به گزارش خبرگزاری شبستان، اختتامیه این جشنواره با حضور اسماعیل احمدیمقدم(فرمانده ناجا)، سیدمحمد حسینی(وزیر ارشاد) و جواد شمقدری(معاون سینمایی وزارت ارشاد) برگزار شد.
سرهنگ علی سلطانی(دبیر چهارمین جشنوارهی فیلم پلیس)، اولین سخنران برنامه ضمن اشاره به جایگاه سینما و التزام بهرهگیری از ظرفیتهای آن در راستای حفظ نظم و پیشگیری از جرم در جامعه، افزود: بدون تردید جهان امروز، جهان رسانههای گروهی است و در این میان سینما برترین رتبه و تاثیرگذاری را دارد آنچنان که به برترین رسانه در تمام اعصار تبدیل شدهست. عمر جشنوارهی پلیس اکنون به یک دهه میرسد و ما این داعیه را داریم که این جشنواره جایگاهی در سینمای موضوعی به خود اختصاص دادهست. البته معتقدیم که این جشنواره هنوز حکم طفل نوپایی را دارد که نیازمند حمایتهای همهجانبه است.
دبیر چهارمین جشنواره فیلم پلیس گفت: پلیس، هنرمندان سینما و مردم، حکم اضلاع مثلثی را دارند که درصورت پیوند و همکاری متقابل میتوان به هدف اصلی نیروی انتظامی، یعنی رسیدن به طرحهای نو برای میسر شدن امنیت اجتماعی دست پیدا کرد.
سلطانی درمورد روند کاری این جشنواره توضیح داد: چهارمین جشنوارهی فیلم پلیس از 7 ماه پیش کار خود را آغاز کرد و فراخوانهای خود را در سطحی وسیع منتشر کرد. مجموعهی آثاری که در ایندوره به دبیرخانه ارسال شد با 50 درصد افزایش به رقم 850 فیلم رسید که این برای ما موفقیتی بزرگ به شمار میآید. در ادامه داوریها آغاز شد و برگزیدههای نهایی به مرحلهی آخر این جشنواره راهیافتند.
در بخش بعدی این مراسم، تصاویری مستند از درگیری نیروهای انتظامی با اشرار در منطقهی «پل لار» و صحنهی مجروح شدن سرگرد جانباز نورخدا موسوی به نمایش درآمد. سپس همسر و دو فرزند این جانباز توسط اسماعیل احمدی مقدم مورد تجلیل قرار گرفتند.
احمدیمقدم ضمن حضور در جایگاه گفت: یکی از اهداف بزرگ این جشنواره، پیشگیری از اینگونه حوادث و جرایم است. زیرا ما معتقدیم پیشگیری میتواند پیش از آنکه اسلحه و خون و خونریزی به میان بیاید، مسائل را حل کند. در عصر حاضر به دلیل ویژگیهای اجتماعی از قبیل سرعت و فشردگی زندگیها، تهدیدات اجتماعی نیز حالتی مدرن به خود گرفتهاند و مواجهه با آنها به آموزشهای مردم و مدیریت احساس امنیت در افکار عمومی نیازمند است.
فرمانده ناجا افزود: در غالب کشورهای جهان، فیلمهای پلیسی عرصه قدرتنمایی پلیس هستند، چنانکه در این فیلمها مجرمان را قدرتمند و پلیسها را کمی قدرتمندتر نمایش میدهند. اما ما در این جشنواره اهداف دیگری داری و به دنبال راهکارهایی برای کاهش جرم و عوامل بوجودآورندهی جرم هستیم تا درصدد پیشگیری برآییم.
وی با انتقاد از فیلمهای پلیسی که در ایران تولید میشوند، گفت: فیلمهای زیادی با مضامین پلیسی در ایران تولید میشوند اما متاسفانه اکثر اینفیلمها تنها به همان حد توصیف جرم و معضلات اجتماعی، بسنده میکنند درحالیکه این آثار باید ضمن توصیف جرم، افقی روشن را به نمایش بگذارد تا سیاهنمایی نشود و مخاطبان دچار یاس اجتماعی نشوند.
احمدیمقدم در پایان سخنانش از تاسیس سایتی خبر داد که مردم میتوانند فیلمهایی که با گوشیهای موبایلشان از ناهنجاریهای اجتماعی برداشتهاند را از آن طریق دراختیار ناجا قرار دهند تا به معضلات موجود رسیدگی شود.
«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این مراسم گفت: امیدواریم مصوبات خوبی که برای اولین بار در جلسه شورای عالی سینما نهایی شد، به مرحله اجرا برسد و در راه تعالی سینمای کشور گام برداریم.
وی افزود: مهمترین رسالت نیروی انتظامی امنیت است و از این جهت وامدار پرسنل نیروی انتظامی هستیم.
وزیر ارشاد ادامه داد: برای اینکه مشکلات کاهش پیدا کند باید با همراهی نیروی انتظامی عمل کرد و هنرمندان هم خوشبختانه در این راه همکاری خوبی دارند.
سید محمد حسینی اضافه کرد: در حال حاضر، خیلی از کارها حساب شده است و باید درباره این موضوعات به خانوادهها هشدار داد که قالب هنر و فیلم میتواند اثرگذاری خوبی در این عرصه داشته باشد.
اگر مسیر پرپیچ و خم نشان داده شود، افراد مراقبت میکنند. سینما هم میتواند در این بین نقش خوبی ایفا کند.
وی تصریح کرد: امیدواریم هنرمندان چهره واقعی پلیس را نشان دهند. در این رابطه اغراق لازم نیست و از طرف دیگر هم نباید وارد مسئله تمسخر شویم. امیدواریم این حرکت با قوت بیشتری ادامه پیدا کند.
به گزارش شبستان در این مراسم مدیران و هنرمندانی چون سردار جزایری معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، سردار احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین صوفی معاون صدا، علیاصغر پورمحمدی مدیر شبکه سه سیما، جواد شمقدری معاون سینمایی وزیر ارشاد، سیداحمد میرعلایی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، هاشم میرزاخانی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، سردار کارگر معاون اجتماعی ناجا، علی سلطانی دبیر جشنواره فیلم پلیس، سیروس الوند، مسعود اطیابی، محمد آفریده، کامران ملکی، منوچهر مشیری، مهدی سجادهچی، محمد قهرمانی، جواد طوسی و . . . حضور داشتند.
گفتنی است طرح امنیت اخلاقی در محل اختتامیه جشنواره فیلم پلیس به صورت نمادین به اجرا درآمد که در نتیجه آن از حضور برخی افراد در این مراسم جلوگیری شد.
پایان پیام/
نظر شما