فتنه ۸۸ بزرگ ترین منکر در جامعه بود/  ضرورت ایجاد زمینه های اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر در جامعه

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، گفت: قانون امربه‌معروف و نهی از منکر یک قانون مترقی بوده و برای سلامت و ترقی جامعه باید زمینه‌های اجرایی این قانون در سطح جامعه فراهم شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجت الاسلام سيد رضا تقوي دامغاني، رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، صبح امروز(25 آبان) در نشست ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر استان ایلام در محل فرهنگی لاله، اظهار کرد:  همه ما در چارچوب نظام اسلامی زندگی می‌کنیم و باید فعالیت‌ها و کارهایمان  در مسیر شرایط و ضوابط اسلامی حرکت کند و باشد.

 

وی، افزود: اولین وظیفه حاکمیت اسلامی این است که زمینه‌های لازم را برای اجرای قانون فراهم کند و اگر این زمینه  فراهم نباشد کار به‌پیش نخواهد رفت، قانون امربه‌معروف و نهی از منکر، وقتی مفید و مؤثر است که بستر و زمینه لازم برای اجرای آن، آماده باشد و بخش قابل‌توجهی از این زمینه‌ها مربوط به حاکمیت شامل دولت، مجلس و قوه قضاییه است.

 

رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، در عرصه اجرایی، زمینه اجرا و تحقق قانون امربه‌معروف و نهی از منکر باید توسط مدیران و مسئولان دولتی زمینه فراهم شود، افزود: قانون امربه‌معروف و نهی از منکر تصویب‌شده و ساختار ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر هم ایجاد و نیروهایی نیز برای اجرای این امر آماده‌شده است.

 

حجت‌الاسلام تقوی،  بابیان اینکه باید نیروهای اجرای این قانون معتقد باشند، گفت: امربه‌معروف و نهی از منکر وقتی تحقق پیدا می‌کند که آمرین به معروف و ناهیان از منکر خود معتقد به این امر باشند و یکی از کارهای ستاد و دستگاه‌های تبلیغی و نیروهای حاکمیتی این است که این واجب را عمومی کنند و نباید در این زمینه خط‌کشی وجود داشته و باید این امر همگانی شود.

رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، با اشاره به اینکه شرط اول این است که واجب امربه‌معروف و نهی از منکر در ذهن آحاد جامعه مانند نهادینه شود، تصریح کرد: باید در سطح محلات، مساجد و در بین اقشار مختلف مردم و دستگاه‌های دولتی، اداری و همه اماکن عمومی این امر گسترش یابد.

 

وی، ابراز مرد: همه اقشار مختلف جامعه در محیط آن سهیم هستند و  اگر امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه به‌خوبی انجام نشود کل جامعه دچار ضرر و زیان خواهد شد چون سرنوشت افراد یک جامعه به هم گره‌خورده و فلاح و رستگاری جامعه درگرو جاری شدن و پیاده شدن امربه‌معروف و نهی از منکر در جامعه است.

 

رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، بابیان اینکه رستگاری را باید در سایه امربه‌معروف و نهی از منکر جستجو کرد، یادآور شد: از حقوق حاکمیت این است که از مردم بخواهد  دولت را نصیحت، راهنمایی و امر به خیر کنند

 

حجت‌الاسلام تقوی، گفت: امربه‌معروف خیرخواهی است و حاکمیت باید این بستر را فراهم کند که مردم بتوانند مشکلات خود را با مسئولان در میان بگذارند و مدیران و مسئولان باید این زمینه را فراهم کنند که دیگران بتوانند به آنان تذکر بدهند.

 

وی، با اشاره به اینکه: دستگاه‌های دولتی باید به این قانون عمل کنند و  شناخت معروف و منکر نیز یکی از مسائل مهم در این حوزه است، ابراز کرد: حمایت از نظام اسلامی، معروف بزرگ و مخالفت با نظام یک منکر بزرگ است، البته باید گفت که مسائلی چون بدحجابی جلوه جامعه را زشت می‌کند خود منکر است اما درعین‌حال حمایت از نظام یک معروف بزرگ است.

رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، با اشاره به اینکه فتنه 88  یک منکر بزرگ بود، اظهار کرد: آن‌کسی  که خط فتنه را قبول دارد نباید میراث دار خون شهدا باشد و این نظام حاصل خون شهداست و کسی که این تفکر را دارد نمی‌تواند در این نظام جایی داشته باشد.

 

حجت‌الاسلام تقوی، بابیان اینکه روش‌ها و شیوه‌های امربه‌معروف و نهی از منکر باید در جامعه نهادینه شود، گفت: باید منشأ منکرات و بدی‌های را شناخت و  با شیوه‌های صحیح و درست، معروف مناسبی را جایگزین منکر کرد و در این زمینه فرهنگ‌سازی در جامعه صورت گیرد و  روی شیوه‌های صحیح تکیه کرد و روش‌ها هم باید خوب و سالم باشد.

 

وی، بر تقویت شعائر اسلامی و ملی در جامعه  در راستای گسترش ارزش‌ها و فرهنگ صحیح تأکید کرد و افزود: آموزش در امر ترویج فرهنگ امربه‌معروف و نهی از منکر بسیار حائز اهمیت است و باید فضای جامعه در تمام طول سال در راستای تقویت معروف‌ها و زدودن منکرها در جامعه فراهم کرد.

 

رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، شعائر ملی مانند 22 بهمن، 9 دی، عید نوروز و سایر مناسب‌های ملی جزو شعائر ملی است که باید در این زمینه با فعالیت مناسب  و امربه‌معروف و نهی از منکر یک آزمایش است که اگر قانون مصوب نباشد یک قانون خدایی است که باید بر طبق شرع در جامعه جاری و ساری شود.

 

گفتنی است در ادامه این نشست، امامان جماعت دهلران و ایوان و فرماندار ایوان گزارشی از فعالیت‌های ستاد امربه‌معروف و نهی از منکر شهرستان‌ها ارائه کردند.

کد خبر 501524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha