به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله غفوری، مدیر حوزه علمیه استان تهران امروز پنجشنبه 21 آبان ماه 94 در همایش میثاق طلاب جدیدالورود به حوزه علمیه استان تهران با آرمان های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری گفت: طلاب فرصتی الهی برای خانواده ها هستند و عشق به طلبگی، عنایت و توفیق محض خداوند متعال است که سربازان دین اش و حجت اش را خود انتخاب می کنند.
وی با بیان اینکه ورود عضوی از یک خانواده به مدرسه علمیه فضای خانه را تغییر می دهد که والدین باید ظرافت های این تغییر را درک و در مسیر صحیح مورد استفاده قرار دهند، افزود: طبق روایات فرزند صالح مصداق صدقه جاریه است و هیچ صدقه ای به ارزش و اعتبار آن نمی رسد زیرا در مقام استاد شاگرد تربیت می کنند و در مقام مبلغ انسان ها را هدایت می نمایند. بالاترین مصداق صدقه جاریه برای پدر و مادر حضور فرزندش در حوزه است.
استاد حوزه با بیان اینکه بالاترین جایگاه طبق روایات مختص به عالم است به طوری که مداد او بالاتر از خون شهید است و مسیر طلبگی بهترین مسیر است، خاطرنشان کرد: به والدین تبریک می گویم زیرا فرزندانشان به دلیل شیر و لقمه پاک و حلال آنها به مسیر دین هدایت شده اند.
وی والدین را به بررسی رفت و آمد، گفتار و کردار فرزند طلبه شان توصیه کرد و ادامه داد: پدر و مادر رشد مثبت معنوی، علمی و ادبی فرزند را تشویق کنند و در برابر رفتارهای منفی او واکنش بازدارنده نشان دهند.
حجت الاسلام والمسلمین غفوری دوری والدین از افراط و تفریط را لازمه تربیت صحیح فرزند دانست و گفت: پدر و مادر مراقب شوخی اقوام با فرزند طلبه شان که می تواند ایجاد تردید یا زحمت یا آسیب کند، باشند. برای نمونه به کار بردن تعابیری مانند علامه یا آیت الله می تواند منشا آسیب یا دلسردی شود.
وی با اشاره به تعابیری مانند "ظاهرا کار دیگری در این عالم نبود که شما طلبه شدید"، افزود: والدین مراقب چنین تعابیر و اثرات منفی آن باشند. ضمنا علما در طول تاریخ بااستعدادترین انسان ها بودند همچنان که امام خمینی (ره) با چنین استعداد و مهارتی تاریخ بشریت را تغییر دادند.
مدیر حوزه علمیه استان تهران در ادامه طلاب را به دقت در گفتار و رفتارشان توصیه کرد و ادامه داد: طلبه در جایگاه سرباز امام زمان (عج) باید خوش اخلاق، مهربان، دلسوز و به دور از گناه و بداخلاقی باشد.
وی پدر و مادر را به تنظیم سطح توقع شان متناسب با مقطع تحصیل و توانمندی های فرزندانشان توصیه کرد و گفت: طلاب باید احترام دوچندانی نسبت به گذشته برای پدر و مادرشان قایل باشند، بنابراین برای تغییر فضای خانواده که به نوبه خود مثبت و سازنده است باید با اساتید، معاونین و مدیر مدرسه برای یافتن راهکارهای مناسب و با حفظ کرامت و جایگاه والدین و دیگر اعضای خانواده مشورت کنند.
حجت الاسلام والمسلمین غفوری دعای والدین را در حق فرزندان بسیار موثر دانست و افزود: پدر و مادر به ثمر نشستن زحمات خود و فرزندانشان را به خدا و امام زمان محول کنند.
مدیر حوزه علمیه استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: طلبگی مسیر معنویت محض است بنابراین کسانی که برای امور مادی وارد حوزه علمیه شدند بلافاصله از آن خارج و به دنبال امور مادی بروند.
نظر شما