روستاها منبع تولید فکر و اندیشه هستند

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی را باید با مشارکت خود مردم توسعه داد،گفت: روستاها همیشه پایگاه منبع تولید فکر و تولید نان در کشور بوده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند به نقل از ستاد خبری هفته کتاب در خراسان جنوبی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ظهر امروز (۲۵ آبان) در افتتاح کتابخانه روستایی شهید حاجی آبادی روستای حاجی آباد شهرستان بیرجند با بیان اینکه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بسیار ضروری است، اظهار داشت: روستاها همیشه پایگاه منبع تولید فکر و تولید نان در کشور بوده اند.

 


سید عباس صالحی ادامه داد: متاسفانه در برهه از زندگی، کم توجهی به روستاها اتفاق افتاد که این خلأ در حیطه فرهنگ هم بسیار مورد توجه قرار گرفت.

 


صالحی به جشنواره روستاهای دوستدار کتاب که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود اشاره کرد و گفت: هدف این جشنواره، شناسایی فعالیت های روستاها در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی و تعمیق ایده ها و تکثر آن، به سراسر کشور است.

 


وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت های موجود در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی حداکثر استفاده را ببریم، افزود: خیلی از چیزهای بلا استفاده و کمتر استفاده داریم که اگر این موارد را در اختیار ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی قرار دهیم، همین موجودی یک موجودیت قابل توجه می شود.

 


وی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی را باید با مشارکت خود مردم توسعه داد، گفت: اگر مردم در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی مشارکت نداشته باشند، این موضوع به حاشیه می رود.

 


معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نام و یاد شهدا سبب برکت در کارها و فعالیت هاست و وقتی در حوزه فرهنگ این یاد و نام می آید برکت آن دوچندان می شود.

 


مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی نیز در مراسم افتتاحیه کتابخانه شهید مرتضی حاجی آبادی، به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: بحث کتاب و کتابخوانی که به عنوان مطالعه عمومی و جمعیتی در کشور وجود دارد باید از رونق و اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد.

 


محمدرضا رضایی ادامه داد: خداوند بحث خواندن و نوشتن را در منشور زندگی انسان با اهمیت دانسته و رسالت زندگی پیامبر(صلی الله علیه و اله) را با خواندن و نوشتن آغاز کرده است.

 


وی تصریح کرد: امام خمینی(ره) در دوران انقلاب اسلامی مطالب زیادی را در مورد کتاب و کتابخوانی اعلام کردند و تکلیف به لحاظ حقوقی و شرعی در بحث کتاب و کتابخوانی و فضاهای مطالعه برای ما روشن است که چه تکلیف مهمی است.

 


وی یکی از ویترین ها در بحث ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را کتابخانه ها عنوان کرد و گفت: مکان کتابخانه ها باید بسیار زیبا بوده تا در آن مطالعه مفید و خوب انجام شود.

 


وی ادامه داد: مکان و مبلمان خوب و منابع خوب سبب می شود تا کتابخوان خوب داشته باشیم و اگر امروز مطالعه در کشور و استان کم است نشان از توجه نکردن به فضای کتابخانه ها است.

 


وی با بیان اینکه کتابخانه های عمومی باید رونق پیدا کنند، گفت: افتتاح کتابخانه عمومی در روستای حاجی آباد که نزدیک به 10 هزار نفر جمعیت دارد نشان از فرهنگ بالای مطالعه است.

 


رضایی افزود: جمعیت دانش آموزی این روستا نزدیک به 600 نفر است که امید است با افتتاح این کتابخانه بتوانیم گام مؤثری در فرهنگ ترویج کتاب و کتابخوانی برداریم.

 


 

 

 

 

 

کد خبر 501616

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha