مقاومت هنری، انتزاعی و برگرفته از باورها و ایدئولوژی های فردی است

مصطفی ندرلو مفاهیم مقاومت در هنر را انتزاعی و برگرفته از باور ها و ایدئولوژی هر فرد دانست و گفت: بیان ویژگی های سمبلیک عینی برای هنر مقاومت کار ساده ای نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، این هنرمند با اشاره به نمونه های مقاومت اسلامی و انقلابی در ایران و دیگر کشورهای جهان بیان کرد: در تمامی جوامع بشری و در تمامی ادیان، مقاومت، دفاع از مظلوم و ایستادگی در مقابل بی رحمی هایی است که نسبت به مردم می شود و نمودی از این ایستادگی و یا به عبارتی مقاومت رامی توان در آثار هنری مختلف همچون تجسمی، موسیقی ، نمایشی و ادبیات نشان داد.

 

ندرلو، بهره گیری از هنرهای تجسمی در پدیده های سیاسی – اجتماعی و استفاده از آن برای تبلیغات و اطلاع رسانی را از جمله کارکرد های هنر مقاومت دانست و در خصوص حمایت از این هنر یادآور شد: نهاد های مختلف می توانند از طریق حمایت های مالی و جنبی، به شکوفایی و ماندگاری هنر مقاومت کمک کنند. هنرمندان علاقه مند در صورتی که مورد حمایت قرار گیرند می توانند آثاری فاخر و ماندگار را خلق کنند، این هنرمند است که اثر را به تصویر می کشد و به شکل یک اجرای هنری آن را به فرهنگ جامعه می افزاید. هنر در آغاز تنها یک ایده و فکر است و این کمک مالی و صرف بودجه است که می تواند آن را به منصه ظهور برساند.

 

وی در بخش دیگری از این گفت و گو تصریح کرد: متاسفانه با اینکه خالقان آثار هنری و مسئولان هنری، تاثیرگذاری بیشتر هنر مقاومت را می خواهند اما امروز کارها بیشتر جنبه رفع تکلیف پیدا کرده است. اگر برگزار کنندگان این جشنواره اعتقاد به تداوم این جریان دارند نباید مقطعی به آن بپردازند بلکه باید آن را مانند یک پروژه پیگیری کنند.

 

ندرلو با اشاره به سفارش آثار در این زمینه و نمایشگاه های محدود و مناسبتی و خرید اندک آثار هنری در زمینه مقاومت گفت: در یکی دو سالی که این جشنواره جدی گرفته شده آثاری خلق شده است و به نظر می رسد اگر این آثار به شکل یک کتاب یادبود منتشر شوند و در دیگر کشورهای جهان توزیع شوند که این موضوع حتما در کشور های مبارز تاثیر بسزا و مثبت تری خواهد داشت و ترجمه این کتاب در زبان های مختلف می تواند باعث ماندگاری و ثبت این کتاب به صورت جهانی باشد.

 

بنابر گزارش روابط عمومی دومین جشنواره جهانی هنر مقاومت، وی در پایان از برگزار کنندگان جشنواره خواست : برای آنکه هنر مقاومت بتواند تاثیرگذار باشد باید چند دهه از آن بگذرد باید با شناسایی افراد توانمند و برنامه ریزی های دقیق و مدون همچنین برگزاری نمایشگاه ها و کارگاه های متعدد و چاپ کتابچه های راهنما، بستری مناسب را برای شکوفایی هرچه بهتر ذوق هنرمندان مستعد و ارتقاء سطح کیفی و حرفه ای هنر مقاومت فراهم آورد.

 

گفتنی است دومین جشنواره جهانی هنر مقاومت از سوی بنیاد فرهنگی روایت و دبیر کلی حبیب الله صادقی، آذر ماه سال جاری همزمان در تهران و سایر استان های کشور برگزار می شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 50176

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha