به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس دولت یازدهم هفته آینده با همراهی تعدادی از وزرا از جمله محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان راهی ایتالیا می شود تا اولین سفر اروپاییش در دولت یازدهم را رقم بزند.
این سفر که در پاسخ به دعوت وزیر خارجه ایتالیا از طرف نخست وزیر این کشور انجام می شود، ۲۳ و ۲۴ آبان صورت می گیرد.
مهمترین برنامه های روحانی در ایتالیا، دیدار با «سرجیو ماتارلا» رئیسجمهور و «ماتئو رنزی» نخستوزیر این کشور و همچین ملاقات با پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان در واتیکان خواهد بود.
پس از آن ۲۵ آبان ماه شیخ دیپلمات راهی فرانسه می شود تا دعوت فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه را که لوران فابیوس در سفرش به تهران به او تقدیم کرده بود، پاسخ دهد.
رئیس جمهور کشورمان که تا ۲۷ آبان قرار است در فرانسه بماند، برنامه فشرده ای در پاریس خواهد داشت.
علاوه بر دیدارها و گفت و گوها با مقامات فرانسوی، رئیس دولت یازدهم راه رسیدن شرکت های معروف تجاری این کشور از جمله پژو را به تهران باز می کند.
در همین رابطه پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی ب اف ام تی وی فرانسه نوشت: شرکت پژو سیتروئن تلاش می کند بار دیگر به بازاری که در گذشته در آن یکه تازی می کرد باز گردد.
پژو از زمان ورودش به ایران در سال 1978 میلادی تا30 درصد بازار این کشور را در اختیار داشت و در این زمینه پیشتازی بلامنازع بود. اما در سال دو هزار و دوازده، به دلیل اتحاد با شریک آمریکایی اش جنرال موتورز، مجبور به کنار کشیدن از بازار ایران شد تا تحریم های اقتصادی واشنگتن علیه ایران را رعایت کند.
اعلام چندی پیش لغو تحریم ها این امید را به پژو داده است که بار دیگر به ایران بازگردد.
از چند ماه پیش، این گروه خودروساز فرانسوی با سایپا، شریک قدیمی سیتروئن در ایران و بویژه با ایران خودرو که قصد دارد با آن شرکتی مشترک ایجاد کند مذاکره می کند.
ژان کریستوف کمار مسئول منطقه آفریقا و خاورمیانه پژو سیتروئن می گوید: «ابتدا ما نوع دیگری از روابط را پیشنهاد دادیم. ما همان شیوه شراکتمان با چینی ها را پیشنهاد می دهیم یعنی شرکتی مشترک به صورت پنجاه پنجاه، انتقال فناوری و دانش ما در زمینه صنعتی سازی.»
با اینکه تعداد زیادی خودرو پژو در خیابانهای تهران تردد می کنند، مذاکرات بین این شرکت و ایران طول کشیده است. یکی از علل این امر این است که ایران از کنار کشیدن پژو از بازار این کشور که سه سال پیش اتفاق افتاد ناراحت است. کارلوس تاوارس، رئیس هیئت مدیره پژو سیتروئن در گفتگو با نشریه چلینج فرانسه گفت: «من مشکلات را مشاهده می کنم. آنها به ما حمله می کنند زیرا ما (ایران را) ترک کردیم. مقالات بسیار تهاجمی در مطبوعات ایران علیه ما منتشر می شود.»
بنا بر اعلام پایگاه اینترنتی این نشریه اقتصادی، کاسه صبر پژو به طور جدی در حال لبریز شدن است و احتمال دارد پژو وضع مذاکراتش را برای اعمال فشار بر ایران افشا کند.
ژان کریستوف کمار که در ماههای اخیر برای پیشبرد این پرونده سفرهایش به ایران را افزایش داده است به لوفیگارو گفته است: «باید بیشتر تلاش کنیم زیرا ضربه وارد شده در ایران به اندازه سهم بازار پژو سیتروئن در این کشور بود.»
وی بویژه می افزاید: «ما آماده امضا توافق هستیم. سفر روحانی به فرانسه (که برای اواسط ماه نوامبر پیش بینی شده است) باید باعث تسریع امور شود.»
به گزارش شبستان، روحانی پیش از این در کسوت ریاست جمهوری یک بار راهی اروپا شده بود اما از نگاه مفسران این یک سفر دیپلماتیک تلقی نمی شد.
روحانی به منظور حضور در چهل و چهارمین اجلاس جهانی اقتصاد در داووس سوئیس بهمن سال ۹۲ به این کشور سفر کرده بود.
نظر شما