«ايران با کتاب، ايران پُر اميد»؛ شعار هفته کتاب/ افتتاحیه با حضور معاون فرهنگی

خبرگزاری شبستان: هفته کتاب جمهوری اسلامی امسال در حالی برپا می شود که سیاست گذاران این حوزه به دنبال فراهم کردن بسترها برای سپردن ترویج کتابخوانی به خود مردم هستند.

به گزارش خبرنگار شبستان، بیست و سومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران امسال از ۲۴ آبان تا ۱ آذر در سراسر کشور برپا می شود. زنگ آغاز این دوره هفته کتاب با شعار «ايران با کتاب، ايران پُر اميد» در سراسر کشور به صدا درآمد. برنامه‌هاي هفته کتاب صبح امروز و با حضور اهالي قلم و مسئولان و مديران فرهنگي در مرقد مطهر امام خميني (ره) و تجديد ميثاق با آرمان‌هاي بنيانگذار کببير انقلاب اسلامي کليد خورد. البته مراسم افتتاحيه بيست و سومين دوره هفته کتاب عصر امروز با حضور سیدعباس صالحی و مسئولان فرهنگي در فرهنگستان هنر برگزار مي‌شود.


در اين يک هفته برنامه‌هاي مختلفي با مشارکت نهادهاي مردمي و دستگاه‌ها و مراکز مختلف اجرايي مي‌شود. امروز در حاشيه مراسم افتتاحيه هفته کتاب، دو برنامه با عناوين «اهداي جوايز پيشکسوتان خادمان نشر» و «برپايي نمايشگاه کتاب‌هاي هنر» اجرا خواهند شد. در اين نمايشگاه، نزديک به 60 ناشر با بيش از دوهزار عنوان کتاب حضور دارند.


فردا يکشنبه (24 آبان‌ماه) با عنوان کتاب و خانواده و با شعار «کتاب، چراغ اميد در خانواده» مشتمل بر برنامه‌هاي مختلفي است. در اين روز و ساعت 9 صبح با همکاري نهاد کتابخانه‌هاي عمومي کشور، برنامه ترويج کتابخواني و گفتمان عمومي و  همچنين آيين رونمايي از وب‌سايت جديد شابک، در سراي اهل قلم برگزار مي‌شود.


دوشنبه (25 آبان‌ماه) با عنوان کتاب و دانشگاه و با شعار «کتاب، بنياد دانش» نامگذاري شده که در آن جشنواره کتاب سال دانشجويي از ساعت 9 و 30 دقيقه تا 12 در پژوهشگاه فرهنگ و هنر برگزار خواهد شد. همچنين در اين روز، نمايشگاه کتاب دانشگاهي افتتاح مي‌شود. همايش کتاب و رسانه نيز از ديگر برنامه‌هاي اين روز است که در آن، در سينما چهارسو، هفت فيلم با موضوع کتاب نمايش داده خواهد شد که در نهايت از يک فيلم به عنوان فيلم برگزيده معرفي و قدرداني مي‌شود. از ديگر برنامه‌هاي اين روز، مي‌توان به برپايي نشست‌هاي نقد و بررسي با حضور سينماگران، کارگردانان و مؤلفان اشاره کرد.


سه‌شنبه (26 آبان‌ماه) روز کتاب و رسانه با شعار «کتاب، رسانه کهن» است که ساعت 10 تا 12 همايش قدرداني از افراد و گروه‌هاي برگزيده در ترويج کتابخواني، در کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان بر گزار خواهد شد. همچنين در اين روز جشنواره کتاب و رسانه از ساعت 15 تا 17 در فرهنگسراي شفق برگزار مي‌شود. ديدار اهالي نشر با وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي از ديگر برنامه‌هاي اين روز محسوب مي‌شود.


چهارشنبه (27 آبان‌ماه) روز کتاب و ميراث با شعار «کتاب، ميراث ماندگار» است که در آن، جشن انتشار يک ميليون عنوان کتاب بعد از پيروزي انقلاب اسلامي برگزار خواهد شد. همچنين در اين روز تفاهمنامه‌اي ميان سازمان محيط زيست و معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و به احتمال زياد در سراي اهل قلم منعقد خواهد شد.


پنجشنبه (28 آبان‌ماه) روز کتاب و کودک با شعار «کودک کتابخوان، آينده روشن» است که در اين روز، جشنواره کتابخانه‌هاي خانگي برگزار خواهد شد. در اين روز بيش از 100 نويسنده شاخص در شهرهاي مختلف سطح کشور به مدارس اعزام مي‌شوند تا دانش‌آموزان را با اهميت کتاب و کتابخواني آشنا کنند. اين برنامه با مشارکت کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان و انجمن نويسندگان کودک انجام خواهد شد. جمعه (29 آبان‌ماه) روز کتاب و تکنولوژي با شعار «فضاي نو، ابزار جديد» است که در اين روز، نخستين دوره جشنواره کتاب مجازي برگزار خواهد شد.


شنبه(30 آبان ماه) هم به عنوان روز کتاب و هنر با شعار «کتاب، تعالي هنرمندان» نامگذاري شده است که در آن، آيين افتتاحيه طرح سالانه هنر طراحي کتاب، در فرهنگستان هنر برپا خواهد شد. براي اين طرح، بيش از يک هزار اثر به دبيرخانه اسال شده و داوري‌هاي آنها نيز به اتمام رسيده است. رونمايي از پايگاه اهداي الکترونيک کتاب نيز از ديگر برنامه‌هاي اين روز محسوب مي‌شود. يکشنبه (1 آذرماه) آيين اختتاميه بيست و سومين دوره هفته کتاب برگزار خواهد شد.


اجراي طرح «کتابفروشي به وسعت ايران» در 500 کتابفروشي در سراسر کشور با تخفيف 20 درصدي، جشن امضا و ديدار با نويسندگان در کتابفروشي‌ها، برگزاري جشنواره مردمي «صداي پاي کتاب»، تجهيز قطارهاي مسافربري رجا در مسيرهاي تهران - مشهد و تهران - تبريز و ايجاد کتابخانه مجازي براي مسافران در اين سفرها، برگزاري نمايشگاه کتاب بَم با 5 هزار عنوان کتاب، خيابان کتاب در 5 منطقه از شهر تهران، نذر کتاب، هبه کتاب، و صدها برنامه متنوع فرهنگي و هنري با محوريت موضوعي کتاب، از ديگر برنامه‌هاي بيست و سومين دوره هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران است.

 

گفتنی است مجید غلامی‌جلیسه،‌ مدیرعامل خانه کتاب که دبیری بیست و سومین دوره هفته کتاب را بر عهده دارد،‌پیش از این با اشاره به ویژگی‌های بارز این دوره از هفته کتاب، گفت: در این دوره برنامه‌هایی برای ملت ایران با همکاری مردم و نهادهای مردمی در شرف تحقق هستند. همچنین در این دوره از ابزارها و بسترهای جدید برای سوق دادن مردم به مطالعه استفاده شده است. در این دوره سعی کردیم با کم‌ترین هزینه، در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی حرکت کنیم و برخی از برنامه‌ها با این سیاست تدوین شدند.
 
غلامی‌جلیسه افزود: معتقدم اگر ستاد هفته کتاب، هفته کتاب را برگزار نمی‌کرد و خبرنگاران نیز شکایتی از این موضوع نداشتند، مردم اصلاً معترض برگزار نشدن آن نمی‌شدند؛ این ضعفی است که در بیست و دوره پیشین هفته کتاب وجود داشت. البته نمی‌گویم در این دوره این مهم محقق خواهد شد حتی مطمئن نیستم که در 10 دوره آینده نیز محقق شود مگر این‌که مردم به عنوان مخاطبان اصلی برنامه‌های هفته کتاب و کتاب، این مطالبه را داشته باشند.
 
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب ادامه داد: ناگفته نماند که مردم در بُرهه‌های مختلف مانند حضور چشمگیر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشان داده‌اند که طالب کتاب و خرید کتاب هستند اما باید بسترهای مناسب برای هیجان و تحقق بخشیدن به این خواسته فراهم شود که من فکر می‌کنم هنوز هفته کتاب نتوانسته این بستر را فراهم کند. شاید چون جنبه ملی بودن این هفته را فراموش کرده‌ایم. در نتیجه متأسفانه این رویداد رنگ و بوی دولتی به خود گرفته است.
 
وی ضمن تأکید بر این نکته که باید مسئولیت ترویج کتاب و کتابخوانی را به خودِ مردم سپرد، گفت: در این دوره سعی کردیم در راستای تحقق این مهم گام‌هایی را برداریم.

 

 

 

کد خبر 500802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha