقدس الهی می داند.
وی ادامه داد: هرگاه انسان خود را در خلاء مطلق یافت، خداوند او را به سرچشمه ی علم مطلق متصل می گرداند.
این مولف به کنیه ی امام حسین (ع) به عنوان «ابا عبدالله» اشاره کرد و با شرح پیمودن مسیر بندگی در دنیا گفت: امام حسین(ع) را ابا عبدالله می نامند چرا که در مسیر بندگی خداوند خود را در خلاء دید و حق مطلب بندگی را در پرستش خداوند که صاحب کمال و عزت است ادا نمود.
وی ادامه داد: دنیا مسیر بندگی است و کسی که بخواهد این مسیر را طی کند باید به امام حسین(ع) اقتدا کند، چرا که دریای معرفتی امام حسین(ع) مسیر سیر و سلوک را آسان و کبر و غروری که مانع از پیشرفت و کمال می شود را در خود ذوب می کند، و انسان خود را در مقام فنا، جایگاهی که هیچ علم و فضیلتی را مگر از لطف و کرم خداوند نمی یابد.
نظر شما