به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار سیدمحمد باقرزاده، رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در مراسم نکوداشت شهدا و قربانیان حادثه تروریستی سرنگونی هواپیمایی مسافربری جمهوری اسلامی ایران در 12 تیر 1368 از سوی ناو نظامی آمریکا در آبهای خلیج فارس که امروز چهارشنبه 14 تیر در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: بدون تردید حادثه هواپیمایی مسافربری ایرباس 655 از مصادیق بارز جنایات جنگی محسوب می شود و دولت آمریکا در حمایتی آشکار از صدام مرتکب این جنایت شد.
وی اظهار کرد: این حادثه از این لحاظ جزء جنایات جنگی محسوب می شود که ناقض قوانین و مقررات بین الملی و عرف جنگی است.
سردار باقرزاده ادامه داد: براساس آن چیزی که در دیوان کیفری لاحه و یا کنوانسیون های بین المللی حمله عمدی به افراد غیرنظامی و ابزارهای غیرجنگی که در نبردها به صورت مستقیم مشارکت ندارد از مصادیق جنایات جنگی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه این حادثه وجدان جامعه جهانی را جریحه دار کرد، گفت: آمریکایی ها مدعی شده بودند که ناو جنگی شان قبل از شلیک در مقام هشدار برآمده است و هشدارهای لازم را به هواپیمایی ایرانی داده است اما باید به آنها گفت که هشدار نیز خود مراحلی دارد که باید رعایت شود.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان اینکه در ادعای هشدار سه نکته است که از آن غفلت شده است و باید تبیین شود گفت: اولاً هشدار باید به نحو موثری اعلام شده باشد و این هشدار در مخاطب تاثیر گذار باشد ثانیاً هشدار گیرنده باید متوجه هشدار شوند و ثالثاً باید امکان گریز افراد از منطقه خطر با توجه به اوضاع احوال جسمی، زمانی و مکانی برای افراد هشدارگیرنده وجود داشته باشد.
وی با ذکر این سوال که مگر مسافران ایرباس و 50 کودک بیگناه این هواپیما چه گناهی مرتکب شدند که باید اینگونه مورد حمله قرار می گرفتند گفت: از زمان آن حادثه تاکنون مجامع بین المللی و حقوق بشر چه اقداماتی برای جلوگیری از این گونه حوادث انجام داده اند.
سردار باقرزاده خاطرنشان کرد: بعد از این اقدام چه تدابیری برای جلوگیری از این حوادث و کشته شدن افراد بیگناه اندیشیده شده است و اگر اقدامی شده است چرا این روزها به صورت مکرر ما در عراق، فلسطین، افغانستان و پاکستان شاهد کشتار مردم بیگناه هستیم.
وی با تاکید بر اینکه آمریکا از آن تاریخ تاکنون حادثه ایرباس را در سایر نقاط جهان تکثیر کرده است گفت: همانگونه که حادثه ایرباس 655 در سراسر جهان از سوی آمریکا تکثیر شده است حادثه هیروشیما نیز تکثیر شده است و آمریکا هفت و نیم برابر بمبی را که در هیروشیما ریخت در عراق بر سر مردم بیگناه عراق ریخته است.
سردار باقرزاده خاطرنشان کرد: 70 درصد از اهدافی را ؟؟ یک در عراق مورد بمباران قرار گرفت افراد غیرنظامی بودند.
وی با ذکر این سوال که اگر آمریکا دراین حرکت اشتباه کرده است چرا دوباره آنرا در سایر نقاط جهان تکرار کرده است گفت: چرا با وجود اشتباه بودن این حادثه فرد خاطی این حادثه یعنی "ژنرال ویلیام راجرز" فرمانده "ناو وینسس" را با مدال افتخار مورد تقدیر قرار دادند. و چرا با مخالفت افکار عمومی این مدال پس گرفته نشده است.
رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، تصریح کرد: تکلیف ما این است که نگذاریم این حادثه در بین حوادثی که روزانه در جهان در حال وقوع است به فراموشی سپرده شود.
وی اظهار کرد: آن چیزی که روح حاکم بر این حادثه و حوادث مشابه به آن که تجاوز به حقوق انسانها را نشان می دهد این است که این حادثه ها ریشه در زیاده خواهی های دولت استکباری آمریکا دارد.
سردار باقرزاده تاکید کرد: در مقابل این منطق آمریکایی ها منطق دیگری در جهان وجود دارد و آن این است که ملتها بلندتر فریاد هیهات من الذله سالار و سردار شهیدان را در سراسر جهان زمزمه می کنند.
وی حرکت بیداری اسلامی در منطقه را برگرفته از همین منطقه "هیهات من الذله " ذکر کرد و گفت: در زمانی که هواپیماهای صدام ملت ایران را مورد بمباران قرار می داد دولتهای همین کشورهای منطقه با آبمیوه خنک از خلبانان صدام پذیرایی می کردند و اکنون ملتهایشان انتقام آن روزها را با ایستادن در مقابل این دیکتاتورها می گیرند.
وی با ذکر پیشنهادی برای گرامیداشت بهتر این حادثه گفت: برای روشنگری و پیشگیری از این حادثه باید در همه کشورهای که در آن حادثه عزیزانی را از دست دادند مراسم بزرگداشتی به کمک سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شود.
پایان پیام/
نظر شما