به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ آیت الله سید محمد شاهچراغی امروز (23آبان) در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی در نشستی با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کتابخانه های عمومی و جمعی از کتابداران این استان با اشاره به هفته کتاب وکتابخوانی اظهار داشت: اداره اوقاف و امور خیریه باید وقف نامه کتاب را نیز در جامعه ترویج کند.
وی بهترین دوست وهمراه انسان را کتاب عنوان کردوافزود: توجه به فرهنگ مطالعه وترویج کتاب وکتابخوانی در حال حاضر مهم وضروری است.
آیت الله شاهچراغی وقف کتابهای موجود در خانهها و قرار دادن در کتابخانهها برای مطالعه عموم را از راههای افزایش کتاب در کتابخانهها دانست وادامه داد: باید کتابهایی که در خانهها ذخیره شده ، در کتابخانهها در معرض دید و استفاده عموم قرار گیرد.
ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی مبارزه با جهل و جهاد علمی است
خطیب جمعه سمنان همچنین بر اهدای کتابهای خطی که در منازل موجود است تاکید داشت و اضافه کرد: با اهدای این کتابها به کتابخانه ها زمینه استفاده بیشتر از آنها فراهم می شود.
وی با اشاره به اینکه کتابهای مفید باید در اختیار عموم مردم برای مطالعه قرار گیرد افزود: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی مبارزه با جهل و جهاد علمی است و همه باید در این راستا حرکت و تلاش کنند.
آیت الله شاهچراغی کتابخانهها را ذخایر علمی کشور دانست و گفت: علم در کتابخانههاست و یکی از راههای عالمشدن کتابخوانی است.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان همچنین با بیان اینکه کتابها در برخی کتابخانه ها حبس شده و زمینه استفاده از آنها برای مردم فراهم نیست خواستار بازگشایی این نوع کتابخانه ها و استفاده از منابع موجود در آنها بر روی مردم شد.
وی کتابها را به دو دسته خوب و بد تقسیم کردو افزود: برخی کتابها سم هستند و خواندن آن برای انسانها مضر است و باید مراقبت کرد در کتابخانه ها کتابهایی که حالت سمی دارند در اختیار جوانان و نوجوانان قرار نگیرند.
ضرورت و اهمیت مسئلهی کتاب بر کسی پوشیده نیست
وی با بیان اینکه ضرورت و اهمیت مسئلهی کتاب بر کسی پوشیده نیست اضافه کرد: بر همین اساس فراهم کردن زمینهها و زیرساختهای پرجاذبه و پررنگ برای اینکه جامعه بتواند با کتاب مرتبط شود و به راحتی کتاب در اختیار او قرار گیرد، از ضرورتها و کارهای اساسی است که باید به شکل جدی دنبال شود.
آیت الله شاهچراغی با ابراز خرسندی از جایگاه استان سمنان در رتبه دوم کشور پس از یزد در کتاب و کتابخوانی تصریح کرد:بر طبق آیاتی از قرآن انسان جاهل به دنیا می آید اما نباید جاهل از دنیا برود و باید عالم شود و قرآن کریم راه دانا شدن را مشخص کرده است.
میزان مطالعه و کتابخوانی در جامعه نشانه عقلانیت و خردورزی است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان میزان مطالعه و کتابخوانی در جامعه را نشانه عقلانیت و خردورزی دانست و افزود: کتاب عقل را به کار می اندازد و انسانها و جامعه را به عقلانیت می کشاند.
محمدرضا سوقندی به نقش کتاب در عرصه های مختلف اشاره داشت وافزود: امروز كتاب و فرهنگ كتابخوانی در عرصه نفس گيری در حال دست و پا زدن است و بايد به داد عقل و انديشه برسيم؛ چرا كه كتاب حامل انديشه است و در بيان اهميت آن همين بس كه قرآن به قلم قسم مي خورد.
کتابداران همانند مشاور برای راهنمایی و انتخاب کتاب عمل کنند
وی با گرامیداشت یاد علامه طباطبایی مفسر کبیر قرآن و اینکه بیست و چهارم آبان سالروز وفات این علامه به عنوان روز کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است به اهمیت نقش و رسالت کتابداران در عصر حاضر اشاره کرد و گفت: زمانی وظیفه کتابداران دادن و گرفتن کتاب بود اما در عصر حاضر و توسعه شبکه های اینترنت و ... باعث شده تا کتابداران همانند مشاور برای راهنمایی و انتخاب کتاب عمل کنند.
سوقندی با اشاره به رسالت و وظایف این اداره کل در بحث کتاب و کتابخانه اظهار داشت: نقش این اداره کل در این خصوص سخت افزاری است و ایجاد کتابخانه و سپردن اداره آن به اداره کل کتابخانه ها از وظایف فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی گفت: احداث کتابخانه مرکزی با هشت هزار مترمربع زیربنا و نیز در دست احداث بودن کتابخانه مهدیشهر با ٥٠ درصد پیشرفت از کتابخانه هابی است که در حال بهره برداری و ساخت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: کتابخانه مرکزی دارای پنج هزار نفر عضو و بیش از ١٠٠ هزار جلد کتاب است.
وی گزارشی از برگزاری سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان سمنان نیز داد.
نظر شما