حجت الاسلام احمد نجمی پور در گفتگو با خبرنگار شبستان به مناسبت ۲۴ آبان روز کتاب و کتابخوانی با اشاره به اینکه در حال حاضر فرهنگ مطالعه بین مردم کم است، اظهار داشت: در زمینه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باید اقداماتی انجام شود تا فرهنگ مطالعه بین مردم جامعه نهادینه شود.
وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش، دانشگاهها، نهادها و ادارات و مدیران نقش مهمی در نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه دارند، افزود: هر دستگاهی باید براساس اولویت های کاری خود، کارمندان زیرمجموعه خود را تشویق به کتابخوانی کند.
امام جمعه سرایان گفت: برگزاری مسابقات کتابخوانی، قرار دادن کتاب در مکان های عمومی از جمله راه های نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه است.
حجت الاسلام نجمی پور، افزایش آگاهی و بینش، پیشرفت در زندگی، تأثیرگذاری در اخلاق انسان ها را از جمله تأثیرات مطالعه دانست و اظهار داشت: بسیاری از مشکلاتی که مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند ناشی از بی اطلاعی بوده که می توان با مطالعه کتاب بسیاری از این مشکلات را رفع کرد.
وی ادامه داد: دستگاهها و نهادهای دولتی و خانواده ها، همه در زمینه مغفول ماندن فرهنگ کتاب و کتابخوانی مقصر هستند و برای رواج فرهنگ مطالعه باید همه دست به دست هم بدهند تا این فرهنگ را در جامعه نهادینه کنند.
وی در مورد منابع دینی در کتابخانه های شهرستان سرایان نیز گفت: در حال حاضر منابع خوبی وجود دارد و استقبال مردم از کتابخانه های عمومی خوب است.
امام جمعه سرایان با بیان اینکه نهضت مطالعه در زمینه ارائه کتابهای تخصصی باید بیشتر شود، افزود: معرفی کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی از وظایف سنگین مسئولان است.
حجت الاسلام نجمی پور ادامه داد: متولیان فرهنگی نباید نمایشگاههای کتاب را تنها به فروش کتاب اختصاص دهند و اگر با این رویه پیش برویم به طور قطع در معرفی کتابهای مفید برای مردم، کم کاری میشود.
وی با تأکید بر اینکه باید از ظرفیتهای خیران به جای فعالیتهای عمرانی در گسترش فرهنگ کتابخوانی نیز استفاده شود، گفت: با وجود اینکه خیران نقش مهمی در جامعه ما دارند؛ ولی از ظرفیتهای آنها برای کتابخوانی استفاده نمیشود و اکنون حجم گسترده شبکههای اجتماعی اجازه توجه به کتاب برای جوانان را بسیار محدود کرده است.
نظر شما