خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: رضایت موگرینی از روند مذاکرات وین، نشست مشورتی اتحادیه اروپا، آمریکا و ایران برای تنظیم بیانیههای رفع تحریمها، تصويب قطعنامه پيشنهادی ايران درباره مقابله با افراط گرايی از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
احزاب سیاسی و جوانان ایران با اطلاع از خیانتهای آمریکا از این کشور سرخورده میشوند
وبگاه تحلیلی آمریکایی «فارین افرز» در گزارشی با اشاره به «اتحاد ایران و روسیه در ارتباط با تحولات منطقه و همکاریهای نظامی و غیر نظامی دو کشور و ایجاد ائتلاف جدید» نوشت: اینک برای سران ارشد ایران «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه شریک با اعتمادتر از قبل میباشد و پوتین نیز دارای نقاط مشترک با سران ایران چون بیم وقوع انقلاب رنگی از سوی آمریکا است. با اینکه سران ایران و روسیه درباره اهمیت راهبردی سوریه اختلافهایی دارند، اما هر دو بر اهمیت سیاستهای خارجی گسترده ضد آمریکایی خود واقف هستند. پوتین در روسیه به خاطر اتخاذ مواضع ضد آمریکایی مقبولیت بالایی دارد و البته حضور در سوریه آنرا افزایش نیز داده است. البته این موضوع درباره ایران با انتخاب «حسن روحانی» به عنوان رییس جمهور ایران تاحدی متفاوت است و او بیشتر در تلاش برای همکاری تا مواجهه با آمریکا است.
از دیدگاه این رسانه آمریکایی، افزایش همکاری ایران با روسیه موجب تقویت قدرت منطقهای سپاه پاسداران ایران نیز میشود. البته دو کشور اختلاف نظرهایی هم دارند. تهران و مسکو اهداف ویژه متفاوتی درباره حضور در سوریه دارند و البته یک بیاعتمادی تاریخی نیز بین طرفین موجود است. هم اصولگرایان و هم میانهروهای ایرانی بر این باورند که روسیه تاریخچهای طولانی از استفاده ابزاری از ایران برای چانه زنی با آمریکا دارد. طولانی شدن ساخت نیروگاه بوشهر و لغو ارسال سامانه موشکی اس 300 با دخالت واشنگتن از آن جمله هستند. این موارد عواملی هستند که به عنوان خیانت از جانب روسیه اغلب باعث قدرت بخشیدن به جناح میانهروها میشود که مخالف همکاری با روسیه به عنوان «شیطان کوچک» و البته حامی مذاکره مستقیم با آمریکا به عنوان «شیطان بزرگ» هستند.
فارین افرز نوشت: در مجموع اگر همکاری پوتین در دمشق به ایران در حفظ توازن قوای کنونی برای کوتاه مدت کمک نماید، آنگاه اصولگرایان ایران وقت کافی را برای مهندسی بازگشت افکار ضد آمریکایی خواهند داشت. از سوی دیگر همانطور که در روسیه مردم این کشور بعد از سقوط اتحاد جماهیر شوری سابق از غرب سرخورده شدند، این امکان وجود دارد که ایرانیان نیز به ویژه جوانان این کشور به سرعت و بعد از توافق هستهای نسبت به آمریکا همین حس را داشته و متوجه خیانت آمریکا به خود شوند.
این رسانه آمریکایی در خاتمه با اشاره به احتمال انزجار بیشتر احزاب سیاسی ایران و جوانان این کشور از آمریکا و نزدیک شدن به روسیه نوشت: در حالیکه کنگره آمریکا خود را آماده تصویب لوایح دیگر ستیزه جویانه علیه ایران چون قانون «اجرای عدالت برای قربانیان ناشی از اقدامهای تروریستی ایران» میکند و دولت اوباما نیز ارسال تجهیزات به رقبای منطقهای ایران به ویژه عربستان سعودی را ادامه میدهد، این امر هم در بین نخبگان میانهرو و بسیاری از جمعیت ایران منجر به رشد احساس سرخوردگی از آمریکا میشود.
نشست مشورتی اتحادیه اروپا، آمریکا و ایران برای تنظیم بیانیههای رفع تحریمها
نشست مشورتی اتحادیه اروپایی و آمریکا با جمهوری اسلامی ایران برای تنظیم متن دستورالعملها و بیانیههای مربوط به رفع تحریمها طبق برجام در ژنو برگزار شد.
در این نشست 9 ساعته که با حضور نمایندگان اتحادیه اروپایی و آمریکا و تیمی از حقوقدانان وزارت خارجه و نماینده بانک مرکزی از طرف کشورمان برگزار شد، چارچوب محتوای دستور العملهایی که طرفهای آمریکایی و اروپایی برای اجرایی کردن تعهداتشان طبق برجام صادر خواهند کرد مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
هیأت نمایندگی کشورمان با تاکید بر ضرورت تنظیم دستورالعملهای اجرایی رفع تحریمها در موعد مقرر، پیشنهادهای مشخصی برای درج در متن این دستور العملها ارائه دهد.
مهر:
تصويب قطعنامه پيشنهادی ايران درباره مقابله با افراط گرايی
قطعنامه پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران براي مقابله با افراط گرايي درفضاي مجازي در سي و هشتمين كنفرانس عمومي يونسكو كه در ۱۱و ۱۰ نوامبر (۲۰-۱۹ آبان ) در پاريس برگزار شده بود با اكثريت قاطع به تصويب رسيد.
در خصوص اهمیت این قطعنامه باید توجه داشت که با پيدايش فناوري هاي ارتباطي و اطلاعاتي به خصوص گسترش اينترنت فضاي جديدي در كنار فضاي فيزيكي پديدار شد كه به فضاي مجازي مشهورشد. به طوري كه براي تحليل واقعيت هاي فردي و اجتماعي و ارائه راه حل براي مشكلات تنها نگاه به فضاي فيزيكي كافي نبوده و در كنار آن بايد به واقعيت هاي مجازي پديده ها نيز توجه داشت.
در واقع فضاي مجازي با دراختيار داشتن ظرفيت گسترده و با خصوصياتي از جمله ديجيتالي بودن، در و پنجره هاي هميشه باز، امكان تعامل همزمان و غيرمركزي بودن توان فراواني براي گسترش خيرات و نيكي ها و يا افزايش شرارت ها در اختيار دارد و به صورت يك شمشير دو لب عمل مي نمايد.
در چندسال اخير گروه هاي تروريستي به موازات اقدامات خشونت آميز در فضاي فيزيكي از ظرفيت اين فضا نيز استفاده كرده و به توليد خشونت و افراطي گرايي در فضاي مجازي پرداخته اند و براي مقابله و ريشه كني اين پديده شوم بايد از تمامي ظرفيت ها چه در فضاي فيزيكي و چه در فضاي مجازي استفاده نمود.
جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري كه همواره قرباني تروريسم و خشونت بوده تلاش هاي فراواني را براي ريشه كني اين پديده شوم در ابعاد و حوزه هاي گوناگون به عمل آورده است.
يكي از ابعاد اين اقدامات پي گيري مبارزه با خشونت و افراط گرايي در مجامع و سازمان هاي بين المللي بوده است به عنوان مثال مي توان به پيشنهاد دكتر روحاني ريیس جمهوري اسلامي ايران به مجمع عمومي سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ اشاره كرد كه به صورت قطعنامه به تصويب كشورهاي عضو مجمع رسيد.
به دنبال اين قطعنامه و به منظور مقابله با جريان هاي افراطي در فضاي مجازي، جمهوري اسلامي ايران قطعنامه مقابله با افراط گرايي در فضاي مجازي را به سي و هشتمين كنفرانس عمومي يونسكو كه در ۱۱-۱۰ نوامبر (۲۰-۱۹آبان ) در پاريس برگزار شد ارائه نمود كه با اكثريت قاطع مورد تصويب نمايندگان كشور ها قرار گرفت.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ابراز رضایت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص روند مذاکرات وین
موگرینی پس از پایان نشست سوریه در وین درباره روند مذاکرات ابراز رضایت کرد و گفت: مذاکرات خوبی برگزار شد.
رضایت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از روند مذاکرات وینبه گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص روند مذاکرات وین گفت: مذاکرات خوبی بود.
وی از ذکر جزییات بیشتر درباره این نشست خودداری کرد و گفت: جان کری، وزیر خارجه آمریکا دقایقی دیگر جزییات بیشتر این نشست را ارائه می کند.
قرار است وزیر خارجه آمریکا به همراه سرگئی لاوروف همتای روس وی جزییات این نشست را در یک کنفرانس مطبوعاتی برای خبرنگاران ارائه کند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز اطمینان کرد که روند سیاسی در سوریه آغاز خواهد شد.
فدریکا موگرینی در جمع خبرنگاران در وین اتریش گفت: شما از زبان همکاران و دوستان من درباره نتیجه جلسه مطلع خواهید شد اما فقط می خواهم بگویم که جلسه خوبی بود، روند می تواند آغاز شود، ما روز دوشنبه جلسه شورای روابط خارجی را در بروکسل خواهیم داشت.
من به همه بیست و هشت وزیر خارجه گزارش خواهم کرد که ما چه بحث و گفتگوهایی داشتیم. اتحادیه اروپا نقش خود را درباره همه تصمیم هایی که امروز گرفتیم ایفا می کند چه در مورد گروههای مخالف باشد و چه در مورد دولت باشد و چه در مورد کار مقابله با تروریسم و بحث انسانی باشد.
وی افزود: من پیش بینی نمی کنم که تصمیمات را جان کری و سایران اعلام کنند، اما می توانم بگویم که روند قطعا می تواند شروع شود.
نظر شما