ضرورت اجرایی شدن طرح تروما درکشور/فرهنگ استفاده ازتکنولوژی درجامعه نهادینه شود

خبرگزاری شبستان:معاون امور اجتماعی وعمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با تاکید بر ضرورت اجرایی کردن طرح تروما در کشور گفت: ما نمی‌توانیم در زمینه تروما از کشورهای دیگر کپی کنیم زیرا سیاست، منطقه، اقلیم و اقتصاد ایران با کشورهای دیگر متفاوت است.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان از زیباکنار رشت، سعید نمکی، معاون امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور امروز(۲۳ آبان) در همایش ترومای ایران که به مناسبت یادبود قربانیان حوادث جاده‌ای در زیباکنار رشت برگزار شد اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی آمار مرگ و میر کودکان و زنان کاهش یافته است و در این راستا در خدمات سلامتی و بهداشت و درمان رشد جشمگیری داشته‌ایم.

 

وی با بیان اینکه ایران در بین ۲۳کشور مدیترانه رتبه اول را از نظر شاخص های بهداشت و درمان دارد افزود: تا حدی در زمینه بهداشت و درمان پیشرفت کردیم و الگوی کشورهای دیگر هستیم.

 

نمکی دیابت، سرطان و حوادث جاده‌ای را از جمله مهمترین تلفات کشوری دانست و تصریح کرد: در شش ماهه نخست امسال 9 هزار و هفت فوتی گزارش شده است و این آمار در صحنه تصادفات ثبت شده و آمار واقعی بیش از این است.

 

وی خاطرنشان کرد: حوادث جاده‌ای سومین عامل مرگ در کشور است.

 

معاون امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: در حوادث جاده‌ای در شرق کشورهای مدیترانه، ایران دومین کشور و در جهان هشتمین کشور است که مرگ و میر حوادث جاده‌ای را به خود اختصاص داده است و اگر این اطلاعات به روز شود آمار غم انگیزتر خواهد شد.

 

وی ادامه داد: در جال حاضر ترومای حوادث جاده ای فقط مرگ و میر و معلولیت جسمی نیست بلکه سقوط و سوختگی را نیز شامل می‌شود.

 

نمکی با اشاره به اینکه برای کار در بهداشت و درمان فقط تخصص نیاز نیست بلکه عشق به کار مهمترین عامل است اذعان کرد: بیش از ۲۲ درصد حوادث جاده‌ای را افراد بین سنین ۲۱ تا ۳۰ سال تشکیل می‌دهند که نیروهای فعال جامعه هستند.


وی گفت: طوفان، سیل وبلایای طبیعی دیگر حوادث ترومای کشور را تشکیل می‌دهد که متاسفانه در این راستا بسیاری از هموطنان جان خود را از دست می‌دهند.

 

معاون امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور خاطر نشان کرد: ما نمی‌توانیم در زمینه تروما از کشورهای دیگر کپی کنیم چرا که سیاست، منطقه، اقلیم و اقتصاد ایران با کشورهای دیگر تفاوت دارد.

 

وی اذعان کرد: آموزش، همکاری و همگامی همه دستگاه‌های اجرایی در راستای اجرای کردن تروما در کشور به ما کمک خواهد کرد که این طرح را با موفقیت اجرایی کنیم.

 

نمکی افزود: متاسفانه در تکنولوژی و استفاده از خودروهای آنچنانی پبشرفت کرده‌ایم اما در دنیای امروز کشور انسان‌های توسعه نیافته در جاده‌های توسعه یافته حرکت می‌کنند که این تلفات جانی را به همراه دارد.


وی تاکید کرد: همراه باتوسعه تکنولوژی در کشور انسان‌ها هم باید در راستای فرهنگ با آموزش و تمرین، پیشرفت کنند.

 

اجرای سیستم تروما بدون عزم ملی محال است

دکتر شاهرخ یوسف زاده، رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده‌ای گیلان نیز در این همایش با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۶هزار نفر بر اثر ترومای جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند گفت: آموزش و نهادینه کردن سیستم تروما در کاهش حوادث جاده‌ایی در جامعه موثر خواهد بود.

 

وی خاطرنشان کرد: همه ارگان‌های ذی ربط با همکاری و همگامی می‌توانند این آمار را در کشور کاهش دهند.

 

یوسف زاده با بیان اینکه درحوادث ترومای جاده‌ای می‌توان افراد را در جامعه واکسینه کرد افزود: با ارائه طرح جامع و با آموزش همگانی می‌توان کاهش تروما را در کشور نهادینه کرد.

 

وی افزود: توسعه زیرساخت‌ها، آموزش ایمنی و اصلاح و بهبود بهداشت و درمان از راهکارهای توسعه سیستم تروما در کشور است.

 

یوسف زاده اظهارکرد: بانک اطلاعات تروما که تدوین شده است قلب تپبنده تروماست چرا که در این سامانه اطلاعات به روز رسانی می‌شود.

 

وی افزود: در این بانک سیاست گذاری‌ها، یکپارچه سازی و اطلاعات نهادها و ارگان ها به روز رسانی می‌شود.

 

رئیس مرکز تحقیقات ترومای جاده‌ای گیلان تصریح کرد: اجرای سیستم تروما بدون عزم ملی محال است که به سرانجام برسد.

 

وی به منافع ملی این طرح پرداخت گفت: کاهش بار اقتصادی -پیشگیری از حوادث و جلوگیری از هزینه‌های گزاف، عدالت در سلامت و ... از مهمترین منافع این طرح است.

 

یوسف زاده خاطرنشان کرد: یک تروما درجامعه می‌تواند یک خانواده را به فقر برساند.

 

کد خبر 500864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha