به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، دکتر مرتضی رکنآبادی، برادر غضنفر رکن آبادی، سفیر سابق ایران در لبنان که از مفقودان فاجعه منا محسوب می شود پیش از ظهر امروز در نشست خبری اعلام موجودیت و آغاز به کار انجمن خانواده های مهاجران الی الله گفت: انجمن خانوادههای جانباختگان حادثه منا با چند هدف کار خود را آغاز کرده است.
نخستین هدف ما در این انجمن احقاق حقوق قربانیان چه در سطح داخلی و چه در سطح بینالمللی است که در همین راستا برای تشکیل کمیته حقیقتیاب درخواست هایی به جوامع بین المللی ارایه و پیگیری برای بررسی علل وقوع این فاجعه در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: پیگیری حقوق سایر جانباختگان این فاجعه که از سایر کشورهای اسلامی بوده و جان خود را در این حادثه از دست داده اند نیز یکی از اهداف ما است که اگر این افراد به دلایل حکومتی امکان دادخواهی در کشورهای خود را ندارند این انجمن میتواند کمک حال و یار انها باشد تا از این طریق بتوانند حقوق خود را پیگیری کنند.
عضوهیئتمدیرهاینانجمندرادامه سخنان خود با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در رابطه با جانباختگان فاجعه منا تصریح کرد: مقام معظم رهبری شهدا و جانباختگان این حادثه را مهاجر الی الله خطاب کردند و نام این انجمن نیز برگرفته از تعبیر ایشان است ایشان از این فاجعه به عنوان حادثه تلخی برای جهان اسلام یاد کردند که عید مسلمانان را عزا کرد.
براساس آمار اعلام شده قریب به 8 هزار نفر دراین حادثه جان باختهاند و امروز 46 روز از این فاجعه میگذرد و این در حالی است که هنوز از سرنوشت 25 زائر ایرانی هیچ خبری در دست نیست.
رکنآبادی در ادامه به نقش سعودیها و عدم پاسخگو بودن انها در این رابطه اشاره کرد و گفت: سعودی ها و عوامل آنها نتوانستند از جان ضیوف الرحمان محافظت کنند و امروز نیز برای بررسی و ریشهیابی این فاجعه فرافکنی میکنند در حالیکه کافی است به جای فرافکنی تصاویر ضبط شده در دوربینها در اختیار رسانهها قرار دهند.
ناتوانی سعودیها در اداره این بحران تا جایی بوده است که آمبولانسهای آنها خالی به بیمارستانها بازمیگشت در حالیکه کانتینرها کشتهها، مجروحین و افراد زنده را با هم حمل میکردند و درب برخی از این کانتینرها هرگز باز نشد و برخی از افراد داخل این ماشینها، زنده به گور شدند.
سعودی ها در این حادثه با دفن دستهجمعی و گروهی جانباختگان و عدم پاسخگویی در این رابطه تلاش کردند تا همه کشورها را مجبور به پذیرش شرایط کنند و آنچه در واقعیت رخ داد نیز سکوت این کشورها بود اما با موضعگیری قاطع و صریح مقام معظم رهبری مسیر این کار تغییر کرد و همه به این نتیجه رسیدند که اگر سعودیها بیشتر از این کارشکنی نکنند امکان انتقال کشتهها به کشورهای خود وجود دارد.
رکنآبادی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ما در عرصه داخلی نیز دراین رابطه شاهد کم کاری هستیم و برخی مسئولین وقتکشی میکنند و ابتکار عمل را به سعودیها سپردهاند به عنوان نمونه در موضوع آزمایشهای «دی ان ای» سعودیها ادعا کردهاند که ده روز وقت نیاز دارند و مسئولان ما نیز این موضوع را پذیرفتهاند اگر این روند منفعلانه همچنان ادامه پیدا کند ما با کارشکنیهای بیشتر سعودیها دراین زمینه مواجه میشویم که در این میان موضوع حائز اهمیت سرنوشت مفقودین است.
عضو هیئت مدیره انجمن خانوادههای مهاجران الی الله یادآور شد: اگر یک گردشگر اروپایی در ایران مفقود شود سایر کشورها در این رابطه با ایران چه نوع رفتاری خواهند داشت؟ در این حادثه که ما ادعا نمیکنیم عمدی بوده اما احتمال عمدی بودن آن نیز وجود دارد موضع گیری این کشورها قابل تامل است.
ای کاش به همان اندازه که درباره چند جاسوس اخیر دستگیر شده با قاطعیت برخورد شد، در درجه اول درباره 25 مفقود این فاجعه و سپس برای سایر قربانیان نیز شاهد رفتار قاطعانه مسئولان بودیم.
وی تصریح کرد: رییس جمهور آمریکا برای یک زندانی در ایران وارد عمل شده و اظهارنظر میکند اما در رابطه با نزدیک به 500 قربانی ایرانی در این فاجعه هیچ واکنشی نشان نمی دهد. افرادی مانند شیرین عبادی که دم از حقوق ایرانیان می زنند چرا در برابر این فاجعه سکوت کردند؟
دو سال پیش اتهامی به ایران زده شد درباره ترور سفیر سعودی در امریکا و به صرف مطرح شدن این تهمت مجامع بین المللی خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب شدند امروز ما تعجب می کنیم که چرا در رابطه با فاجعه منا که در آن 8 هزار مسلمان از سراسر دنیا جان باخته اند هیچ اقدامی از سوی این مجامع بین المللی صورت نمیگیرد.
نظر شما